Kisfiam kukacára kaptunk szteroidos krémet,hogy 2 hétig használjuk. Szépen el is kezdett fellazulni a bőr,de még van szűkület, nem látszik ki a hegye. Hogyan tovább?
Az orvost 2 napja nem értem el telefonon, legközelebb rendelése pedig csak kedden lesz. Kell valamivel tovább kenni? Gondolom ezt nem véletlen csak 2 hétig szabad használni. Tudnátok segíteni amíg nem érek el orvost?
A védőnő szerint probléma sem volt vele (már nem jött ki a pisi rendesen neki rajta és szerinte ez normális volt ebben a korban). Elég erős letapadás volt több helyen, amit urológus szabadított fel beavatkozással,de őt sem érem el és a gyerekorvost sem. Ezért kérek tőletek segítséget. Természetesen legkésőbb kedden magánrendelésre elviszem.
5, Mert nem oldott meg semmit, csak problémát csinált. 13 hónaposnál élettani a szűkület, egyáltalán nem kell még hátrahúzhatónak lenni.
A szteroidos krém meg csak jól elvékonyítja a bőrt.
7, ha tippelnem kellene:
Túlbuzgóság.
Rossz szokás szerint "tornáztatták", amivel csak egyet lehet elérni: azt hogy mikrosérülések keletkezzenek.
Ennyi badarságot egy helyen és rosszindulatú feltételezést még nem láttam.
1. Nem tornáztattuk neki, nem húzogattuk. Miután kinőtte a kis fürdetőkádat áttettük a nagy kádba és mivel abban már rendesen feküdt, nem takarta a combja látszott,hogy belepisilt a fürdővízbe és pingpong labda nagyságúra dagadt fel neki a bőr. Másnapra már épp csak tűhegyni nyíláson szivárgott.
2. Ezen a ponton hívtam fel a védőnőt,aki szerint ez teljesen rendben van. Eltelt 1 nap és bepirosodott neki,illetve belázasodott.
3. A gyermekorvos megnézte aznap és húgyúti fertőzése lett az elzáródás miatt. Ekkor kellett sürgősséggel urológiára mennünk.
4. Az urológus nem levágta, nem lemetszette. Mindenki nyugodjon meg. Csak benyúlt a megmaradt kis résen valami eszközzel és óvatosan fellazította a letapadást. Hetente kellett mennünk,hogy a nyílás tágabb legyen és tudjon rendes sugárban pisilni, illetve amihez kínzás nélkül hozzáfért letapadás,azokat fellazította. Nem sírt közben a kisfiam, nem kínozta, semmi drasztikus nem történt.
5. Emiatt,hogy a nyílást minden metszés nélkül tudjuk tágítani és esetlegesen elkerüljük a későbbi (4 éves kor) műtéteket,mert tényleg extrém durva fitymaszűkülete volt kapott Ftorocort krémet,amit kenni kellett. Rengeteget tágult is, viszont még nem látszik ki a hegye,mint kellene elvileg.
6. Ez 11 hónapos korban kezdődött, az 1 éves státuszon a gyermekorvos és a védőnő is mondta,hogy elkezdhetjük húzogatni,de megvártuk a 2 héttel ezelőtti urológiai kontrollt és a doktor úr is erre kért,hogy kezdjük fürdés után húzogatni és naponta 3 alkalommal pici krémmel kenni vékonyan.
Szóval senki nem húzott semmit idő előtt,mivel első kérdésem születése után ez volt,mivel előtte ilyen helyzetben kukit sose láttam 😂😂😂, senki nem kínozta a gyereket, a krémet is a műtét elkerülése érdekében kapja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!