Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevet adnátok ezek...

Milyen nevet adnátok ezek alapján?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom talán nem teljesen ide való, de itt valószínűleg több választ kapok😄

Vezetéknevet szeretnék változtatni, egész egyszerűen azért mert c tipusu, pedig nem vagyok az egyáltalán,es a családom sem az, egyszerűen nem is értjük hogyan lett ez a vezeteknevunk,de nagyon szenvedek miatta.

Brigitta névhez milyen vezeteknevet adnátok? 😅 Végre eljott az ideje mert elmúltam 18,(egy jó pár éve 🤣) de nincs ötletem sem hogy mire változtassam. Szerintetek milyen név hangzana jól a Brigitta névhez? BUEK mindenkinek, és köszönöm a válaszokat előre is.

jan. 1. 21:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
79%
Legyen a Farkasból Wolf, hamár külföld..
jan. 1. 22:52
 12/29 anonim ***** válasza:
14%

Lakatos Brigitta miért nem jó?

Vagy alliterálj: Beregi Brigitta,

Külföldre: Burger Brigitta

Zsákai Brigitta...

jan. 1. 23:27
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Vmi sima, egyszerű vezetéknevet válassz, a Farkas tényleg jó lenne. Amúgy név alapján már nem lehet eldönteni, ki c, én ismerek Szabót, Virágot, sőt, Farkast is c-t. Amúgy Miskolcon sem mindenki roma, szerintem túlparázod ezt a dolgot.
jan. 1. 23:27
 14/29 anonim ***** válasza:
73%

A komplexusaid nem fognak eltűnni egy névváltoztatástól.

Elképzelni nem tudom, mi lehet a vezetékneved nem-cigányként. Gondolom nem Kolompár vagy Kalányos, mert azoknál valóban mindenki a cigányokra gondol. De pl. fiamnak van Lakatos vezetéknevű osztálytársa és senkiben föl nem merül, hogy cigányok lennének. De egy Oláh nevű sem okvetlen cigány. E két utóbbinál hülyeség lenne megváltoztatni.

Ha meg külföldön éltek, akkor végképp semmi értelme ezen rágódni. Mondom, neked komplexusaid vannak, megfelelési kényszeres vagy, ez a legfőbb problémád.

jan. 1. 23:29
 15/29 anonim ***** válasza:
23%

De micsoda beteg dolog már ez a cigányozás is. Ha nekem bajom van egy emberrel, akkor az azért van, mert a széles körben elfogadott társadalmi normákat nem tartja be. Ha a szociális érintkezésünkben semmi más különbség nincs köztünk, csak a beszédes neve meg a bőrszíne, antropológiai jegyei, akkor a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy egyébként ő magát cigányként azonosítja.

Ha megpróbál meglopni, akkor nem az a bajom vele, hogy cigány, hanem, hogy meglop.

jan. 2. 00:10
 16/29 anonim ***** válasza:
67%
Varga,Magyar,Budapesti,Kék
jan. 2. 00:44
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Halász Brigitta

Erdôs Brigitta

Borsi Brigitta

Mezôsi Brigitta

De amúgy én is a Farkas Brigittát választanám. Ahhoz van kötôdésed is.

jan. 2. 00:48
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Csak mondom, hogy több Farkast is ismerik, akik C-k...

Szomszédunk Marai Brigitta. De ismerek Lőczit, Szabót ezzel a névvel.

jan. 2. 06:46
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

"Legyen a Farkasból Wolf, hamár külföld.."

Max ha külföldi állampolgár. Magyarországon nem engedélyezett az idegen irasmodu név, hacsak nincs a felmenoi között.

Ha külföldön élsz, el nem tudom képzelni mi miatt kellene olyan gyakran Magyarországra telefonálni, hogy zavaró lenne a neved.

jan. 2. 07:17
 20/29 anonim ***** válasza:
75%

„Ha külföldön élsz, el nem tudom képzelni mi miatt kellene olyan gyakran Magyarországra telefonálni, hogy zavaró lenne a neved.”

Én azt se tudom elképzelni, az egész hogy zajlik. Nem az elején mutatkozik be, vidáman fecserészik mondjuk egy ügyintézővel, majd kimondja, hogy XY Brigitta, és átvált egyből hűvösbe a másik, vagy mi?

Kérdező, szerintem rasszista vagy, és betegesen aggódsz mások rasszizmusa miatt is. Ráadásul külföldön élsz, ahol fogalmuk sincs, nálunk itthon milyen név milyen származásra utalhat… Nekem Oláh vezetéknevű osztálytársam volt amúgy, aki nem cigány. Ill. azzal tisztában vagy, hogy egy Kevin, Dzsennifer keresztnév sem okvetlenül romához tartozik?

A többiek már írtak ötleteket, de ez se jó, az se jó. Ha mindenképp meg akarod változtatni, azt azért tartsd szem előtt, hogy külföldön élsz, és ha tervezel is maradni tartósan, ne válassz szerintem nagyon magyaros nevet, amiket nehezen tudnak kimondani, olyan betűt/betűket tartalmaz, ami nincs az adott nyelvben. Írta vki, pl. nagyon szép az Erdős, Halász, de nem túl előnyös külföldön.

jan. 2. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!