Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan kellene tudnom a baba...

Honnan kellene tudnom a baba miatt igénybe vehető kedvezményekről?

Figyelt kérdés

Munkatársam említette, hogy létezik családi adókedvezmény, amit már a terhesség 91. napjától lehet igényelni. Erről nem tudtam.

Aztán most jöttem rá, hogy a 30 év alatti anyák adókedvezményét is lehet igényelni a terhesség 91. napjától.

Véletlen rájöttem, hogy a diákhitel pluszt is elengedik a baba születésével.

Hamarosan születik a baba, én meg ezek közül semmit nem tudtam és nem is igényeltem és felmerült bennem a kérdés, hogy ezekről honnan a füttyfenéből kellett volna tudnom? Mert eszembe sem jutott anno Googlizni, de már találtam egy listát a családtámogatási kedvezményekről.

2023. dec. 26. 20:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%

Mi a baba születése előtt részletesen kikerestük, hogy mire vagyunk jogosultak illetve a védőnőt is megkérdeztük erről és ő említette nekünk is, hogy a helyi önkormányzatnál mit lehet igényelni.

Azt hittem, hogy ez mindenkinél így működik. Te komolyan vártad, hogy majd valaki megy és elmond neked mindent?

Felnőttek vagytok, vagy mi..

2023. dec. 26. 20:53
 12/25 A kérdező kommentje:

Nekem sajna csak most jutott eszembe rákeresni.

Igen igen, tudom, hogy utólag is lehet szerencsére :)

2023. dec. 26. 20:54
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, ha van esetleg babaváró hiteletek akkor a betöltött 91. naptól kérheted 3 évre a hitel törlesztésének felfüggesztését is. Ehhez kell a kiskönyv másolata (az az oldal, ahova a születés várható dátuma van beírva), valamint a bank formanyomtatványa orvos által is aláírva.
2023. dec. 26. 20:55
 14/25 anonim ***** válasza:
89%
A csapból is ez folyik évek óta.
2023. dec. 26. 21:08
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Változtatják ezeket folyton, de amikor én szültem (6 éve) a diakhitelt 3 gyerek után engedték el, az összeg felét 2 gyereknél.
2023. dec. 26. 21:17
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

Ne haragudj, de hol éltél eddig? Szatyorban?

Nálunk sem mondott ilyeneket a védőnő. Mert nem az ő dolga....

Ha valaki képes megcsinálni egy gyereket, járjon már utána az anyagiaknak is. Ez senki másnak a dolga, mint a tied.

2023. dec. 26. 21:27
 17/25 anonim ***** válasza:
80%

Diakhitel pluszt nem engedik el, ezt hol olvastad??

Sima diákhitelt tudod első gyereknél 3 évre szüneteltetni, addig fizetni sem kell és nem kamatozik a tartozás.

2.gyereknél a tartozás fele és a 3.nál engedik el a fennálló tartozást

2023. dec. 26. 22:02
 18/25 anonim ***** válasza:
64%
Nekem a védőnő mondta az első alkalomkor, amúgy nem tudtam addig róla, bár később rákerestem volna amúgyis. Mindenről prospektust nyomott a kezembe.
2023. dec. 26. 22:04
 19/25 A kérdező kommentje:

A diákhitel plusz oldalán olvastam. [link] Picit lejjebb kell görgetni.

2023. dec. 26. 22:07
 20/25 A kérdező kommentje:
Illetve itt is írja [link]
2023. dec. 26. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!