Honnan kellene tudnom a baba miatt igénybe vehető kedvezményekről?
Munkatársam említette, hogy létezik családi adókedvezmény, amit már a terhesség 91. napjától lehet igényelni. Erről nem tudtam.
Aztán most jöttem rá, hogy a 30 év alatti anyák adókedvezményét is lehet igényelni a terhesség 91. napjától.
Véletlen rájöttem, hogy a diákhitel pluszt is elengedik a baba születésével.
Hamarosan születik a baba, én meg ezek közül semmit nem tudtam és nem is igényeltem és felmerült bennem a kérdés, hogy ezekről honnan a füttyfenéből kellett volna tudnom? Mert eszembe sem jutott anno Googlizni, de már találtam egy listát a családtámogatási kedvezményekről.
Ha beírod a keresőbe, részletesen kiír minden támogatási lehetőséget.
Szerintem ha az ember utánajár annak, hogy CSED-et és GYED-et milyen módon kell a munkáltatónál igényelni, akkor ezt sem olyan nehéz kideríteni... Vagy lehet csak nem triviális a böngésző használata.
"hogy ezekről honnan a füttyfenéből kellett volna tudnom?"
Általános tájékozottság kérdése. Ha az ember nyitott szemmel (füllel) jár és nem él barlangban, akkor ezekről anélkül is tud, hogy érintené. Egyébként meg rákeres.
Hát Google a barátod.
De én sem kerestem rá. Tiktok videóból láttam az ingyenesen igényelhető mintacsomagokat, dmes, mülleres. A szobatársam kérdezett rá az adókedvezményre, a 30 alattiról pedig már előtte is hallottam. Ja és az önkormányzati segély nem mindenhol van úgyhogy azt megkérdeztem, de itt nem volt...
Az anyaságit pedig a védőnő mondta.
Így lett minden megigényelve. De szerencsére az adókedvezményt is meg lehet igényelni születés után is úgyhogy nincs vész:)
A CSED és GYED számomra is trivi volt, de például az nem, hogy a terhesség 91. napjától kérhetem a 30 éve alatti anyák adókedvezményét vagy az, hogy elengedik a diákhitelemet.
De ezek szerint a védőnő azért elmondja ezeket a kismamáknak. Az enyém elfelejtette, pedig a plusz pénz jól jött volna.
Az anyaságiról tudtam, azt meg a nagymamám mondta nekem.. :D
Az önkormányzati segélyről viszont nem, köszönöm, hogy leírtad.
Nem csúsztál le az adókedvezményről, ahogy a 7. írja, utólag is tudod igényelni.
Sőt, én direkt egy összegben kértem, úgy jobban tudtam vele gazdálkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!