Beteg kisbabám van, hol tudok segítséget kérni? Önkormányzatnál azt mondták, hogy túliskolázott vagyok a segélyhez.
Melyik önkormányzat volt, ahol azt mondták, hogy túliskolázott vagy?
Ez egy nagy hülyeség. Sosem a végzettséget, hanem a jövedelmi viszonyokat nézzük.
Nem tudom mennyi a családod havi jövedelme, hány fős a család és egyébként valamilyen jogviszonyod van-e. Ha megírod, segítek, hogy milyen nyomtatványokat kérj a Hivatalban, ezeket nyugodtan add le, legfeljebb elutasítják, de a szoc. ellátásoknál az eljárásért nem kell illetéket fizetni, nincs veszíteni valód.
Elöljáróban szóba kerülhet a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, lakásfenntartási támogatás, átmeneti segély. Ezek közül a lakásfenntartási egy havonta járó összeg, az átmeneti és a rendkívüli egyszeri támogatás, de többször is kérhető egy évben, ezt az adott település helyi rendelete szabályozza,a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény pedig 2-szer jogosít egy évben Erzsébet utalványra, 5800 Ft értékben és egyébként ingyenesen étkezik vele a gyerkőc az oviban és általános iskolában.
Egyébként ha normális a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál a családgondozó, akkor ő a Hivatallal egyébként is tartja a kapcsolatot és rájuk tud hatni. Nálunk kisközségben ez nagyon jól működik. Nem adunk sok pénzt, de ha úgy látjuk, hogy szükséges, akkor mindig segítünk.
Óvodáztatási támogatásra mondták pl, hogy max 8 általánosom lehetne hozzá és semmilyen jövedelem nem lehet :(
kb 40.000/fő a havi jövedelmünk, így nem kaphatunk rendszeres gyermekvédelmit, a nagyobb gyermek óvodai étkezésére így nem jár semmi kedvezmény, max a kicsire kaphatunk 50% étkezési térítési díj kedvezményt, de hiába, mert ő nem bentlakásos intézményben van, hanem naponta 1-2 órára visszük fejlesztő intézménybe, ahol nem hagyom ott. A kaposvári önkormányzatnál próbálkoztam, de csak havi 1070 ft-os közgyógykeretet állapitottak meg, meg utazási kedvezményünk van(városban ingyen busz, vidékre 90% kedvezmény) illetve az emelt csp. Sem rendkívüli segélyt, sem mást nem vagyunk jogosultak kapni.
4-es vagyok.
Bár a lakásfenntartási támogatásnál az egy fogyasztási egységre eső (nem az egy főre eső) jövedelmet nézik, az alapján amit leírtál, erre a támogatásra jogosult volnál. A minimum összeg amit megítélnek 2.500 Ft/hó, ami éves szinten azért 30.000 Ft. Szerintem ez is segítség.
Adj be egy kérelmet. A kérelem benyújtását megelőző havi jövedelem igazolások, valamint a lakás alaprajza szükséges, melyből kiderül, hogy hány nm-es a lakás. Ha ilyen nincs, akkor mi helyszíni szemlén mérni szoktunk. De lehet, hogy Kaposváron ezért nem mennek ki, ezt el tudom képzelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!