Miért vállal egyre kevesebb fiatal gyermeket?
Én még gőzerővel azon dolgozok hogy a házamat amit megvettem közel 7 év kőkemény nemzetközi kamionozással azt rendbe is kell tenni. Persze ezért is tudtam megvenni mert állapota erősen felújítandó volt 4 éve nem laktak benne, fűtésrendszert nem engedték le, csövek több helyen szétfagytak elrepedtek, kazán működésképtelen volt már akkor amikor onnan elköltöztek. A tető az ami aránylag rendben van csak pici apró javítgatás kellett de az volt a legelső amit megtudtam csináltatni hogy legalább ne ázzon tovább. A nyílászárókat mind le kellett cserélnem, beltéri ajtókat elég csak felújítani szerencsére ennyiből megúszom. De a fürdőszobám az orbitálisan rossz állapotban volt, az teljesen szét lett bontva, másik helyiségbe alakítottunk ki újat mert nem akartam hogy a házon végigmenjenek a vízcsövek meg alatta a szennyvíz elvezető. Egy oldalra akartam ezeket és minél kevesebb helyre hogy esetleges csőtörésnél vagy ha akármi történik egyszerűbb legyen mindent megcsinálni. A villanyvezetékeket teljes egészében cserélni kellett mert volt olyan szoba ahol a falban égtek szét a vezetékek már nagyon nagyon régen.
Aztán a fűtésrendszert kellett alaposan átgondolnom mit akarok és hogyan legyen, meg persze alternatív megoldáson is erősen gondolkodtam arra az esetre ha nem lenne áram akkor is legalább a ház felét tudjam fűteni.
Aztán voltak még ötletek hogy mi legyen és hogyan, de jött a covid, nekem a külföldi fuvarok megszűntek mert eléggé körülményessé tették a dolgokat én meg arra mondtam hogy azt azért nem. Aztán itthon dolgoztam meg dolgozok is, de jött ugye az infláció, árak emelkedtek brutál módon így igen csak lassult a felújítás, és már tavaly el akartam jutni odáig hogy a fürdőszobámat már tudjam használni, legyen hol aludjak, konyha lett volna meg annyira hogy egy ideiglenes pultom legyen mikrónak, főzőlapnak és egy kis sütőm odaférjen aztán a többi ráér, de ezek még mindig sehol sincsenek. Jelenleg még a legtöbb helyen burkolva sincs amit idén akartam megcsinálni, de még anyagot sem vettem meg mert másra kellett a pénz időközbe, meg hát oké hogy mg a szüleimnél lakok, de ott is vannak költségeim, nekik sem egyszerű az életük, azzal a házzal is volt munka ami muszáj volt tehát abba is bele kellett adnom, persze segítenek amiben tudnak csak lassan.
Fél éve van barátnőm akivel már tervezzük a költözést amint a ház végre lakható lesz, Ő nálam azért fiatalabb majdnem 10 évvel, még Ő is nagyban tanul, dolgozik hogy jobb legyen neki is. Egyenlőre abban maradtunk hogy a ház az én gondom, Ő néhány bútort ide tud hozni, meg segít is venni, de az Ő része majd az udvar rendbe rakása lesz mert az udvarom most így a munkák miatt még ótvarabb állapotban van, ott a talajt is jól meg kell forgatni meg kiegyenlíteni, füvesíteni kéne még, autóbejárót akarom megcsinálni annyira hogy ne a sárba kelljen begurulni, legalább keréknyomvonalat szeretnék, illetve a garázst kéne lebontani mert oda még lomot sem merek már bevinni annyira veszélyes állapotban van az egy az egybe le lesz bontva és akkor lesz egy egyenes utam a kert végéig mert ott van egy kisebb istálló ami viszont jó állapotban van és azt tervezem garázzsá átalakítani ahova akár 4 személyautóval is betudok majd állni mert azért vannak más terveim is, de egyenlőre ez már az 5 éves tervem utáni 10 éves vagy 15 éves lesz.
Én egyenlőre úgy vagyok ezzel hogy ameddig nem lesz normálisan élhető, állapotban a házam és az udvarom addig gyerek sem lesz mert azért neki is kell majd az udvar játszani meg hát a normális ház, tudom vannak akik putriban nőnek fel, de ezt én közel sem szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!