Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyák otthon, segítség nélkül,...

Anyák otthon, segítség nélkül, hogy viselitek,hogy soha nincs rend?

Figyelt kérdés
Kifejtem mire gondolok: nincs bejárónő,nincs nagymama nagypapa segítség,apa egész nap dolgozik. A baba nem alszik jól,illetve a baba anyja nem alszik jól,eleget. Nem esz mega kosz,alap rend van,de ezt is nehéz fenntartani,kétnaponta porszívozni kell. Naponta kellene,de arra nincs erőm. Két szintes házunk van, és bár nem nagy,összesen 70par nm,lépcsők és kuszobok is vannak. Na meg gyerek mellett (egy éves lesz) minden több részletben történik. Lényeg a lényeg,nehezen viselem,hogy mindig látok valamit,amire ráférne takarítás. Hol a kád,hol a konyhaszekrény el,hol a kamra,hol a szekrények,hol a hűtő,hol ez,hol az,mindig lenne mit takarítani. Az alap rend,meg hogy legyen mit enni,felvenni,stb pedig annyira elveszi a kevés kis erőm,hogy egyszerűen ha azt akarnám,hogy mindig minden a helyén legyen,és tiszta legyen,gyakorlatilag mást se csinálnék,csak takarítanek.Én szerintem kezd az agyamra menni a kialvatlanság és az állandó itthonlet,hogy folyton észrevesznek ezeket. Baba előtt se volt mindig top ren,de dolgoztam,nem volt annyi időm észrevenni minden pacát és polcon heverő porcicat. Ti hogy vagytok vele?

jan. 16. 12:59
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Nem keres egy szekerdetek pénzt. Én nem értem,másnál nem nyolc és fél óra a munkaidő? Az alap..erre még egy bő háromnegyed óra oda,ugye ennyi vissza,és máris minimum tíz órát van távol,de akkor enm volt egy perc túlóra sem,és nem kellett még csak tankolni sem munka után,nem volt dugó,stb. Bejárónőt nem akarok,errefelenk maximum olyanok vállalnak,akiket inkább nem engedek a lakásba.

Csempe,ajtó,stb mosása: tnaul enni,járni és knallosodni a gyerek,egy egy éves után disznool a konyha. Az etetőszék,a csempe,és az ajtó is,mivel ott van mellette. Állandóan tapogat, az tükrök mindig maszatosak,és az ajtó,ahol eléri,az is. A por meg nem tudom mitől élsz mindig ennyi, valószínű a sok mosás szárítógépezes kombótól. Elengedtem,hogy azzal töltöm a szabadidőm,hogy keszedegetem a polcokról,iroasztlarol stb a dolgokat,letöltöm a port,meg visszateszem. Most már csak akkor csinálom,ha tényleg vastag a por,így kb kéthetente kell. Zavar,de jobban zavarna,ha ez irányítaná az életem.

jan. 16. 14:23
 22/38 anonim ***** válasza:
De ami nagyon ráér azt hétvégén tudjátok együtt csinálni,amikor szabadnapja van? Nálunk evés után ott egyből rendbe rakom a konyhát,bevonom a lányom is szépen és ennyi. De mondjuk az tény,nálunk ez hamar megvan,ebből nem csinálok gondot. De mondjuk a tükör nem ér rá nálatok? Úgy is maszatos lesz újra még aznap. Nálunk 9-10 órát van távol,de nem esik le a keze este kivenni a mosást például. :D Bár az tény,hogy szerencsém van,mert hétvégén itthon van a férjem,nagyon ritkán kell szombaton is mennie.
jan. 16. 14:34
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Én be tudom hunyni a szemem, ezért nem zavar. 2 gyerek mellett ha akarnám se lenne nagyobb rend és tisztaság. Ahhoz nem a mhelyemen kellene ülnöm
jan. 16. 14:38
 24/38 anonim ***** válasza:
68%

"Én nem értem,másnál nem nyolc és fél óra a munkaidő?"

De, annyi. A férjem 6:30-tól 15:00-ig dolgozik, én meg 8:00-tól 16:30-ig. Oda-és hazaérni mondjuk nekünk 10 perc kocsival, ennyivel előrébb vagyunk. Illetve nekem reggel több, mert én viszem a gyerekeket, a férjemnek meg délután több, mert ő hozza őket haza. Ők 4-kor otthon vannak, én 5-kor. Mégis mi az, amire napi 8,5 óra munka mellett nincs idő? Amikor azt írtad, hogy "egész nap dolgozik", azt hittem, hogy 12-zik minden nap.

jan. 16. 14:45
 25/38 A kérdező kommentje:
Kb annyit van távol minden nap.mkndig van egy kis plusz munka,csak negyed óra is dealtalavan van. Vagy van dugó,és a negyvenöt perc simán egy óra. Ezt kétszer vedd. És általában kell tankolni,veugrani ide,vagy oda...számold ki,ez sok az T jele T időben! Óriási különbség van a tíz perc kocsival,és az egy óra kocsival között.
jan. 16. 14:48
 26/38 A kérdező kommentje:
*ez sokat jelent időben
jan. 16. 14:48
 27/38 A kérdező kommentje:
Általában reggel hét körül indul el és este hatra ér haza. Ha bevásárlás is van,akkor van hét óra is.
jan. 16. 14:49
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Kosz sosincs de rendetlenség igen. 2 kicsivel vagyok itthon. 2.5 és 3 hónapos. Férjem sokat utazik van úgy hogy 3 4 napra is munka miatt. Szülők messze laknak. Arra koncentrálok ami a lényeg a gyerekek nem arra hogy ne legyen kupi az megvár… haha Nem vagyok Wonderwoman haha.
jan. 16. 16:31
 29/38 anonim ***** válasza:

Nem KELL kétnaponta porszívózni hacsak nem mindent minden nap kiborogat a gyerek.

Nálunk heti két porszívózás van akkor portörlés is, ez max 20 perc.

A konyha tiszta, mert minden ételkészítés után gyorsa áttörlöm a pultot, a villanytűzhelyt.

A fürdőszobánk kicsi, kb 10 perc alatt kitakarítom en block.

Nincs patika rend, de kit érdekel? A lakás van értünk, nem mi érte ;)

jan. 16. 20:13
 30/38 anonim ***** válasza:
De neked elég komoly OCD-d lehet, hogy minden nap látsz valamit, amit le kellene takarítani...
jan. 16. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!