Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjem azt szeretné, ha a...

A férjem azt szeretné, ha a gyermekünk az én vezeték nevemet kapná, szerintetek milyen ötlet ez?

Figyelt kérdés
2010. okt. 22. 18:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem igenis furcsa reakció.

Azért egy Apuka büszke a gyermekére és büszke kell hogy legyen arra, hogy az Ő nevét viseli.

Kisfiam a keresztnevét is az Apuka után kapja, ő elöször tiltakozott, de aztán láttam rajta, hogy teljesen meg volt hatódva és most annyira büszke rá, hogy az ő nevét viseli.

2010. okt. 22. 20:15
 12/21 anonim ***** válasza:

Én ebben semmi furcsát nem találok. Hát hiszen a gyerek a tiéd is, épp úgy lehet ott a te neved, mint a férjedé.

Amúgy szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha tőle kérdeznéd meg, hogy miért így szeretné.

Őszintén, én kedvességnek fognám ezt fel a férjemtől.

2010. okt. 22. 20:17
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

Mi az, hogy vegye a nevére? Akkor ha a feleség felveszi a férje nevét, az azt jelenti, hogy attól kezdve az "övé"?

Méghogy nem akarja vállalni....Nem attól lesz az apja, hogy a nevét megkapja. Név nélkül is lehet imádhatja, és névvel is hanyagolhatja a gyerekét (ez utóbbira van példa bőven).

Ez csak egy hagyomány, nehéz tőle elszakadni, de előbb-utóbb el fog terjedni a dolog.

2010. okt. 22. 20:26
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

Sajnálnám, ha ez a hagyomány is elveszne. Igaz a házasság után miért ne szűnne meg ez is? Én büszke vagyok rá, hogy a gyermekeim az apjuk vezeték nevét viselik és a legidősebb a keresztnevét is. A fiam is büszke a nevére.

Kettőnkből fogantak a gyermekeink. Az én testem táplálta őket, az apjuk a nevét adta nekik. Nevelni, pedig szintén együtt neveljük őket. Maradiak vagyunk...

2010. okt. 22. 20:35
 15/21 anonim ***** válasza:
De azért tesz apasági nyilatkozatot ugye? Nehogy ez vmi trükk legyen, hogy semmi köze hozzá. Bocsának ha abszolút nem merül fel ez a dolog, de annyi szörnyű kapcsolatot látok magamkörül...
2010. okt. 22. 20:57
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha házasok, akkor miért tenne apasági nyilatkozatot?
2010. okt. 22. 21:04
 17/21 A kérdező kommentje:

Élettársak vagyunk,több mint 10 éve, de mint ha a férjem lenne.

Nincs túl jó viszonyba az apjával,és mellette ráadásul nagyon gyakori vezeték neve van.

Az én nevem ritkább,és régi magyar név,ezért gondoltuk hogy esetleg az én nevemet kapná.

Amúgy nincs semmi rafkó a részéről a dologba.Nagyon akarjuk mindketten a babát,és nagyon sokat küzdöttünk érte.

2010. okt. 22. 23:31
 18/21 anonim ***** válasza:
71%
Hát mindenesetre kellene azért egy apasági nyilatkozatot csinálnotok.Hátha meggondolja magát,mert lehet hogy későn.Ez a ti kettőtök döntése mi igazából nem szólhatunk bele.Téged nem zavarna hogy esetleg valakik azt gondolnák hogy nincs apja a gyerekednek?Ha még most nem is de később?Ovi,iskola?A gyerekek is tudnak gonosz dolgokat sajnos!Beszéljétek meg és ezek alapján döntsetek,mert az hogy gyakori név nem jelent semmit.
2010. okt. 23. 09:18
 19/21 anonim ***** válasza:
Mi a köztes megoldást választottuk, mindkettőnk vezetéknevét kapta kötőjellel. (Házasok vagyunk, már az esküvő előtt nyilatkozni kellett róla.) Nálunk is ez a felállás, neki az egyik leggyakoribb vezetéknév, nekem nagyon ritka, magyar. Ráadásul a mi családunkban már nem tudja senki továbbvinni, mert csak lányok vagyunk. Nekünk ez volt a legjobb megoldás. Amúgy úgy tudom, ha nem vagytok házasok, is kaphatja így a vezetéknevét. Mit szólsz?
2010. okt. 23. 09:58
 20/21 anonim ***** válasza:

Jaa!ha nem a férjed akkor ha a te nevedet kapná,olyan mint ha ismeretlen lenne az apa.ugyanis ha csinálsz apasági nyilatkozatot,csak akkor kaphatja az ő nevét.

Tehát igy nem akarja elismerni ez olyan....ha férjed lenne az más,mert ott alapbol a férj el kell h ismerje h ö az apa.

2010. okt. 23. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!