Kötött már bele a gyereked óvónője/tanítónője/tanára a gyerek olyan dolgába, amihez nem lett volna joga, mert semmi köze hozzá?
Volt itt olyan történet a múltkor, hogy az ovis gyereken ilyen csillámtetkó volt, a szülők megvették jó pénzért neki, erre az óvónő lemosatta vele, mert neki nem tetszett.
Szokott még gond lenni általános-felsőben az iskolában hajfestéssel a kezdő kamaszoknál. (függetlenül attól, hogy az adott iskola házirendje tiltja-e vagy sem)
Illetve mi ugyan már 15-16 év körüliek voltunk, 2 egymással párkapcsolatban lévő osztálytársamra azért förmedt rá az osztályfőnök meg egy idegen tanár, mert a szünetben a folyosón ölelték egymást, meg szájrapusziztak.
Szóval a kérdés, ti milyen hasonlókat tudtok még? Tehát amikor az adott dolgot nem tiltja sem törvény, sem házirend, de a pedagógus mégis szóvátette vagy kiakadt miatta, csak mert személyesen őt zavarta, vagy szúrta a szemét - de egyébként a gyerek magánügye?
A kontaktlencséhez hozzászólnék, igaz én 32 vagyok. Nekem 14 évesen lett lencsém, általánosban végig szemüvegem volt és gyűlöltem!!
Gimiben soha nem volt rajtam szemüveg ez teljesen biztos.
Nálunk amibe a tanár beleszólt és hazudott róla, hogy az iskola tiltja az szerintem elég durva.
Ballagásra az egész osztálynak külön ruhát kellett csináltatni, lányoknak szoknya blézer és ing.
Hozta is a hölgy a suliba a mintákat. Nyilván nekünk lányoknak az az ing tetszett, ami nem fehér volt hanem enyhén rózsaszín. De tényleg éppen hogy volt egy kis árnyalat benne.
Osztályfőnökünk azt hazudta, hogy az iskola csak és kizárólag a fehér színt engedi...
Persze kiderült, hogy egy másik osztálynak a rózsaszín lett és ugyanaz az évfolyam volt. De felsőbb és alsóbb osztályokban is előfordult színes ing, volt ahol rikítóbb is.
Mondanom se kell, hogy a szülőknek nem volt egy olcsó mulatság, olyan 20-30ezer közt volt ez a szett. 14 éve még többet ért ennyi pénz 😅
Ja aztán egy másik tanár jelezte, hogy az osztályfőnökünk megsértődött, hogy neki nem vette meg az osztály a ruhát 🤦♀️ szóval mindenkinek bele kellett fizetnie és végül mi álltuk az ő ruháit is. Alapból nem lenne akkora pofátlanság hiszen a tanároknak elég sok mindent "illik" adni (bár én szülőként ennek nem vagyok híve de mindegy) viszont azután, hogy hazudott, mert ő nem akart rózsaszín inget (pedig ingyen kapta🤷🏼♀️) azért elég durvának tartom, hogy így beleszólt olyan dologba, amit a szülők fizettek. Holott volt pár osztálytársam akinek ez az összeg megterhelő volt. Sőt az én szüleim sem álltak túl jól anyagilag...
nem kötök bele mert ezt håzi rendnek nevezik,mindenhol van.
gyerekeim sulijåban az szabály telefont az óra megkezdése elött egy ere kijelölt tantermi szekrénybe kellet rakni ,és hazamenetelig ott kell maradnia,semmi baja nem lett telefonoknak .fiaimnak gimnåziumba már ez nem kellet,
most külföldön ėlünk lånyomnak az iskolåban telefon teljesen ki kell kapcsolnia ės ugy kell a tåskåba rakni egėsz napra . és mindenki betartja .nincs hiszti eröl.
6-os vagyok, eszembe jutott egy másik eset.
Egyszer kimentünk focizni. Mivel a napközis tanárok dísznek vannak az iskolában, sikerült foci közben egy lánynak úgy elesni, hogy eltört a keze. Erre kijött a napközis tanárunk, és látta, hogy sír az a lány (kb harmadikban történt ez), és ilyet szólt neki, hogy fejezze be a hisztit, elhiszi, hogy fáj, de ezt a hisztit most fejezze be.
Én nem vagyok egy BTK-val dobálózó ember, de ha az én lányom lett volna, én olyan pert akasztottam volna a tanár nyakába, hogy még a börtönt sem úszta volna meg.
"Mivel a napközis tanárok dísznek vannak az iskolában, sikerült foci közben egy lánynak úgy elesni, hogy eltört a keze"
Aztán ugyan áruld már el,egy esest hogy akadályozott volna meg a tanár?
14. Először is tanári felügyelet nélkül nem engedünk ki gyerekeket az udvarra. Bármi rosszabb is történhetett volna.
Másodszor meg ha már megtörténik a baj, és látja a tanár, hogy a kislány konkrétan ordít a fájdalomtól, nem az a megoldás, hogy elkussoltatjuk.
15!
Megegyszer, az esest nem tudta volna megakadályozni akkor sem, ha ott van. Másodszor, mindenkinek más a fájdalom küszöbe, és mivel röntgen szeme nincs a tanárnak, simán hihetetlen azt, hogy hisztizik. Nekem anno volt szerencsém egy baleset után kisgyereket orvoshoz kísérni. Csak nyafogott kicsit, hogy fáj a karja, de nem sírt. A biztonság kedvéért csináltak röntgent, ott derült ki, hogy eltort.
,,ott derült ki, hogy eltort."
Ez itt is így történt, másnap begipszelt kézzel jött iskolába. A tanár egy elnézést nem mondott neki, sem a szüleinek.
"A tanár egy elnézést nem mondott neki, sem a szüleinek."
Miert kellett volna elnézést kernie? A gyerek elesett. Nem a tanár hibája, de ekézd meg egy kicsit. Oké, kint kellett volna lennie -bár iskolában van uyg 30 gyerek egy osztályban, elég nehéz mindet egyszerre figyelni, úgyhogy sokat nem javított volna a helyzeten- és kezelhette volna a sírást is jobban, de még mindig nem az ő hibája.
Az ugye meg van, hogy még mindig nincs röntgen szeme, hogy látnia kellett volna a törést? Nálunk az orvosnak se volt, arra való a valódi röntgen.
18. Oké..... Végülis.... Végezhette volna a munkáját, amiért fizetik, és nem kellett volna gyakorlatilag leszarnia a gyerek fájdalmát.. Ja, igen, bocsánat, azt kifelejtettem, nem orvost hívott a tanár, hanem a szüleit hívta fel, hogy jöjjenek érte, mert ,,egy kicsit elesett"
De persze a tanár nem hibás, és lehet menni tüntikézni a semmiért..
19!
Oké. Szerinted mi lett volna a munkaja? Azon kívül hogy figyel. Tegyük fel figyel: akkor nem esik el a gyerek?
Azzal tisztában vagy e, hogy a tanár max mentőt hívhat, ha láthatóan életveszélyes helyzet van? Vagy szerinted milyen orvost kellett volna hívni a gyerekhez az iskolaba? Azt tudod e, hogy jogilag csak és kizárólag a gyerek szuloje/gondviseloje jogosult q gyereket orvoshoz vinni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!