Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülés traumája miatt félek...

A szülés traumája miatt félek a szextől, ilyenkor mit kellene tegyek?

Figyelt kérdés
Trauma volt a szülés, kiskoromban molesztáltak, emiatt jártam pszichológushoz tinédzserkoromban. A szülés során olyan dolgokat kellett elviselnem a főorvostól főképpen, ami felhozta ezeket bennem. Már régen letelt a hat hét, és nem merek a férjemmel lefeküdni, sírok, a testem tiltakozik. Első alkalmon vagyok túl egy pszichológusnál, és nem tudom, hogy milyen hosszú lesz az út. A férjemnek meg már fogy a türelme. Félek attól, hogy megcsal, bár állítja, hogy nem tenné. Vessem bele magam a szexbe, vagy ne? Mert lehet, hogyha az első alkalmon túl lennék, akkor már kevesebb lenne bennem a feszültség.
2023. nov. 7. 19:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Komplikalt problema es lássuk be ez a helyzet mindenképpen extrán megerőlteti a házasságot. Sajnos a mai emberek tűrőképessége kritikán aluli es borítekolva van a házasság felbomlása előbb utóbb. Nem akarok huhogni es megértem neked nehéz, csak mondom mi minden fordulhat elő. Előbb utóbb beugrik egy megértő kolléganő vagy ex aki szívesen könnyít a férjeden. Nők is már csak ilyenek “egyszer élünk” a mottó.

Talán előbb traumaidon kellett volna dolgozni, mielott belevágsz egy házasságba, ami neked se jó es a masiknak sem

2023. nov. 8. 14:23
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Másik meg ami felötlik, hogy minden rendben van közted es a férjed közt érzelmileg? Megvan a kapcsolódás, szeretet, összhang? Mert az nagyon megkönnyítené a dolgokat. Nekem nem úgy tűnik hogy meglenne, hanem hogy törtent egy törés valahol es valahogy mégis megy tovabb az egesz, mintegy erőltetett menetben
2023. nov. 8. 14:26
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szexuálterápa, párterápia jut eszembe, amit tennetek kellene. Igen, párterápia, ebben a férjednek is részt kellene vennie, hogy helyesen kezelje a helyzetet, mert amit írsz, abból úgy tűnik, inkább pont a rossz irányba mozdít el, sürgetve, kvázi fenyegetve érzed magad, és ez biztos, hogy nagyon nem jó. ezen nem hiszem, hogy segít az, ha megpróbálsz "túllenni" rajta. Okosabb lenne szakemberhez fordulni, mielőbb.
2023. nov. 8. 15:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Párterápia, szexuálterápia, neked szexuálpszichológus...

És ima, hogy a férjed kibírja, és nem lép le, mert "elege lesz".

Ez van, sajnos, nem minden férfi való apának. Az, aki egy traumatikus szülés után már türelmetlenkedik, esetleg fenyegetőzik határozottan NEM való.

2023. nov. 10. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!