Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyák otthon, segítség nélkül,...

Anyák otthon, segítség nélkül, hogy viselitek,hogy soha nincs rend?

Figyelt kérdés
Kifejtem mire gondolok: nincs bejárónő,nincs nagymama nagypapa segítség,apa egész nap dolgozik. A baba nem alszik jól,illetve a baba anyja nem alszik jól,eleget. Nem esz mega kosz,alap rend van,de ezt is nehéz fenntartani,kétnaponta porszívozni kell. Naponta kellene,de arra nincs erőm. Két szintes házunk van, és bár nem nagy,összesen 70par nm,lépcsők és kuszobok is vannak. Na meg gyerek mellett (egy éves lesz) minden több részletben történik. Lényeg a lényeg,nehezen viselem,hogy mindig látok valamit,amire ráférne takarítás. Hol a kád,hol a konyhaszekrény el,hol a kamra,hol a szekrények,hol a hűtő,hol ez,hol az,mindig lenne mit takarítani. Az alap rend,meg hogy legyen mit enni,felvenni,stb pedig annyira elveszi a kevés kis erőm,hogy egyszerűen ha azt akarnám,hogy mindig minden a helyén legyen,és tiszta legyen,gyakorlatilag mást se csinálnék,csak takarítanek.Én szerintem kezd az agyamra menni a kialvatlanság és az állandó itthonlet,hogy folyton észrevesznek ezeket. Baba előtt se volt mindig top ren,de dolgoztam,nem volt annyi időm észrevenni minden pacát és polcon heverő porcicat. Ti hogy vagytok vele?

jan. 16. 12:59
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
9. Tudom hogy van aki ilyen szuper anyák,minden elismerésem,én nem funkcionalok ennyi alvással,vagyis sajnos igen,mint az elmúlt egy év mutatja. De én nem vagyok szuperember,horribile dictu,a kaját is rendeljük.
jan. 16. 13:26
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

ablakpucolas,csempék lemondása,konyha,kamra takarítás,poros ajtók

Ezek terhesség előtt se nagyon izgattak 😀

jan. 16. 13:32
 13/38 anonim ***** válasza:
73%
Elején engem is zavart, hogy nem tudok főzni takarítan8 a gyerek mellett mert nem ment. A férjem mondta az örök igazságot majd rendelünk egy darabig ebédet (így is volt 2 hónapig) és majd takarítunk hétvégén. A mosogatógépbe aki tud hétköznap bepakol kipakol. Felmosás seprés ilyesmi heti kétszer, kivéve ha valami kiömlik ilyesmi. Hétvégente lazább portörlés. Nagytakarítás meg lesz majd tavasszal. Még így is nagyobb a rend nálunk mint anyósomnál aki pedig egész nap otthon ücsörög, és nem beteg. A gyerekünk most múlt 3 hónapos.
jan. 16. 13:45
 14/38 anonim ***** válasza:
87%

Ablakot egy évben kétszer pucolok.

Csempe van a konyhában a konyhaszekrénynel,ha látom hogy koszos letörlom.kamrank van,káosz van ott 🤣🤣inkább bezarom az ajtót is 🤣

Az ajtókat havonta egyszer mosom.

jan. 16. 13:49
 15/38 anonim ***** válasza:
83%

Ja,oriasi udvar,kert van.

Az a férjem dolga

Hétvégén csinálja.

8 voltam,és a 14.valasz is az enyém.

jan. 16. 13:50
 16/38 anonim ***** válasza:
50%

Ha apuka egész nap dolgozik, akkor bizonyára lapátolja haza a pénzt, biztos belefér heti 1x fizetni egy bejárónőnek, aki úgy igazán istenesen végignyalja a házat (vagy bébiszitternek, aki foglalkozik a gyerekkel, amíg te nyalod végig a házat). Emellett bőven elég lesz az alap dolgokkal foglalkozni, ahogy most is teszed. Ha ennyi munka mellett még sz.rul is keres az apuka és nem fér ez bele, akkor meg váltson munkahelyet és keressen napi 8 órásat, mert úgy még meg se éri halálra güriznie magát. Máris tud majd foglalkozni ő is a saját gyerekével meg a saját házával.

A kajarendelést jól teszitek, mi évek óta rendeljük, pedig már "nagyok" a gyerekek (8 és 4 évesek), de főzzön hétköznap, akinek 6 anyja van. 5 óra van mire hazaérek, nem vagyok hajlandó estig a konyhában robotolni. Biztos vagyok benne, hogy a főzés és az azzal járó logisztika (kitalálni mit főzzek, mi kell hozzá a boltból, boltba bemenni, megvenni, elkészíteni, elmosogatni, romokat eltakarítani, stb.) veszi el a legtöbb időt.

Illetve sose érdekelt ilyen szinten, hogy ha végighúzom az ujjamat a hűtő tetején a fal felőli oldalon, akkor lesz rajta por. Alap tisztaság volt/van, de nem a wc-csészéből lehetne enni szintű. De nem is egyedül takarítok meg végzek házimunkát.

jan. 16. 13:51
 17/38 anonim ***** válasza:
0%

Engem is borzasztóan zavar. Amikor csak tehetem, le is lépünk itthonról a gyerekkel, hogy ne lássam, mert amíg itthon vagyok, addig nem tudok felszabadultan vele foglalkozni, folyton azon jár az agyam, hogy be kéne pakolni a mosogatógépet, teregetni kell, mittudomén. Itt is már 1 éves a delikvens, amibe lehet, abba bevonom, de mindenbe nem lehet.

Amúgy ha megnyugtat, hozzánk jár kéthetente takarítónő, kb arra elég, hogy a kád és a wc ne legyen _mindig_ csapnivaló állapotban, mert azokat ha erőm lenne se tudnám a gyerek mellett rendesen kitakarítani. És igen, ő szépen, tisztán-illatosan és rendezetten hagyja itt a házat, 2 órával később meg kb mintha itt se járt volna. Szóval vigasztaljon, hogy ez is csak mérsékelt segítség :'D

Én abban bízok, hogy amikor a kicsi is intézménybe kerül és nem ront-bont itthon egész nap, akkor valamelyest javul a helyzet. Nyilván nem várok csodát, a 3 évesem után is van mit takarítani bőven, de azért az 1 éveshez képest elhanyagolható mértékben. Addig meg megy a káoszkontroll és próbálok másra fókuszálni napközben :D

jan. 16. 13:55
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

ablakpucolas,csempék lemondása,konyha,kamra takarítás,poros ajtók

De kérdező,ezeket miért kellene minden egyes nap takarítani? Akkor az már tényleg nem az egészséges kategória. Mint kb anya,ha otthon van csak takarít,de mondjuk napi 8x felmos,pedig már gyereke sincs aki otthon él,ketten vannak apával. Ezeket nem kell minden nap,ezek nem érnek rá a férjed szabadnapján? És akkor ketten megcsináljátok vagy felváltva. Vagy ő 7/7 24 órán át dolgozik? Miért nem ér rá az ablak hétvégén? :D Csak én nem értem. Ha retkes is,de tudom,hogy a férjem mondjuk két nap múlva itthon van szabadnapon,akkor majd akkor csinálom meg. Nem őrülök tán meg. Ha pedig 7/7 24 órán át dolgozik,akkor bizony feltudnátok venni segítséget,kertészt is,stb. Akkor itt lehet tényleg pszichésen van probléma és nem a kosszal magával.

jan. 16. 13:56
 19/38 anonim ***** válasza:

Jaigen, kisebb gyerek mellett, főleg amíg csak egy volt, nekem is könnyen ment a takarítás. De azért egy 3 hónapos mellett, akit leraksz és ott marad, még mindig nem termelődik annyi piszok, mint egy nagyobb gyerek mellett, aki egyedül eszik (próbál), kiönt ezt-azt, kézműveskedésnél a festéket mindenfelé szétszórja, a nyakába önti a macska vizét, reggelinél kiborítja a kefirt és belelép majd elszalad, mielőtt elkaphatnám és megtörölhetném a kezét-lábát, szóval minden IS kefires lesz (nem ma reggeli példa, neeem), a tévét folyamatosan összetaperolja a ki tudja mitől maszatos kezecskéivel, folyton lenyomatos, az ablak szintén. Aztán amikor takarítanék, akkor sírva jön, hogy de ő is akarja csinálni, de a felmosóvödörbe kb beleborul, a nedves csempén elcsúszik (plusz maszatos lábnyomocskákat hagy maga mögött), a porszívó nyelét lengeti és nekiveri a faltól kezdve a tévén át mindennek, a wc-kefét megnyalogatná, stbstbstb, szóval azért van különbség egy pár hónapos és egy aktív gyerek melletti takarítás és koszmennyiség között is. Szóval ne érezd magad rosszul, kérdező, elmúlik egyszer ez is. Ilyen, hogy ajtót mosni...? O.O Felújítás után igen, lemostam még beköltözéskor egyszer, hogy ne legyen glettporos, de azon túl fel se merülne bennem, hogy azt is kéne. Főleg nem napi 5-6 óra alvással, gyerekkel a nyomomban. Majd eljön az idő, amikor lesz rá kapacitás és kedv és energia, de szerintem az nem most van. Legalábbis nálunk biztosan nem.

#17 voltam

jan. 16. 14:03
 20/38 anonim ***** válasza:
18# vagyok. Egyébként,hogy leírjam én is tanulok mellette. Nálam több részletbe történik a takarítás,van ami sajnos félbemarad és később folytatom. Ami sürgős,ami nem akkor csinálom amikor a férjem is itthon van. Szabadnapon ketten takarítunk,mivel ketten élünk itt. Van,hogy ő porszívóz olyankor,stb. De amikor itthon van munka után is meglát valamit,akkor összeszedi,feltörli,lejár a mosógép kiveszi. Vagy ha hétvégén alszik a lányunk,akkor ketten szoktunk egy nagy takarítást. Tök hamar kész van úgy.
jan. 16. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!