Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Cseden lévő anyák, kisbabás...

Bogica0616 kérdése:

Cseden lévő anyák, kisbabás anyukák. Van segítségetek az otthoni munkában?

Figyelt kérdés
jan. 6. 16:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
6#-al egyetértek. Ez nem "segítség" nálunk sem,kiveszi mindenki a részét,mindenki csinál mindent itthon. Nálunk is havi 1x jön nagyszülő,de nem segíteni,játszani,ilyesmi. Ebédre meghívom őket,stb.,készülünk. Ahogy én is kkiteregetek ha akkor jár le,ugyanúgy ő is. Felporszívózik magától,stb. Ahogyan én is. A főzéssel szerencsém van,imádok főzni,de ő még jobban,így mindig kéri,hogy ő szeretne. Eszébe jut,nekiáll.
jan. 6. 16:46
 12/23 anonim ***** válasza:
82%
Eleinte (ami a CSED időszakát jelenti) kb 30-70%ban csináltuk a férjemmel (ő csinálta a 70-et). Ezen kívül a gyerekem féléves korától heti egyszer jön a takarítónéni a mai napig. Most már 4 éves, ettől függetlenül a férjemmel még mindig együtt csináljuk a háztartást kb 50-50ben.
jan. 6. 16:50
 13/23 anonim ***** válasza:
61%

Hát én a CSED első felében kb túléltem és életben tartottam a gyereket, minden más rá volt bízva a körülöttem levőkre (azaz a férjemre első körben). Második gyereknél már volt azért egy kis rutinom, na meg a nagyobb gyerkőc sem hagyott békésen pihegni a kanapén, de akkor sem a házimunkával voltam éppenséggel elfoglalva. Amíg enni és ruházkodni volt mit, addig nem mozgattam meg magam (2 év van a lányok között, már a kicsi is 1 éves, lejárt a CSED rég, de néha még így is örülök, hogy luk van a popómon, nemhogy házimunkával foglalkozzak). Bizonyára vannak szuperemberek, akik fél kézzel megfőzik a komplett karácsonyi lakomát, saját kenyeret sütnek napi 1,5 óra alvással, a másik kezükkel gyorsan kiverik a férjüknek és még a gyerekekkel is tökéletesen bánnak, sosem buknak ki és a lakás is csillog, de én nem ilyen vagyok. Én a prioritásaimat első sorban a gyerekek felé helyezem (őket meg aztán baromira nem érdekli, hogy poros a tévéállvány vagy éppen van egy rászáradt ketchupfolt a konyhapulton), másodsorban a saját és a házasságunk épségéért teszek meg mindent, minden más csak ezek után jön a sorban.

Na, szóval ezt elmondva, mostanra már beláttam, hogy nekem ez sok, így jár hozzánk egy nő viszonylag rendszeresen takarítani, őt ismerik a lányok is, így ha szükséges, őt tudom megkérni gyerekvigyázásra is rövidebb időtartamra. Nálunk szerencsére van egy lelkes nagyszülő, aki ráadásul viszonylag közel is lakik (nem véletlenül, úgy vettük a házunkat, hogy ez így legyen), amikor nemrégiben én mellgyulladással haldokoltam és a férjem is pont valami hányós-hasmenős vírustól szenvedett, akkor hatalmas segítség volt, hogy ő jött és segített ellátni a gyerekeket meg bepakolt a mosogatógépbe. De úgy a mindennapokban inkább a férjem és én vagyunk azok, akik próbáljuk élhető szinten tartani a környezetünket. A férjem amúgy nem egy házitündér, ő apának fantasztikus, szóval amikor teheti, elcsábítja mellőlem a gyerekeket és együtt játszanak, időt töltenek, szórakoznak, így segít nekem amíg én káoszkontrollal megpróbálom legalább a padlót felszabadítani a játékoktól a robotporszívónak esténként. És igen, az még hatalmas segítség, hogy amit lehet, gépesítettünk. Mosogatógép, robotporszívó, ami fel is mos, nyilván mosógép, szárítógép, ugye ezek a legalapabb, mindennapi dolgokat elintézik nekem, az olyasmit meg, amihez nincs gép, letakarítja kéthetente a lány, aki jár hozzánk. Nem mintha sokat érne, legfeljebb másnap estére már úgy néz ki minden, mintha nem jött volna, de a tudat legalább megvan :D

jan. 6. 17:05
 14/23 anonim ***** válasza:
72%
A férjem főzött általában, vagy amíg fürödtem altatott vagy, játszott a gyerekkel. De engem kovezzetek meg nyugodtan, tudjátok mit csináltam legtöbbször? Itt van tőlünk a saját vállalkozásunk 5 meterre(fodrászat), én Ha nagyon faradt vagyok, vagy dolgoznék, csinálnám a dolgom leviszem a gyereket, had szórakoztassa az apja is 😃 eleinte kifogásolta, de amikor már káosz volt rajott hogy jobb a békesség mindenkinek😃
jan. 6. 17:20
 15/23 anonim ***** válasza:
58%

Heti 1x jött a takarítónő, aki vasalt is. Igazából gyerek előtt is így volt és most is, pedig már kamaszok.

A férjem vásárolt hazafelé jövet. Amikor a második gyerekkel voltam otthon, az elején apukám sokszor elment a nagyért az oviba és utána programoztak.

jan. 6. 17:53
 16/23 anonim ***** válasza:
55%
Van egy 15 hónapos fiunk és egy 5 hetes lányunk. A férjem reggeltől estig dolgozik, így ő nem tudja nagyon kivenni a részét. Ami lehet robotizálva van (szárítógép, mosogatógép, robotporszívó), hetente jön takarító, jelenleg rendeljük az ebédet és a heti nagybevásárlást. Hetente 2-3x jön bébiszitter (általában az egyik gyereket elviszi játszóra/sétálni, amíg én csak a másikra tudok figyelni).
jan. 6. 19:42
 17/23 anonim ***** válasza:
44%

A csed és a gyed csecsemő és gyermek ellátási díj, kvázi a te dolgod a gyermek ellátása. Ezt csinálod, ezért kapod a pénzt. Minden más közös. Főleg ha otthon dolgozik. Értem hogy dolgozik, de nem megy el napi 2 óra utazással. A takarítás, rendrakas, mosás, főzés közös feladat a kozos házatokban, otthonotokban, a férjed a munkáját végzi, amiért fizetést kap. Te a gyereket rakod rendbe, amiért csed és gyedet kapsz.

Nálam a segítséget a mama, takarítónő, szakács jelentené, az nincs.

Ebből amúgy nekünk is voltak súrlódások az elején, hogy de hát én itthon vagyok.... Ja, itthon. És gondozom a gyereket. Ha van időm, elmosogatok, ha nincs, majd este. Egyszer egyedül maradt reggeltől estig a gyerekkel,messze kellett mennem temetésre. Azóta nem pattog ezen, gondolom rajött, hogy otthon volt de nem feltétlenül volt ideje mindenre.

jan. 6. 20:34
 18/23 anonim ***** válasza:
77%

Nem segít! Kiveszi a részét!

Normális férfi csinálja szó nélkül...akad azért pár.

jan. 6. 20:48
 19/23 Derjaderja ***** válasza:
15%
2. A gyermekgondozasért fizetik heti 40 órában.
jan. 6. 23:03
 20/23 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező nekem a férjem ugyanúgy gyerek előtt is segített mindenben, ha kellett ő főzött meg, mosás, takarítás. Sose volt az hogy na ez a nő dolga, az csinálta akinek éppen kézre esett vagy volt rá ideje. Ugyanúgy a gyerek körüli teendőkben is kiveszi a részét, igazából van egy közös vállalkozásunk, amiben ugyanúgy segítek csed mellett is. Én maximum az ilyen felállást amit a férjed mond, hogy a nő otthon van és nem kell neki segítség olyan esetben tudom elfogadni ha a nő tényleg életében egy napot nem dolgozott, nem kap semmi támogatást se ugye emiatt és a férfi tartja el. Mert tudok sajnos ilyet is. Aztán még ott is sokszor a nőnek a semmit tevés mellett nehezére esik a gyereket is ellátni és az apára testálja mikor fáradtan hazaesik a munkából. ( Házimunkát nem csinál, mert az anyósánál laknak, ő főz, takarít)
jan. 7. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!