4,5 éves kisfiam nagyon szeretné megtanulni a betűket,
mivel segítek neki a legjobban?
Figyelt kérdés
Még kiscsoportos, mivel évvesztes, tehát majdnem 7 évesen megy majd suliba. Kicsit korainak tartom az érdeklődését, nem szeretném, hogy esetleg majd halálra unja magát az első osztályban, ezért én annyira nem is gondoltam rá, hogy korábban elkezdem tanítani írni/olvasni. Na de mivel már szinte minden nap azzal jön, hogy írjunk betűket, ezért lehet, hogy akkor mégis el kellene kezdenünk? De ha igen, hogy? Nincs valami könyv vagy játék a betűtanulásra? Nem szeretném, ha esetleg valami rosszul rögzülne neki, mert azért nem vagyok tanítónő és nem tudom, hogy tanítják a betűket és azért egy felnőtt nem úgy ír, ahogy mondjuk első osztályban elvárják egy gyerektől.
2021. jún. 25. 09:42
1/7 anonim válasza:
Én is anno 4 évesen tanultam meg olvasni, írni csak nagy, csúnya nyomtatott betűket tudtam. Kaptam egy gyereklaptopot, amin csak ilyen betűtanító játékok voltak, és nagyon szerettem, úgy tanultam meg magamtól.
Elsőben viszont tényleg unatkoztam, de leginkább a tanító néni utált, mert nem akartam szótagolva olvasni összefüggő szövegeket. :D Nem haltam bele azért, egy kis előnnyel indultam.
Most rákerestem, és még vannak gyereklaptopok, de elég drágák.
2021. jún. 25. 09:53
2/7 anonim válasza:
Én úgy tanultam meg, hogy voltak betűkártyám (valami random búcsúban kikonyorogtem, pedig mondták, hogy "még nem neked való"), és mindig kérdeztem a szüleimet, hogy ez milyen betű, ez milyen betű? Elmondták, meg hozzá még szavakat, hogy melyik kezdődik azzal a hanggal, melyik szóban van olyan hang. Aztán összeállt a kép.
2021. jún. 25. 09:58
3/7 anonim válasza:
Az írást meg ugye úgy, hogy lemásoltuk a betűket, anya írt nekem betűket, én meg lemásoltam, nagyon élveztem. Nem anyáék erőltették, vagy ilyesmi, én kértem, hogy ilyet játsszunk.
2021. jún. 25. 10:00
4/7 anonim válasza:
Csak nagy nyomtatott betűket írtunk egyébként. Az írott betűs írást szerintem hagyd meg a sulira.
2021. jún. 25. 10:01
5/7 anonim válasza:
Én is négy évesen tanultam meg olvasni. Nem unatkoztam a suliban, inkább élveztem az órákat, hogy ez ilyen jól megy nekem. Amikor a mesekönyvben elkezdtem mutogatni a betûket, hogy az mi, a szüleim csináltak nekem betûkártyákat, és azzal tanítottak meg felismerni ôket. Összeolvasni nem tanítottak, magamtól kezdtem el.
2021. jún. 25. 10:12
6/7 anonim válasza:
Tanítsd inkább a számokat, a betűt majd később, legjobb lenne suliban, de ő hamarabb fogja akarni.
2021. jún. 25. 12:50
7/7 anonim válasza:
A lányom 2 éves korától érdeklődött a betűk iránt. Vettem egy betűkirakót és azon 4 éves korára megtanult olvasni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.