Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 gyerekkel ennyiből meg...

1 gyerekkel ennyiből meg lehet élni normalisan?

Figyelt kérdés

Nettó 830-880e bevétellel, úgy hogy van lakashitel (80e)

Szerintetek erre a fix bevételre már be lehet vállalni egy babát?

2023. nov. 9. 22:58
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
87%

Én gyesen vagyok, plusz a családi 2 gyerekre. Ez 52 ezer.

Férjem 360at keres. Tehát olyan 400-410 a bevételünk.

2 gyerekünk van, 2 autót tartunk fenn (napi használatban), nincs hitelünk.

Bőven elélünk így is.

2023. nov. 10. 06:32
 12/40 anonim ***** válasza:
80%

Mi is havi 350 ezerből élünk, 2 gyerek (egy 2,5 éves és fél éves). Amúgy 500 a bevételünk, de 150 ezret félreteszünk havonta, mert van még 1-2 nagyobb dolog a házon, amit meg akarunk csináltatni, le akarjuk tudni). Ja, plusz egy évben egyszer visszajön a 2 gyerekes adókedvezmény, az most havi 40 ezer lenne.

Hitelünk nincs, vagyis a babaváró lesz kb. 40 majd, de szünetel 3 évig, reméljük addigra befejeztük a házat és a havi 150 ezer egy része felszabadul, esetleg én is dolgozok megint.

Most meg vagyunk ebből a havi 350 ezerből, nem dőzsölünk, de telik normális kajára, 1 kocsi fenntartására, a kötelező pluszkiadásokra (pl.havi 15 megy alszámlára arra, ha valami gép elromlana), mindig veszünk valamit a hàzba vagy a kertbe is, most pl. égősort rendeltünk a hàzra meg függönyt a konyhába, szóval haladunk lassan, de biztosan.

Nyaralás ebbe most nyilván nem fér bele, meg éttermezés, de 2 ilyen picivel nem is mennénk. Havi 1-2 program, Meki, játszóház belefér.

2023. nov. 10. 06:49
 13/40 anonim ***** válasza:
59%

Be lehet vállalni, ha van tartalékotok. Mi sajnos nem örököltünk senkitől babaholmikat, amiket tudtam használtan vettem, de így is azért elég kiadás volt és ezek csak a cuccok.

Mellé ha veszem, hogy magánorvoshoz jártam terhesgondozásra havi egyszer, plusz volt NIPT teszt is, már önmagában 500 ezer felett volt + vitaminok havi szinten is 14-16 ezer (magnézium és Femibion).

Így a végére mindennel együtt (bútorok is kellettek valamint festettünk is) elköltöttünk 800-900 ezret mire jött a baba.

És nekem problémamentes terhességem volt, akinek nem az, ott még többet hagy a patikában, dokinál.

Mi is hasonló bevételből gazdálkodunk, mint ti. De kell a tartalék úgy gondolom. Most sem vágnék bele úgy, hogy nincs legalább 4 millió biztonsági tartalékunk és saját lakás (hitellel). Emiatt is szültem 30 évesen, előbb nem, mert nem álltunk úgy anyagilag, plusz albérletbe sem éreztem biztonságosnak a gyerekvállalást

2023. nov. 10. 06:56
 14/40 anonim ***** válasza:
78%
12-es vagyok, annyit hozzátennék, hogy igen, nekünk is van tartalékunk amúgy, 3 millió, de azt minden jövedelem mellett fontosnak tartom.
2023. nov. 10. 07:07
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Netto 750ezerből élünk hitel nélkül, semmiben nem kell nélkülöznünk, és van is hova nyúlni, mindig csinálunk valamit a házzal/kerttel. Hülyeségeket nem veszünk, de pl férjem most épített saját kézzel egy fáskamrát odakint.
2023. nov. 10. 08:08
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem GYED-en lennék, hanem dolgoznék, sem lenne ennyi a bevételünk, hanem kb. 650 körül. 1 gyerekünk van és 3 szobamacska, akik prémium koszton vannak. Megélünk, az extra kiadásokat is megoldjuk.
2023. nov. 10. 08:27
 17/40 anonim ***** válasza:
82%
Szépen le lettem pontozva, pedig 2023-as árakat írtam... :)
2023. nov. 10. 08:31
 18/40 anonim ***** válasza:
20%

De akkor leírom tételesen:

Terhesgondozás/alkalom: 28.000 Ft x9 = 252.000 Ft

Panorama teszt: 265.000 Ft

Babakocsi használtan + hordozó (Cybex Balios S mózessel és Cybex Cloud Z autós hordozó): 135.000 Ft

Szobafestés gletteléssel (mi csináltuk): 20.000 Ft

Femibion: 6000 Ft x9= 54.000 Ft

Magnerot: kb. 40 ezer egész terhesség alatt

Bútorokat Ikeából vettük, mert használtan kb egy 10essel lett volna olcsóbb. Egy Malm 6 fiókos komódot vettünk és egy kiságyat, ez volt összesen 130.000 Ft

Kórházi csomag, tena bugyik meg minden tisztasági cucc 40.000 Ft

Babaruhák, babakád, lázmérő, mellszívó, hőmérő kádba: 40.000 körül

Légzésfigyelők: 25.000

És ki is jött az 1 milla. Nyilván aki kap cuccokat, az egyből megspólórol legalább 300 ezret.

Budapesten lakunk, de ez szerintem maximum csak a magánorvosi áraknál számít, vidéken lehet olcsóbb a vizsgálat.

2023. nov. 10. 08:44
 19/40 anonim ***** válasza:
85%

18!

Pl az sztk ingyen van. Hiaba van 1millió bevetelünk, nem költöttem erre. Kivalasztottam egy sztk-s dokit, vele vittem vegig.

Tesztet nem csináltattunk, nem volt indokolt.

3 in 1 babakocsi, használtan 50ezer

Kiságy brendonos, hibátlan, 15ezer.

Bútortokat nem vettünk.

Dn sajátmarkás vitamin, ani semmivel nem rosszabb a "márkásoknál", összesen kb 3000/hó, 9×3000= 27ezer

Magnosolv 3 dobot, kb 15ezer

Kórházi csomag, amiben minden benne, 5ezer

Ruhakra elment kb 30

Kád, lázmérő összesen 5ezer

Ami extra a pihenőszék, 10ezer.

Összesen kb 160 ezer ft....

Nem azt irom, hogy ez a jó, de nem is feltetlen a tied.

Simán kilehet hozni olcsóbban.

Szoval kár ebbe belemenni sztem 🤷‍♀️

2023. nov. 10. 09:10
 20/40 anonim ***** válasza:
91%

Ahogy a 19-es írja.

Magnerot 40 ezer???

Én pl. nem sokat keményedtem, egy doboz sem ment el, nemhogy 40 ezer. Terhesvitamint pedig csak az első 3 hónapban szedtem, utána nem, változatosan és egészségesen ettem, plusz kalciumot szedtem a fogaim miatt, ennyi. Kb. minden barátnőm csak az elején szedett vitamint, ez nem egy kötelező dolog.

Szintén Sztk-ba jártam mindkét terhességemnél, mert normális dokik voltak azon a kb. 3-4 ultrahangon, amin részt vettem, én nem is szívesen mentem volna havonta UH-ra, mert stresszelős voltam, minden uh előtt gyomoridegem volt 3 napig, utána mindig megnyugodtam, a franc se alatt volna minden hónapban izgulni 3 napig. De pl. barátnőm is most szült, neki egy 20-as volt a gondozás havonta.

A fenyő pelenkázókomódot+gardróbszerkényt 45-ért vettük Marketplacen, krétafestékkel átfestettem egységes galambszürkére, gyönyörű lett 55 ezerből így, egy ilyen szett amúgy újonnan kb. 150 ezer lett volna. Kiságy 20-as volt használtan.

A kórházi csomagba idén vettem két csomag eldobható bugyit meg betétet, plusz 1 intim törlökendőt, ha vettem volna még két kínais hálóonget, akkor is kijön 15 ezerből az egész.

A többit nem is sorolom. Egyhe túlzás az 1 millió, persze nincs ingyem egy gyerek, sem mindent megvenni, sem utána havonta eltartani, de nem ezt kell alapul venni, mert az ilyen túlköltekezö típusú ember írja aztán, hogy havi 1 millióból alig jönnek ki, pedig csak a minimálisat veszik :D

2023. nov. 10. 09:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!