A 30 év alatti anyák SZJA kedvezménye meglévő gyermeknél is érvényesíthető? Itt olvastam olyan kérdést az adózás kategóriában, ahol azt írták, hogy csak új gyermek születése esetén vehető igénybe a kedvezmény.
E rendelet alkalmazásában fiatal anya az, akinek családi kedvezményre való jogosultsága magzatára, vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére
tekintettel a 30. életéve betöltését megelőző napig megnyílik.
Ez található a rendeletben, nekem ez úgy tűnik, hogy meglévő gyerekre is jár, ha 30 éves kor előtt születik.
(2) A 30 év alatti anyák kedvezményére jogosult az a fiatal anya, aki
a) az Szja tv. 29/A. § (3) bekezdés a) pontja szerint a vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel,
vagy
b) az Szja tv. 29/A. § (3) bekezdés b) pontja szerinti magzatra tekintettel
családi kedvezmény érvényesítésére jogosult.
Ebből kiindulva, akinek jár a családi kedvezmény és 30 év alatti, az érvényesítheti a fiatal anyáknak járó kedvezményt.
Bizony
Emiatt másoltam ki a közlönyből
3,4#
"Nem tudok olyan rendeletről, amely elvegyen a nők kedvét a tanulástól vagy a komolyabb fejlődéstől."
Én meg nem tudok olyan férfiról, aki releváns véleménnyel rendelkezne a nők kedvéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!