Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan miért vállalnak gyereket...

Sokan miért vállalnak gyereket bizonytalan körülmények mellett?

Figyelt kérdés
Hány olyan posztot látok, ahol egy négy gyerekes anyuka pénzért könyörög, mert nem jut elég étel a gyerekeinek. Hány olyan helyzet van, hogy a lány még gyerekként teherbe esik, aztán a lány szülei nevelik fel a gyereket, mert a pasi közben lelép. Sorolhatnám még a hasonló példákat. Ti nit talasztaltok? Valóban van egy olyan réteg, akik abszolút nem tudatosak, és csak azért szülnek, hogy legyen gyerek, arra meg már nem gondolnak, hogy azt a gyereket fel is kell nevelni? Sajnos ezt a jelenlegi politika sem támogatja. A hangsúly azon van, hogy szülj minél többet, de hogy hogyan neveld fel a gyereket meg miből az mellékes.

2023. nov. 21. 00:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
30%

"A világon mindenhol és minden korban a tanulatlan réteg a felelőtlen és ezért a legszaporább"

Vagy nem felelőtlen, csak épp nincs pénze vagy lehetosege a védekezésre

2023. nov. 21. 09:34
 12/22 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként teljesen felesleges itt ilyen kérdéseket feltenni. Ezeknek az embereknek 90%a sose netezik vagy ha igen nem fog ide felnézni, hogy utána olvasson bárminek is.
2023. nov. 21. 09:38
 13/22 anonim ***** válasza:
61%

Amúgy arra nem gondolsz hogy minden oké volt,anyagilag rendben volt a család,megszületett három gyerek,aztán beütött a csőd és lenullazodtak teljesen?.

A sok okos meg azt kommenteli,hogy minek vallt gyereket ha nincs miből.

Hat létezik olyan is,hogy volt miből aztán elromlott az egész ...

2023. nov. 21. 10:02
 14/22 anonim ***** válasza:
35%
13as azért valljuk be ez a ritkább, hogy valakinek van saját háza, autó, félretett pénz a bankszámlán és a gyerekvállalás után üt be valami. Én pl ilyet egyet se ismerek, de olyat annál többet ahol a nő sose dolgozott, a pasinak is nagyon max szakmunkása van és albérletbe vállalnak gyereket, vagy mégjobb a szülők nyakára, mikor hó végén még maguknak se marad kajára. Sajnos közeli ismerősi körben is van ilyen aki már az első gyereknél tőlünk kért kölcsön, mert hó végén nem tudott a gyereknek tápot venni, azóta már van még egy gyerek is
2023. nov. 21. 10:18
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező naponta tesz fel ilyen jellegű kérdéseket...
2023. nov. 21. 11:35
 16/22 anonim ***** válasza:
29%
15 igen,a kérdező egy troll aki aztán csamcsog más nyomorusagan
2023. nov. 21. 11:46
 17/22 anonim ***** válasza:
89%
Troll vagy nem, jogos a kérdés! Miért? Aki bizonytalan anyagi helyzetben vállal gyereket gondol arra a szerencsétlen kis lényre is hogy meglegyen mindene vagy csak magára mert ő babázni akar? Annyira amúgy nem kell sajnálni őket, ugyanis magának csinálják a nyomorúságot, mert ahelyett, hogy dolgoznának, hogy előbbre jussanak az életben inkább rakásra szülik a gyerekeket
2023. nov. 21. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:
86%
Nem őket kell sajnálni, hanem a gyerekeket. És nem politikával kell támogatni, azaz segélyekkel megvenni őket, hogy a "jó" oldalra szavazzanak) hanem oktatással, felvilágosítással, családbarát munkahelyekkel.
2023. nov. 21. 11:57
 19/22 anonim ***** válasza:
77%

Valahol igaza van a kérdezőnek, jogos kérdés.

Pl én 13 éves munkaviszony után vállaltam. Várandós vagyok.

A csedem jó lesz, a gyedem maximum. Férjem viszonylag jól keres. Van tartalékunk, baba mellett is tudunk félre rakni.

Igen, beüthet a krach, de ha nem lenne semmi amihez nyúljunk ebben az esetben, egy babát sem vállaltunk volna. Így sem tervezünk kistesót.

Amúgy tényleg tele vannak a kismamás csoportok ezekkel a posztokkal. 4-7 gyerek, a nő semmit nem kap, pedig a kicsi sincs 2 éves, mert soha nem dolgozott (csak gyes es csp). A párja meg kb minimálbért kap. Oké, a csp 7 gyerekre nem olyan kevés, de azért egy 9 fős család fenntartása a jelenlegi árakkal brutál sok. Élelmiszer, ruházkodás, orvos, esetleg szemüveg, pelenka, gyógyszerek stb. Számomra érthetetlen...

2023. nov. 21. 15:01
 20/22 A kérdező kommentje:
Ebben a témában ez az első kérdésem, lehet más is kérdezte, de nekem ez az első. Köszi az értelmes válaszokat. Valahogy én is azt látom, hogy sokakból hiányzik a tudatosság, az előre tervezés. Nekem családi példám pl az unokatesóm aki egy vallásos családban nőtt fel, ehhez képest 17 évesen felcsinálták, majd megszülte a gyereket. A pasija otthagyta nem sokkal utána. A mosatani pasija full ugyanúgy néz ki kb, mindketten feketék. Igen ám, de a csávónak van három másik gyereke is két nőtől. Az unokatesómnak most van így 3+2 gyereke (az utóbbi pasitól is becsúszott egy). Nem tudom mennyire extrém eset, de valahogy sosem fogom őt megérteni, miért jó ez neki.
2023. nov. 21. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!