Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy, mi alapján döntöttétek...

Hogy, mi alapján döntöttétek el, hogy szeretnétek-e még egy(több) gyereket?

Figyelt kérdés

Van már két kislányunk. A második születése után én váltig állítottam, hogy ezt mégegyszer soha, nagyon nehéz volt az újszülött időszak, meg úgy általában a kisbabás lét. Most a kicsi 1 éves, már könnyebbnek érzem, a nagy (3 éves) is rugalmasabb vagy nem tudom, de valahogy jobban elvannak a csajok egymással. És most, hogy könnyebb lett, már kezd foglalkoztatni a gondolat, hogy nem is olyan rettentően rossz ez... Imádom a lányaimat, szeretek velük lenni, programozni, játszani, ugyanakkor most mennék nemsokára vissza dolgozni, sportolni, most lesz lehetőségünk a férjemmel kicsit egymással is foglalkozni (már kezdünk kilábalni a gödörből, de azért a kicsi születése utáni időszakban eléggé eltávolodtunk minden értelemben), hobbikra, stb. De _ha_ lenne harmadik baba, akkor én őt is hamar vállalnám, mert azért már nem is vagyok mai csirke, na meg jó lenne, ha a testvéreivel viszonylag közel lennének egymáshoz korban, hogy azért később az érdeklődési körük, a tennivalók velük kb azonosak legyenek.

A férjem alapvetően megállna két gyereknél, de ha én nagyonnagyon akarnám, akkor benne lenne a harmadikban, szóval ő nem segítség :D

2023. nov. 11. 19:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
#8 a kérdés az, hogy mások hogy jutottak el arra a döntésre, hogy nekik elég volt annyi gyerek, amennyi vagy szeretnének még. Azt hittem, egyértelmű, tekintve, hogy ez az első mondat, amit meglátsz és amire rákattintasz a kérdések között. Aki érdemben tudott válaszolni, annak köszönöm.
2023. nov. 12. 16:04
 12/13 anonim ***** válasza:
42%

Off, de miért mondják, hogy a kisbabás időszak "nagyon nagyon" nehéz, amikor a kamaszkor ennél 10000x nehezebb? :)

El nem tudom képzelni, mi lehet olyan istentelenül nehéz egy babával..

2023. nov. 12. 22:21
 13/13 A kérdező kommentje:
Gyanítom másképp nehéz. Kamasz gyerek mellett azért nem kell 0/24 készenlétben lenned, ugranod minden másodpercben, kitalálni a gondolatait és vágyait csak a sírásból. Legalább beszélni és feneket törölni már magától tud :D Jobb esetben. És nem kellesz neki nonstop, én még aludni se tudok, hogy a kicsi ne lógjon a cicimen közben, alig van a napban olyan pillanat, amikor nem ér hozzám, nem visít a fülembe és nem kell valamit foglalkoznom vele. Emlékeim szerint kamaszként nem igényeltem ennyire a szüleim közelségét, jelenlétét, de azért javítson ki egy kamasz gyerek szülője, ha nem így van :D Nyilván egy kamasszal sem egyszerű, de ez nem jelenti azt, hogy babával könnyű lenne. Egy gyerekkel szerintem majdnem mindig nehéz, amíg el nem költözik :D
2023. nov. 13. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!