Ki hízott meg szülés után?
Sziasztok,
Szülés után mikor hazajöttem, 3 kg-val voltam több, mint mikor teherbe estem. A hasammal sem volt gond, alig látszott valami. Egy ideje viszont szinte ragad rám a kg... Eddig is hasonlóképpen érkeztem, nem tagadom, hogy jött fel ilyenkor 1-2 kg, ami pici megvonással lement, de most 10 kg... Egyszerűen nem ismerek magamra, mintha nem is én lennék. PM alulműködő vagyok, ha számít, csak gondoltam megemlítem. Jelenleg jól érzem magam, kivéve testileg... Szülés után egy idővel a kialvatlanság miatt valószínűleg burn out és depresszió játszott nálam, de ahogy a kicsi jobban aludt, úgy én is kihevertem lassan a dolgokat. Jelenleg jól érzem magam, de testileg nem értem, hogy mi történik.... Mitől ragad rám a felesleg? Mármint hirtelen ilyen intenzíven.
Már volt, hogy belekezdtem életmódváltásba, de abbamaradt, mert úgy voltam vele, hogy jaj, hát én mindig csak minimálisan hízok, ez is rendben lesz, nem "kínlasztom" magamat + egyszerűen nem volt rá energiám. Rendmániás vagyok, de mint gondolom mondanom sem kell, pici gyerek mellett alapból is rengeteget a munka, így viszont kb. alig pihizek, mert folyton van mint csinálni, így gondoltam nem lesz itt nag súlyfelesleg... Hát, lett, szerintem. Elégé elkeseredett vagyok, mintha nem is az én testem lenne. Tudom, ez olcsó kifogás. Szerintetek a hormonok is még közrejátszanak? Köszönöm szépen! És minden tanácsot szívesen fogadok!
Én! Az elsővel pár hónap alatt több mint tíz kilót kaptam fel. Úgy mint 3. is írja, csak én a a rossz alvást és a rendezetlenséget evésben vezettem le. Utána még alig bírtam kimozdulni a szégyentől, még kevesebb mozgás, még kevesebb motiváció, még több bánatevés... 34-es BMI-nél álltam meg száz kilósan. Amikor visszamentem dolgozni a baba 15 hónapos korában, akkor pár hónap alatt a nagy részét leadtam.
Most a második gyerekkel játszom ugyanezt, bár ezt a helyzetet most már jobban kezelem, mert nem lettem száz kiló csak kilencven (😅), és a babám is pici, de már fogyó tendencián vagyok, és gyorsan megfékeztem a hízást... Sokat segít hogy ő most jó alvó, de cserébe itt van a nagy, aki egy igazi energiabomba és -vámpír. Nehéz odafigyelni, de messze jobban megy mint először.
Kitartást!
Én is. Terhesen fogytam, szülés után híztam. Szintén a rendszertelen étkezés, pihenés és alvás hiánya okozta. Az a mozgás, amit a lakásban teszek meg a gyerek mellett, nem az, amitől le lehetne fogyni. Hiába lehet ugrálni egy gyerek után egész nap.
Akkor lett csak jobb, amikor visszamentem dolgozni. Akkor mondhatni, magától lement ez a többlet.
Én az első fél évben a szoptatás miatt nagyon lefogytam, pedig ettem, amennyit csak bírtam (több mint 5 kg-mal lettem könnyebb). Utána ez megfordult, pontosan tudom, hogy azért, mert túl sokat eszem, ha túl sokat vagyok itthon. Szóval a következő egy-másfél évben felszedtem 10 kg-ot.
Most ezt sikerül megállítani úgy, hogy félig-meddig, amennyire időm engedi, számolom a kalóriákat és lassacskán fogyok is. Még egy évet vagyok itthon, a munkába járás is segíteni fog szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!