Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek kivitelezhető?...

Szerintetek kivitelezhető? Munka - gyerekek téma.

Figyelt kérdés

Van egy ovis ikerpárunk és most jön a harmadik baba. Nekem álom munkahelyem van, de nagyon számítanak rám. Szerintetek hat hónapos korától négy óra home office vállalható?

Heti két nap bejönnék arra a négy órára, addig apával lenne.

Nagyon toleráns, gyerekbarát a munkahelyem, biztos és jó fizetéssel.

2024. jan. 15. 11:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%

Én fél éves korától még nem vállaltam volna (még cicizett, nagyon anyás volt), de egy évesen már simán elkezdtem mellette dolgozni.

Ha rugalmas, akkor szerintem működhet, úgy kell belőni az időket, hogy lehetőleg apukának ne kelljen mozogni (nagyokért menni pl. az oviba). Nekem jót tett, hogy mozgott az agyam és lett állandó felnőtt emberi kontaktom, valakinek meg nyűg lenne bejárni. Te tudod te milyen vagy és a férjedre mennyire tudod rábízni a gyerekeket. :)

2024. jan. 15. 13:43
 12/19 anonim ***** válasza:
35%
Úgy, hogy bejárjak heti 2 napot, úgy nem, de amúgy simán, miért ne? Most a 14 hónapos mellett is ezt csinálom, teljesen működőképes. De ő ilyen személyiség is, a nővére mellett nem tudtam volna dolgozni. Szóval lutri, hogy mi várható nálatok.
2024. jan. 15. 14:29
 13/19 anonim ***** válasza:
47%

Nekünk müködött/működik valami hasonló a negyedik babánál, de én mondjuk 6-9 hós kor között csak 3 db négyórás napot vállalnék be, nem 5-öt. És csak ha jól bírom, kb. 9 hós kortól, fokozatosan emelném innen 4-re a munkanapok számát, és csak ha az is jól megy, akkor pár hónap múlva 5-re. Ha ezt megteheted, akkor tökéletes! Amiért én szeretem így:

1. Nem gárgyulok bele az otthonlétbe, vannak más feladataim is, a munkám által más téren is értékesnek érezhetem magam.

2. Csak nagyon keveset kell távol lennem a babámtól, ez még a szoptatással is összahangolható. A heti 2 bejárós alkalomra simán lehet fejni, és simán lehet cumisüveget kapnia, de nekem még tápszerből is beleférne heti 2 alkalom. Nekem 3 bejárós napom volt 10 hós kortól.

3. Az apával töltött idők szuper hasznosak: a férjemmel jobban értjük egymást a megosztott babázás miatt, és a kötődésüket is elősegíti ez a felállás.

4. Jelenleg az én otthoni munkamennyiségem (kb 6-8 óra/hét) akkor is teljesíthető némi éjszakázás árán, ha egész nap nem sikerült semmit csinálnom a gyerekektől.

DE a heti 3x4 óra, vagyis amit te tervezel otthoni munkára, azért nekem nem ment volna rögtön 6 hós kortól, csak segítséggel. Ha nekem ennyi munkám adódott (mert sajna előfordult), akkor átjött anyukám, csak így tudtam megcsinálni. Ezért javasoltam a fokozatosságot.

Aztán mi 11 hónaposan bölcsibe vittük a dedet, ahol most heti 3 délelőttöt tölt, mert a férjem is új munkahelyi feladatokat vállalt, és nem volt így fenntartható a dolog, pláne hogy 10 hós kortól én 3 bejárós délelőttöt vállaltam. De azért annyi rugalmassága maradt a férjemnek a munkájában, hogy a mai napig ő viszi reggel bölcsibe, és többnyire ő van otthon, ha a bejárós napomon beteg valamelyik gyerek.

A mi családi életünkre határozottan pozitív hatással volt ez az egész.

2024. jan. 15. 15:12
 14/19 anonim ***** válasza:
49%
Az apjával lesz nem? Akkor meg...
2024. jan. 15. 16:10
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

Az a kérdés, hogy hol vannak ezalatt a gyerekek.

Ha az apuka van otthon a babával, addig amíg te dolgozol, szerintem sok, ha a férjed napi 8 órában dolgozik. Ha van bébiszitter/bölcsibe adod arra az időre, akkor nyilván kivitelezhető, elég sok országban képesek rá a nők. Azt nehéz megítélni, hogy nektek családilag melyik a jobb, itthon gyakran mondják, hogy a gyereknek szívás, de én ezt nem jelenteném ki ennyire kategorikusan. Szerintem, ha az anya vissza akar menni, akkor ha nem megy vissza egy depressziós anya lesz, ami egyértelműen a legrosszabb a gyerekeknek. Annál kb. bármi más jobb.

2024. jan. 15. 18:16
 16/19 anonim ***** válasza:
Mit és hol dolgozol? Nekem is ilyen munkahely kellene.
2024. jan. 15. 22:29
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Tiszta szerencse, hogy még azt se írod le milyen munkakörben dolgozol...

Ennyiből vagy igen, vagy nem. A munkahelyed dönti el. Személyes tapasztalat, hogy én nem engedném, mint munkáltató. Hacsak nem olyan szintű semmi adminisztratív jellegű munka, ami direktben nem kapcsolódik senki napi munkájához és a rendszeres pár napos lemaradás a munkában nem okoz semmilyen szintű napi gondot más kollégának.

2024. jan. 16. 09:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
17# A kérdező leírta, hogy a munkáltatója engedi, rugalmas. Innentől kezdve az, hogy te mit nem engednél, hogy jön ide? :)
2024. jan. 16. 09:53
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
#18: Ahogy az értletlen kérdés alá bármit le lehet írni...
2024. jan. 16. 10:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!