Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez milyen nevelési stílus?

Ez milyen nevelési stílus?

Figyelt kérdés
A szülőnek az az elve, hogy "nehogy már a nyúl vigye a puskát" és a "gyerek vendég otthon". Ez nem csak szigorra és következettésgre vonatkozik, hane m a mentalitásra, hogy nem a gyerek köré építik az életüket. Ők keresik a pénzt, az az ő házuk, és a legnagyobb ajándék a gyerek számára, ha szüleik szeretik egymást. Amíg kicsik, ők alkalmazkodnak, ahogy nōnek fokozatosan leválásra szoktatni (nem anyu-apu a legjobb barát/bizalmas, hanem a korosztàlya, nyaralni haverokkal kell menni, nem szülőkkel).
2023. dec. 19. 11:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%
Ez nem is igazi nevelési stìlus, ez ridegtartàs. Letudtàk a ,,kötelező" szaporodàst, most ne zavarjàk őket azok a fura pici emberkèk. Ilyen hozzààllàssal nem kène gyereket vàllalni.
2023. dec. 19. 17:14
 12/14 anonim ***** válasza:
21%
A mai világban amikor minden idióta elkényeztetett nagypofájú életképteleneket nevel, egyre szimpatikusabb. Ha nem is ilyen szélsőséges, de a gyerekkoromban bizony ez volt. Nem mondom, hogy a legjobb módszer, de a mai tébolynál sokkal jobb.
2023. dec. 19. 20:01
 13/14 anonim ***** válasza:
65%
Ez nem nevelési stílus, ez pont azt jelenti, hogy nem érdekli a szülőt a gyereke, nevelni nem akarja. Süt belőle a durvaság és az alá-fölé rendeltségi viszonnyal való visszaélés (!). Valóban a szülő a gyerek fölé rendelt, de mennyivel máshogy hangzik ha azt domborítja ki a szülő, hogy "az én felelősségem, hogy ép és egészséges, kiegyensúlyozott gyereket neveljek", nem pedig azt, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, azt csinálod, amit mondok". Mindkettő mondás elfogadja a hierarchiát, de az utóbbi a hatalommal való visszaélésre utal.
2023. dec. 19. 22:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten én is hasonlóan gondolkodom, pedig imádom a gyerekeimet.

A vendég nálam nem szó szerint van, hanem nekem azután is lesz életem, miután kirepültek. Nekem is vannak hobbijaim, nem kizárólagosan a gyerek az életcélom.

Egyébként elég nagy ajándék, hogy a szüleik szeretik egymást és nem folyton a marakodást kell hallgatniuk. Nyilván amíg kicsik, mi alkalmazkodunk hozzájuk, aztán a korukhoz mérten önállóságra vannak szoktatva. Pl az én lányaim már második osztálytól kezdve önállóan, busszal mentek az iskolába és egyedül jöttek haza. Nagyobbik lányom most 13 éves, sok osztálytársáért még most is jönnek a szülei, számomra ez nagyon visszatetsző.

Meg önállóan kell maguknak csinálni tízórait, szobájukat rendben tartani, takarítani... Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem őket, hanem pontosan azt, hogy nagyon is szeretem és az életre nevelem. :)

2023. dec. 22. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!