Egy év alatti baba esetén mennyi énideje van a férjeteknek hetente?
Amikor elmegy otthonról sportolni, szórakozni?
Vagy amikor otthon olyasmit csinál, amit szeret?
Nektek mennyi énidőtök van ugyanerre?
Nálunk férjem részéről nem változott.
Hobbija a munkája. Itthon autokat szerel kikapcsolódás képpen (a rendes munkáján kívül). Ez gyerek elött és után is igy volt.
Tavasztól őszig kb havi 1x elmegy pecázni, 1x nyáron 2 naposra. Haverokkal.
Eljárni amúgy sem szokott így "bulizni". Itthon tartunk grillezős/iszogatós estéket ugyan úgy, mint gyerek elött.
Nekem annyiban más, hogy havi 1x eljárok barátnőmmel beülni 1 kávéra. Eddig egyedül mentem, mostmár gyerekkel.
De simán olvasok, filmezek, pihenek gyerek mellett is. Havi 1x a megcsinálom a körmeim egyedül, 3 havonta elmegyek fodrászhoz. Mint gyerek elött.
Be is b...ott volna, ha énidőt igényel magának, mikor én voltam 0/24 a gyerekkel, ő eljárt dolgozni, reggel csak a kiágyban látta a gyereket, hazajött 5 óra fele és volt 3 órája rá. Ha ezt a 3 órát is mashol akarta volna tölteni a gyereke helyett, mehetett volna el örökre is.
De nem akart máshol lenni, alap volt hogy jön, átveszi, játszik, gondozza, mert ő apa, nem díszf....
Azóta is jó apa, immár 2 nagyobb gyerekkel.
Énidő a munkahelyünk, meg altatás után.
Akkor tehát az anya természeteseb kap énidőt, amikor a férj hazaér a munkából, és átveszi a babát, de a férj mehetne világgá, ha az egy év alatt bármi mást is szeretne csinálni a munkán, házimunkán és babázáson kívül?
Azért ezt csak nem gondolhatjátok komolyan! Ha addig edzett, apaként már nem teheti? Ha voltak baratai, egy évig nem is találkozhat velük? Viszont az anyának fordítva igenis jár egy kis kikapcsolódas, mondván hogy 0-24-ben tolja? Ez hol fair? (Nő vagyok.)
13, ezek szerint el kellett volna zavarnom a gyereke mellől? Most komolyan ezt sugallod? :)
Jött haza boldogan, nem vágyott semerre és el kellett volna küldenem, hogy "menj énidőzni, nem igaz hogy neked énidő, hogy a munkahelyeden szórakozol (szereti a munkáját, a hobbija)".
Szerintem fontos, hogy valakinek VAN igénye énidőre, hobbira, edzésre, akármire, másnak meg NINCS. A te férjednek nem volt, másnak (pl. az enyémnek is) igen. Valaki azt sem tudja mi az az énidő. Nem gondolom, hogy bármelyikkel is gond lenne.
Nekem még gyerek nélkül is volt anno igényem énidőre, a férjemnek is. Gyerek mellett is van rá igényünk természetesen.
"Viszont az anyának fordítva igenis jár egy kis kikapcsolódas, mondván hogy 0-24-ben tolja? Ez hol fair? (Nő vagyok.)"
Ott nem fair csak, ahol 0/24 és napi 2-3 óra egyenlő időnek számít.
"Vagy neki legyen a munka az?"
Átlag anyukának is pont annyi jár. Nem ritka, hogy pont ezért megy vissza valaki dolgozni, mert akkor is pihentetőbb, mint a 24 órás monoton készenlét, ha nem seggvakarós a munkája.
Egyébként meg az adott családnak kell eldöntenie, hogy mikor mennyi fér bele.
Ha anyukának az a jó, hogy a gyerek apja ahelyett, hogy hazajönne énidőzik munka után, akkor nem kell sajnálni.
És fordítva: nem kell sajnálni azt az apát sem, aki munka után a csaladjával kapcsol ki.
Alapvető egyetértek, én is leírtam a 16. válaszomban, viszont ezt igen kifacsartad.
Apukának is lehetnek igényei és nem "anyukának az a jó, hogy a gyerek apja ahelyett, hogy..." És egy normális kapcsolatban minden igényt igyekezhetünk kielégíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!