Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan kellene tudnom a baba...

Honnan kellene tudnom a baba miatt igénybe vehető kedvezményekről?

Figyelt kérdés

Munkatársam említette, hogy létezik családi adókedvezmény, amit már a terhesség 91. napjától lehet igényelni. Erről nem tudtam.

Aztán most jöttem rá, hogy a 30 év alatti anyák adókedvezményét is lehet igényelni a terhesség 91. napjától.

Véletlen rájöttem, hogy a diákhitel pluszt is elengedik a baba születésével.

Hamarosan születik a baba, én meg ezek közül semmit nem tudtam és nem is igényeltem és felmerült bennem a kérdés, hogy ezekről honnan a füttyfenéből kellett volna tudnom? Mert eszembe sem jutott anno Googlizni, de már találtam egy listát a családtámogatási kedvezményekről.

2023. dec. 26. 20:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

18-as, de, azt hiszem, talán idén hozták be, ha 30 év alatt születik gyereked, akkor elengedik a fennálló diákhiteltartozásodat.

Amúgy a csalad.hu-n fenn van minden igénybe vehető támogatás, amit az államtól kaphatsz. A helyi, önkoris támogatások értelemszerűen nincsenek rajta, annak neked kell utánajárni. Legtöbbször az önkori oldalán kis keresgélés után fenn vannak.

Amúgy nálunk a nagyon alap támogatásokról, mint csed, gyed, csp, adókedvezmény, a védőnő ad egy tájékoztató lapot.

2023. dec. 26. 22:11
 22/25 anonim ***** válasza:

18-as vagyok, ezt most egy a diákhitel központtól kapott e-mailből másoltam ki, melyet 2022. Júliusában kaptam mivel érdeklődtem a kedvezményekről, mivel a 2.gyermekemet vártam.

"Diákhitel Plusz szerződés esetében a Célzott kamattámogatás és a törlesztés szüneteltetés kedvezmény nem igénybe vehető."

Szóval sem szüneteltetni nem lehet és el sem engedik. Pedig előtte telefonon egy ügyintéző még el is mondta hol keressem a honlapon a nyomtatványt🤦‍♀️

2023. dec. 27. 09:00
 23/25 anonim ***** válasza:

18-as vagyok, most láttam a 2.

Linket ott valóban írja. Lehet változás volt, írok nekik újabb e-mailt mert ez nagyon érdekes.

A 30 év alatti rám nem vonatkozik már sajnos mert betöltöttem a 31-et is 2022 decemberben és 2023 januártól van😅

2023. dec. 27. 09:06
 24/25 A kérdező kommentje:
Tök jó, úgy érzem, hasznos volt a kérdésem :D
2023. dec. 27. 09:39
 25/25 A kérdező kommentje:
Valami, amit csak most találtam meg: fennálló jelzáloghitelből a 2. gyermektől kezdve gyermekenként 1 millió forintot elengednek. A MÁK-nál lehet asszem elindítani a folyamatot.
2024. febr. 4. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!