Lehet baj? 2,5 éves fiam mire észrevettem ma mézeskalácsit evett ami tojásfehérjés cukormázzal volt díszítve. Házi tojásból készült. Nagyon ideges lettem és kétségbeesett.
Figyelt kérdés
2023. dec. 26. 18:37
41/44 anonim válasza:
Ó,akkor bocsi. :D 38# vagyok. Nekünk is az a trendi,hogy együtt sütjük a gyerekekkel,de ahogy hallom minden ismerősömnél is. :D
42/44 anonim válasza:
Nem tudom,ki hogy díszít mézeskalácsot, de mi díszítés után visszatesszük pár percre a még meleg, de már kikapcsolt sütőbe a tojásfehérjés méziket, ahol a máz a melegben kiszárad, tehát nem marad nyers.
43/44 anonim válasza:
Én simán a szobában szárítom. De a szalmonella családon belül is terjed, nem? Tehát ha egy felnőtt kapja el, akkor 99%, hogy elkapja a gyerek is tőle. Nekem is 2 és fél a fiam, de simán engedem díszített mézest enni. Mindenki más is eszi, ráadásul szoptatom is és tudtommal anyatejjel is terjed.
De nagyon kicsi a fertőződés valószínűsége (ha egyáltalán lehetséges, azért sok tényező kell hozzá, a kiszáradt tömény cukros fehérjében ha van is szalmonella, szaporodni nem hinném, hogy tud, így nehezen lesz meg a betegséghez szükséges baci dózis) és manapság már nem szokás belehalni. Kórházba kerülni pocsék dolog, de nem egy súlyosan életveszélyes fertőzésről beszélünk. A kétéves már nem csecsemő.
44/44 anonim válasza:
Gondolom meg volt sütve. Mi baja lehetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!