Hogyan neveled a gyerekeidet?
Azért attól előbb utóbb az ilyen nevelés ellen is fel fog lázadni a gyerek, amit te írsz kérdező.Aztán drogos és alkesz lesz a nagymenő vállalatvezető fia. A másik fele hogy megfelelő kapcsolatokkal kevésbé okos fiú,lány is olyan pozícióba helyezhet, amilyenről az átlag csak álmodik.
Ismerek olyat aki szakmunkás végzettségű és mégis sikeres vállalkozó.
Meg olyat is aki gazdag és értelmiségi szülők gyereke és totál lökött.
A talpraesettség ,kezdeményezőkészség, törekvés stb... inkább típusfüggő mint nevelésfüggő szerintem.
"hogy egyes családok már generációk, vagy adott esetben évszázadok óta a világ csúcsán vannak"
Az öröklődő vagyon tartja őket a csúcson, nem a tudás. Nézz meg bármilyen másod-, harmadgenerációs gazdagot.
Egyébként autistát nevelek. Hiába voltam én végig erőlködés nélkül kitűnő, vele már első osztályban vért izzadtunk, hogy haladjon, hiába rendelkezik magas IQ-val. Nincs benne belső motiváció. Ez az igazi kihívás.
Lehetnek elképzeléseid a világról, meg hogy te majd hogy nevelsz "uralkodót", de aztán jön a valóság és jól arculcsap. Nekem is voltak elképzeléseim, aztán lett gyerekem.
Hogyan nevelem a gyerekem? Sehogy, mondhatnám, legalábbis nem valamilyen berögzült elv alapján.
Élem az életem a családban, aminek a gyerek is része. Látja, hogy dolgozom, itthon is, házi munkát végzek, pihenek, tévézek, olvasok. Látja, hogy mindenkinek vannak feladatai, kötelességei, pihenő ideje, közös programok, beszélgetések. Itthon otthon van, ez nem a Matula gimnázium, de nem is egy luxus szálloda, ahol minden a popója alá van rakva. Nem mondanám, hogy nevelem, egyszerűen belenő abba, hogy van feladata, így iskolai feladatok is, azokat meg kell csinálni, természetesen kap hozzá segítséget, amíg kicsi, ellenőrzöm is. De van élete, vannak kívánságai, és ha olyan, ami teljesíthető, megkaphatja. Nem a tévé elvétele és a teljesítményhajszolás teszi majd sikeressé, egyébként is azt szeretném, hogy boldog legyen, ha neki ez egy átlagos élet, akkor annak is örülök.
"A 100 leggazdagabb ember listáján hány olyan van, aki ne végzett volna iskolát vagy egyetemet? Ha örökölt vagyon, akkor a felmenőknek mi volt a foglalkozása, és hol végeztek?"
Nem tudom, milyen listán hányadik, de Magyarországon az egyik leggazdagabb ember:
Mészáros Lőrinc.
Biztos nem végzett egyetemet, és nem is örökségből lett gazdag.
Te is tudod, hogyan és miért.
És ha rászánnám az időmet, az internetről több más milliárdos NER-lovagot is össze tudnék még szedni.
Úgyhogy ma (=évtizedek óta) a meggazdagodáshoz leginkább jó politikai kapcsolatok kellenek.
Úgyhogy ha gazdag gyereket akarsz magadnak, irány a Fidesz-székház!
12:
"Az öröklődő vagyon tartja őket a csúcson, nem a tudás. Nézz meg bármilyen másod-, harmadgenerációs gazdagot."
Teljesen igazad van.
Paris Hilton miben nagy tudású? Talán abban, hogy limuzinokból kiszállva, rövid női ruhában hogyan villantotta meg a p....ját.
Csak éppen a Hilton szállodalánc tulajdonosa lett örökség révén. Ennyi.
10 nekem nagyon jó gyerekkorom volt. Se motiváció se akarat nem volt meg arra, hogy akarjak tanulni. Szó szerint mindent megkaptam. Szerencsére ígyse a droid kategória vagyok akinek robotolni kell, abszolút anyagi biztonságot és függetlenséget örököltem mindentől és mindenkitől. Viszont én ennek a vagyonnak a nagyon nagy részéhez nem nyúlok hozzá, és a szakmámat/hobbimat űzöm vállalkozásként. Viszont szeretnék gyereket, akiket oly módon szeretnék nevelni, hogy egyrészt mire örökölnek, már olyan magas és nagy pozíciókban legyenek, hogy ne függjenek ettől, ez csak egy eszköz legyen a hatalmuk mégnagyobb kiépítésére.
Abszolút nevelés és munka kérdése, hogy valaki viszi-e valamire, vagy sem az esetek 99 százalékban. Munka pedig 100%-ban.
12 butaság. Ez kultúra, nevelés kérdése, hogy megmarad e a vagyon. Nézd meg a lottónyerteseket. A többségük rosszabb anyagi helyzetben lesz, mint mielőtt megnyerték a pénzt. A legtöbb örökölt családi vagyon, elúszik. És vannak akiknek a pénz az istenük, akikbe belé van nevelve, hogy bármit és bárhogyan meg lehet tenni, hogy elérjék amit kell, és elérik.
14 engem a korrupciós tolvajok nem érdekelnek, ne keverj ilyeneket ide.
Kérdező, ma Magyarországon nemigen találsz olyan dúsgazdag embert, akinek a gazdagodásában ne lett volna kulcstényező a politikai kapcsolata.
Te hegyezted ki az anyagi gazdagságra a nevelés kérdését, nem én.
Én korábban írtam, hogy csak tisztességes, boldog, önmagával harmóniában élő embert szeretnék nevelni belőle. Te pattogsz itt azon, hogy a vezérigazgató hogyan neveli a gyerekét, meg a 100 leggazdagabb ember hogyan teljesített az iskolában.
Látszik, hogy nem láttál közelről túl sok gazdag embert. A "felső 100", akikre te gondolsz, mindig érintett lesz a politika által, mert olyan szinten összefolyik a gazdasági hatalmuk a politikával, hogy nem tudnak úgy sikeresek lenni, ha nincs aki jóvá hagyja. És ez nem magyar módi, csak nálunk ezt titkolni sem próbálják, de külföldön sincs sokkal másképp. Másik, hogy ez a réteg nem ritkán pszichopatákkal van tele, mert a kemény, de gazdasági értelemben sikeres döntésekhez sokszor gátlástalannak kell lenni, és ez lelkileg megterhelő tud lenni. Kivéve ugye egy pszichopatának, akik pont ezért tudnak kiválóan mozogni a felső vezetésben, ugyanis ők nem mindig baltás gyilkosok, sokszor nagyon is megnyerően viselkedő emberek.
Tehát a felső kaszthoz nem a szorzótábla vagy a tv hiánya vezet, sokkal inkább kapcsolatok, tőke, szerencse meg a képesség, hogy lásd a lehetőséget, ahol más nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!