Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szaranya vagyok? Mikor fogom...

Szaranya vagyok? Mikor fogom megtanulni? Mit tegyek addig?

Figyelt kérdés

Ma derült ki, hogy gluténérzékeny a kisebb gyerekem.

Az orvos nagyjából! felvilágosított róla, de nem volt bőbeszédű, hiába kérdezgettem. Hallottam már róla mi ez, de nehezíti a dolgom, hogy nem tudok főzni :( illetve olvastam, hogy elvileg otthon kb lehetetlenség teljesen gluténmentes ételt elkészíteni.

Komolyan veszem és szeretnék gluténmentes étkezést biztosítani a gyereknek, de nem tudom, hogy csináljam. Nekiálltam tanulni a netről, de elvesztem a sok információban. Falun élünk, sajnos nincs a közeli "nagyvárosban" sem olyan étterem, ami gluténmentes ételeket szállít ki.

Tapasztalt anyukák, segítsetek kérlek, adjatok tippeket, ki mennyi idő alatt tanult bele? Ma estére pl mit adjak neki vacsorára? Teljesen el vagyok veszve, azt sem tudom, hol áll a fejem.

2023. dec. 20. 17:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

először is nyugodj már meg, nem rákot diagnosztizáltak nála, a jó életbe... üsd be a googleba, hogy gluténmentes blog, vagy gyereknevelés, böngészd végig, válaszd ki, neked kinek a stílusa szimpatikus. amúgy rengeteg tippet és trükköt meg kipróbálsz majd, aztán vagy működik vagy nem.

ezt a nem tudok főzni hisztit meg nem értem, akkor még jól is jött a diagnózis most, legalább végre nem mirelit kajákon és rendelt pizzán fogtok élni. azt ugyanis senkinek sem tesz jót.

2023. dec. 21. 14:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Most nem kell lehurrogni. Honnan veszed, hogy mirelit kajákon es rendelt pizzan élnek? Egyfajta korlát ez. Nincs több tradicionális kenyér és egyéb pékáru, tészta, de azért van élet ezeken túl is. Rántott húsok meg egyéb hasonlók is működnek gluténmentesen! Pl. zab vagy rizslisztbe forgatod, tojás és mondjuk útifű maghéj a végén papír helyett. Nekem ez működik, bár eleve nem szoktam sok rántott dolgot sütni. Szépen bele fogsz jönni, nem olyan para dolog ez.

Ha tudok segíteni, írj nyugodtan privátban. :)

2023. dec. 21. 15:37
 13/13 anonim ***** válasza:
Akarommondani panír. Autokorrekt. 😅 papírba ne forgasd.
2023. dec. 21. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!