Meddig kéne elmenni hogy a gyerek 2 szülővel nőjön fel?
Figyelt kérdés
Szóval van egy kicsit idősebb mint 1 éves gyerekem. Apukával hadilábon vagyunk, nem szeretném, hogy a gyerek apa nélkül nőjön fel, de baromi nehéz. 3 fő konfliktus forrás van az életünkben ebből az egyik hogy apuka nem szereti azt a környéket ahol jelenleg lakunk. Kb kocsival 15 percre van a másik kerület ahova szeretne költözni ahol van egy lakás a családban, végülis tudnánk oda költözni, viszont én pár éve laktam ott és nyaranta ellepik a környéket a csótányok. Szinte érzem a talpamon ahol ráléptem egyre és akkor derült
ki, hogy egy egész horda csótány van bent a lakásban. Valamiért zsigerileg nem akarok visszamenni a csótányok közé. Szerintetek túl tolom? Nem kell annyira félteni a gyereket? A családi egység fontosabb mint a csótányok? Rágodom nagyon hogy mi legyen...
Azt nem írtam hogy ez persze csak 1 gond a másik kettő ugyanúgy folytatódna a másik környezetben.
jan. 16. 21:39
2/13 anonim válasza:
Nagyon nem mindegy mi a másik kettő.
De amúgy elég debil lehet a párod ha az elsőt nem érti...
jan. 16. 21:45
3/13 A kérdező kommentje:
Kapcsolati elhidegülés és nem igazán élvezi a gyereknevelést, viszont hétvégi apuka sem szeretne lenni.
jan. 16. 21:48
4/13 anonim válasza:
Hát akkor ne legyen hétvégi apuka. Hétköznap is ugyanúgy tud foglalkozni azzal a gyerekkel, a kapcsolatotoknak meg így nincs értelme.
jan. 16. 21:53
5/13 anonim válasza:
Én erre azt mondom ha az konfliktus forrás köztetek, hogy nem szeret ott lakni akkor más gond is van a háttérben
jan. 16. 22:06
6/13 anonim válasza:
Járjatok párterápiára.
jan. 16. 22:25
7/13 anonim válasza:
3-as: hát ezek sokkal súlyosabb problémák, mint a csótányok. A legtöbb ember nem igazán élvezi a gyereknevelést 100%-ban és 24/24-ben, de mégis mire számított? Ha nem akar hétvégi apuka lenni akkor tegye oda magát most, de egyébként nem értem a logikáját, ha nem élvezi a gyereknevelést, akkor örülnie kéne, hogy esetleg csak hétvégi apuka lenne (ami egyébként nem törvényszerű, de mindegy), nem? A kapcsolati elhidegülés szintén elég nagy gond, a gyerek inkább nőjön fel apa nélkül (megint csak azt mondom, nem törvényszerű, hogy válás esetén így legyen), minthogy egy olyan szülőpár által nevelve, akik közül az egyik nem élvezi a gyereknevelést, egymást meg épp csak elviselik (jó esetben), vagy megy az állandó feszkó, veszekedés.
jan. 16. 22:31
8/13 A kérdező kommentje:
7- es így van. ezt én is így látom
jan. 16. 22:46
9/13 anonim válasza:
Akkor mi a kérdés? Nyilván érzitek, hogy gond van, beszéltetetk már a válásról. A gyerek születése óta romlott meg ennyire a viszonyotok? Ő ennyire nem erre számított? Vagy mi az oka az elhidegülésnek? Ha mindketten adnátok még egy esélyt egymásnak, akkor menjetek el párterápiára, de ha már nem érzitek, hogy lenne értelme, nem akarjátok, akkor ne raboljátok egymás idejét, a gyerek is meg fogja érezni, hogy nem vagytok boldogok egymással. Az pedig csak rajta múlik, hogy hétvégi vagy nem hétvégi apuka akar lenni (még az is lehet, hogy jobban fogja értékelni a gyerekkel töltött időt ha nem lesz ott mindig).
jan. 16. 23:38
10/13 anonim válasza:
A gyerek csonka családban lelkisérült lesz, de ha utáljátok egymást és folyamatosak a balhék akkor is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!