Anyukák ehhez mit szólnátok?
A gyermekem apja egyre többet kivonja magát a forgalomból.
Mi 4 éve vagyunk együtt és van 1 másfél éves kisfiúnk.
Már a hét elején (kedd, szerda) előre leszervezi a saját kis hétvégi programjait amibe hol beleferunk mi is hol nem. ( munkátársakkal beülés valami kocsmaba, horgászás, koncertre megy) nem! Nem csal meg képek készülnek, bármikor hívom fel veszi hallom a srácok hangját, volt hogy horgászatnal a semmiből kimentunk hozzá, ott volt.... Szóval nem csal meg még mielőtt valaki ezt felhozna!
Úgy csinál mintha legalábbis nem lenne családja, gyermeke, egyeduallo lenne. Persze nem 1x leültem már vele erről beszélni hogy ez így nem járja hogy havonta 1x lehetnünk csak vele hétvégente 1-1 vasárnapot mert mindig máshol jár nem itthon vagy velünk. Szerinte én féltékeny vagyok a szabadságára, és szervezzek én is magamnak programokat nyugodtan baratnők kel, kolleganőkkel. Megtehetném. De mondtam neki hogy nem erre vágyok hanem családi programokra a fiamnak élményekre, együtt lehessünk nem csak hétköznap pár órara.
A legujabb hogy pl tegnap bekajalt fel 7kor és aludt ma reggelig mintha nem is lennénk komolyan. Nem is fürdött.... Reggel sem....
Kezd nagyon elég lenni.
Ti mit gondoltok?
Miért ilyen egy férfi? Apuka?! Illetve jogy tudom ebből kibillenteni? Nem egy lelkis ember. Próbáltam vele erről beszélni de szerinte én vagyok frusztrált hogy én nem mehetek sehova.
Azért én még várnék a válással.
1,5 eves gyerekkel a szabadidő tulajdonképpen azt jelenti, hogy folyamatosan figyelsz rá hogy ne érje baleset. Igazából felügyeled, nem együtt vagytok. Az én férjem sem tudott mit kezdeni egy ilyet kicsi gyerekkel. Sose jött velünk, ha igen akkor látványosan unatkozott. Mondjuk ő nem járkált el ( vagy nagyon ritkán) ezért rábíztam hétvégén az ebéd készítést amíg mi játszótérre mentünk vagy sétáltunk.
Ezen kívül éjszaka kelt hozzá, bár 1 éves kor után nálunk már csak betegség esetén kellett.
Ahogy nagyobb lett a gyerek jobb lett. Este mesélt neki, ovis ünnepségeken ott volt mindig és később nem hagyott ki egy judo vizsgát sem. Elhozta edzésről vagy kamasz korban buliból.
De tény hogy kisgyerekként 90%-ban csak én voltam vele akkor is, ha csatlakozhatott volna. De mo dom, ő nem járkált külön utakon, inkább otthon maradt.
A párod nem hiszem, hogy nagyon meg fog változni, de a fiatok lassan eljut abba a korba, amikor már buli elmenni apával ide-oda. Az is kérdés, hogy a kedves apuka azért csinálja ezt, mert még mindig nem nőtt fel vagy hiányzik neki a felelősség nélküli legényélet, vagy azért, mert nem tud mit kezdeni egy ennyi idős gyerekkel és ezzel palástolja. Ha utóbbi, akkor még van esély, hogy később javulni fog a helyzet. Ha az előbbiek, akkor vagy lépsz valami drasztikusat vagy marad minden így. Egyik ismerősöm közölte egy idő után az apával, hogy döntsön: rendszeres bulikázás vagy család, pár hónapig külön éltek, aztán újból összeköltöztek és az apa visszább vett. Viszont a gyereket nagyon megviselte ez a pár hónap.
"Féltékeny vagy a szabadságára": a lónak a hadd nem mondjam, micsodáját! Az egyetlen dolog, amit egy apa nem tud csinálni a gyerekével az a szoptatás, bár erre megoldás lehet a lefejt tej. Másfél éves korban sok gyerek már nem is szopik. Innentől kezdve elvileg neked is ugyanannyi szabadság jár, mint apukának. Kérdezd meg tőle, hogy mit csinálna, ha te is annyit járkálnál el, mint ő? Nehezményezné? Milyen alapon?
Mondom ezt úgy, hogy az én férjem is el-eljárkál, de messze nem ennyit. Én is mondtam neki, hogy lehetne többet itthon, anyósom is letolta jó párszor (sokszor ő jön át segíteni), de teljesen nem tudott megváltozni. Látszik rajta, hogy néha megpróbálja. Nála az a gond a mehetnéken kívül, hogy nem tud a babákkal mit kezdeni. Most már nagyobb a fiunk, azóta vannak közös apa-fiú programok is. Ami szerencsétlen helyzet, hogy a szoptatás stb. miatt könnyen kialakul, hogy anyuka a babával van úgyis, akkor meg miért ne menjen.
Nem fog megváltozni - ez tény. Te vergődhetsz, ahogyan akarsz, akkor sem. Nagyon beszédes, hogy simán lelép mellőletek akár éjszakára is.
Nem tűrném, hanem beadnám a válást, mert ez nem közös gyereknevelés, hanem ő már most beleunt az egészbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!