Hogyan lehet legjobban és leghatékonyabban felkészülni a töri érettségiben az esszére? Adnátok pár tippet? Ti hogyan csináltátok? Szerintetek érettségin mi alapján válasszam ki az esszé feladatomat?
Megtanulod rendesen a törit és normálisan fogalmazva leírod, mindig elhelyezed térben és időben. Nem kell kisregényt írni, csak a lényeget írd. Én az alapján választottam esszé feladatot, hogy melyikeket tudom legjobban. A két rövidben az egy világ- a másik magyartörténelem, szerintem ezek könnyűek, mindenki tud 15 sort írni az adott témakörröl. Én mindig vázlatszerűen tanultam, érettségin is a piszkozati lapra leírtam a vázlatot és utána szépen fogalmazva leírtam. Szóbelin is csak vázlatot írtam. Órán mindig figyelj, mert szóbelin visszatudod mondani a tanár szavaival. Szerintem így a legjobb tanulni, nekem pl elég volt egyszer átolvasnom a jegyzeteimet és tudtam, mondjuk nekem szerencsém is volt annyiból, hogy olyan témakörök voltak amiket nagyon szerettem, szóbelin pedig a kedvencemet húztam. Amúgy nagyon egyszerű a töriérettségi, aki nem írja meg minimum hármasra az egy idióta, nekem ötös lett :)
Sok sikert az érettségire!
nekem 84% lett a közepem, én csak úgy érzésből írtam az esszéket, a források sokat segítenek
atlaszt nem is vittem, nekem nem sokat segít :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!