Anyukák, ti mit szólnátok ehhez?
Sziasztok
Ha jól emlékszem tavaly már volt hasonló kérdés, de sajnos a kérdező kevés dolgot írt le és nem reagált.
Kisvárosban élünk, ahol sok szülő dolgozik. A bölcsikben, ovikban lesz 3 vagy több hét szünet, de a szülők nem tudják megoldani a gyermekfelügyeletet. Ezért gondoltam csinálhatnék egy kis "óvodát". Nagy házunk van, a gyermekeimnek van játszószobájuk, az lenne a csoportszoba. Játékunk rengeteg van, minden korosztálynak. Étkezést is tudnék biztosítani, a tízórait, ebédet, uzsonnát én készíteném el. Segítségemre lenne a menyem (ő gondozónő), a kolléganője és néha a férjem is.
Dolgoztam pedagógusként 4 évig (tudom nem sok), több mint 15 éve gyermekorvos vagyok.
Ha lenne ilyen lehetőség beíratnátok a gyermeketeket?
Mennyit fizetnétek havonta?
0 referenciàval eszem àgàba se lenne beiratni. Lehet h jó emberek vagytok, de a mai vilàgba nagyon óvatosnak kell lenni sztem.
Csak egy több ève jólműködő napközibe iratnàm.
Amugy az ötlet jó, de az ovikba a 3-4hét szünet alatt is van ügyelet ès helyet felügyeletet kell biztositani a gyerekeknek.
Az ötlet nem rossz, de ha minden "hivatalos" akkor elég magasak a követelmények. A kaját jobban jársz, ha rendeléssel oldod meg, mert elég magasak a konyhai követelmények. Külön hűtő, mosogató, antsz, haccp, stb.
A gyerekeknek kinti-benti mozgásteret kell biztosítani, valamint alvóhelyet. Szabályozva van, hogy hány négyzetméter kell gyerekenként, valamint, hogy hány gyerekre hány "gondozó" szükséges. Szóval nem egyszerű belekezdeni.
Egyre többen csinálják, h 3-4 szülő összefog és mindenkinél mondjuk 1-1 hetet töltenek a gyerekek....jaj már, ANTSZ....amikor a nagyinál nyaral a 4 unoka, oda se külditek ki az ANTSZ-t.
A gáz az kérdező, ha te ezért pénzt akarsz kérni, akkor viszont tényleg kellenek az engedélyek, mert akkor te egy szolgáltatást nyújtasz és nem szívességet teszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!