Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet baj? 2,5 éves fiam mire...

Lehet baj? 2,5 éves fiam mire észrevettem ma mézeskalácsit evett ami tojásfehérjés cukormázzal volt díszítve. Házi tojásból készült. Nagyon ideges lettem és kétségbeesett.

Figyelt kérdés
2023. dec. 26. 18:37
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
84%
Ó,akkor bocsi. :D 38# vagyok. Nekünk is az a trendi,hogy együtt sütjük a gyerekekkel,de ahogy hallom minden ismerősömnél is. :D
2023. dec. 26. 23:02
 42/44 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom,ki hogy díszít mézeskalácsot, de mi díszítés után visszatesszük pár percre a még meleg, de már kikapcsolt sütőbe a tojásfehérjés méziket, ahol a máz a melegben kiszárad, tehát nem marad nyers.
2023. dec. 26. 23:04
 43/44 anonim ***** válasza:
82%

Én simán a szobában szárítom. De a szalmonella családon belül is terjed, nem? Tehát ha egy felnőtt kapja el, akkor 99%, hogy elkapja a gyerek is tőle. Nekem is 2 és fél a fiam, de simán engedem díszített mézest enni. Mindenki más is eszi, ráadásul szoptatom is és tudtommal anyatejjel is terjed.

De nagyon kicsi a fertőződés valószínűsége (ha egyáltalán lehetséges, azért sok tényező kell hozzá, a kiszáradt tömény cukros fehérjében ha van is szalmonella, szaporodni nem hinném, hogy tud, így nehezen lesz meg a betegséghez szükséges baci dózis) és manapság már nem szokás belehalni. Kórházba kerülni pocsék dolog, de nem egy súlyosan életveszélyes fertőzésről beszélünk. A kétéves már nem csecsemő.

2023. dec. 26. 23:43
 44/44 anonim ***** válasza:
17%
Gondolom meg volt sütve. Mi baja lehetne?
2023. dec. 27. 00:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!