Miért vállal egyre kevesebb fiatal gyermeket?
Figyelt kérdés
Ma már kezd általánossá válni, hogy aki gyermeket vállal, az 30 felett vállalja az elsőt, aki meg a 20-as évei alatt teszi ugyanezt, azon szornyülködnek, hogy milyen fiatal. Miért vállal egyre kevesebb fiatal gyermeket és miért várják ki, hogy elérjék a 30-at? Régebben teljesen normális volt, hogy egy 25 évesnek családja volt már.2023. dec. 12. 08:36
21/31 anonim válasza:
És akkor honnan tudod hogy 30 éves korodban mit fogsz érezni? :) Szerintem ezekkel a nagy kijelentésekkel várj még egy 10 évet...
22/31 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy az garantálja a stabil kapcsolatot és a tudatos gyereknevelést, hogy az ember elmúlt 30 éves. Ugyanúgy elválhat egy 30+ éves és nevelheti rosszul a gyerekét. Lehet, hogy fiatal vagyok, de ugyanolyan tudatosan készültem erre, mint te, és megvannak ugyanazok az információim. A gyereknevelésről és egy párkapcsolat egészséges fenntartásáról. Gyakorlatilag egy fél könyvtáram van erről a polcon. És nem is azt mondom, hogy tutibiztos, hogy csak úgy jó, ahogy én csinálom, hanem hogy nem kell ítélkezni és elásni a kapcsolatomat azért, mert 24 éves vagyok. Mi az, ami miatt valószínűbb, hogy az én életem rosszabb lesz, mint azé, aki 30 felett vállalt gyereket? Őszintén érdekel, mert mindenki ugyanúgy rámlegyint, hogy majd gyere vissza 10 év múlva, és ez frusztráló. Azzal kapcsolatban bezzeg nem ilyen kritikusak, amikor valaki 30 évesen 2 év kapcsolat után házasodik, gyereket vállal és elválik. Azzal nincs baj, mert hát elég idős volt, csak nem lehetett ezt előre látni. Csak az én válásomat látja mindenki előre...
23/31 anonim válasza:
Engem nem zavar, hogy valaki fiatalon vállal gyereket, viszont én azt mondom hogy 30 körül valahogy mindenki aki fiatalon alapított családot bekattanik és elkezd azon agyalni, hogy miket hagyott ki, nem élte ki magát. Én 30 feletti vagyok, azért is írom ezt mert a velem egykorúak sajnos 90%ban elváltak vagy megromlott a kapcsolatuk, a legjobb barátnőm mondta nekem, ha újra kezdhetné, biztos hogy nem vállalna ilyen korán gyereket. Én nem rosszindulatból írtam, csak még nagyon fiatal vagy, nem tudhatod 30 évesen hogy fogod látni a dolgokat. Nekem is pl teljesen más gondolkodásom volt a te korodban meg most
24/31 anonim válasza:
Próbáltam kiélni magam, mentem bulizni, ittam haverokkal, de inkább munkának tűnt, mint szórakozásnak. Építettem a kis karrierem, közben egyetemet végeztem levelezőn, szerettem is kifejezetten, ezt akarom csinálni, ha visszamegyek dolgozni, de mindig azt éreztem, hogy ez nekem nem elég. Nem tudtam elterelni a figyelmem, hiányzott, hogy gyereket nevelhessek. És most érzem azt, igen, ez hiányzott. Úgyhogy ha tényleg úgy is fogom érezni 30 évesen, hogy inkább vártam volna akkor, tudom, hogy akkor sem volt jó, megpróbáltam várni. De mostmár mindegy is, itt a gyerek. Majd ha meghülyülök 30 évesen, akkor veszek a siklóernyőzés kupont Bónusz Brigádon. :D
25/31 anonim válasza:
24 nem mondom, hogy törvényszerű, sőt ha te tényleg úgy érzed ettől vagy boldog, akkor lehet hogy 40 évesen is így fogod érezni. Szerintem a legtöbb embernél az a baj, hogy miután szülők lesznek elfelejtenek élni, külön a gyerektől programokat csinálni, karriert építeni. Ha gyerek mellett is megmarad az életed, akkor simán lehet, hogy nem égsz ki 30 éves korodra :)
26/31 anonim válasza:
Nem azért néznek furán a 23-24 éves szülőkre, mert mi lesz a kapcsolattal, hanem mert a többs3gnek ekkor még semmi anyagi háttere nincs a gyerekvállaláshoz.
27/31 anonim válasza:
Ismerősömék 35 évesek voltak, minden adott volt, diploma, lakás, karrier. Rengeteget utaztak, a fél világot bejárták, nem hagytak ki semmit. A gyerek még kétéves sem volt, mikor elváltak.
28/31 anonim válasza:
Az hogy ki mennyi idős nem befolyásolja annak a tényét, hogy elválnak-e vagy sem, nyilván én még olyat is tudok akik 50 évesen jöttek össze aztán szétmentek. De nyilván ott nem azért, mert nem élték ki magukat pl
29/31 anonim válasza:
El lehet válni 20+, 30+, 40+... évesen is, nem ez a baj. Hanem az, hogy ha egyedül maradok a gyerekekkel, akkor egyedül is fel tudjam nevelni őket, ne kelljen hónapról hónapra élni, gyerektartásért, meg családiért rimánkodni, rengeteg dologról lemondani. Nem csak "el akarok éldegélni", hanem normálisan. Ha fiatalon szültem volna, akkor ha egyedül maradok velük semmink sem lett volna.
30/31 anonim válasza:
30 éves vagyok, terápiára járok, hogy normális emberként tudjak működni azok után, miután néhány éve beütött a rossz gyerekkor, ahol a szexuális abúzus volt a jéghegy csúcsa. Próbálom megszakítani a több generáción át tartó kört, hogy én ne legyek olyan szar, mérgező, domináns szülő, mint amilyenek a családtagjaim. Szerintem szívességet teszek a gyereknek, aki így nem születik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!