Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülés traumája miatt félek...

A szülés traumája miatt félek a szextől, ilyenkor mit kellene tegyek?

Figyelt kérdés
Trauma volt a szülés, kiskoromban molesztáltak, emiatt jártam pszichológushoz tinédzserkoromban. A szülés során olyan dolgokat kellett elviselnem a főorvostól főképpen, ami felhozta ezeket bennem. Már régen letelt a hat hét, és nem merek a férjemmel lefeküdni, sírok, a testem tiltakozik. Első alkalmon vagyok túl egy pszichológusnál, és nem tudom, hogy milyen hosszú lesz az út. A férjemnek meg már fogy a türelme. Félek attól, hogy megcsal, bár állítja, hogy nem tenné. Vessem bele magam a szexbe, vagy ne? Mert lehet, hogyha az első alkalmon túl lennék, akkor már kevesebb lenne bennem a feszültség.
2023. nov. 7. 19:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Ne haragudj, de ha a férjednek ennyi trauma után "fogy a türelme", akkor rohadjon meg, nem megy zsák vagy, akit meghághat, pláne nem ilyen élmények után. Üljön be ő is pszichológushoz. A hat hét pedig nincs kőbe vésve, van, akinek több időre van szüksége.
2023. nov. 7. 19:20
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Nem tenné és lehet igazat is mond és nem is csalna meg, de hosszútávon ez akkor is rányomja a kapcsolatotokra a bélyegét. Szóval én a helyedben mindenképp próbálkoznék, de nem feltétlenül a szexszel azonnal. Valahogy agyban kéne magad helyretenni, beszélgess sokat a férjeddel is erről, hogy megértse ő is mi zajlik benned pontosan és hátha türelmesebb lesz.

Amíg kényszernek éled meg és rágörcsölsz, addig hiába próbálkozol mert szar élmény lesz mindkettőtöknek.

2023. nov. 7. 19:20
 3/14 Derjaderja ***** válasza:
100%
Az nem segít, ha először kerülitek a definitív közösülés részt és csak ujjal/szájjal próbálkoztok?
2023. nov. 7. 20:00
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem megy. A szopás alapból ki van zárva, tabu nálunk. Ha felhúzza a pólóm vagy olyan helyen érint meg, akkor összeszorul a testem (nem tudom megfogalmazni pontosan), sírás és hányinger tör rám, de volt már hogy az ölelésétől is ezt éreztem. Ilyenkor persze sírok mindig, nem tudom visszatartani a könnyeket.
2023. nov. 7. 21:06
 5/14 anonim ***** válasza:
43%

Engem évekig molesztált nevelőapám. Majd jóparszor megerőszakolt.

Évekig jártam pszichológushoz.

Ennek ellenére mégsem hozott fel semmit a szülés. És a szex sem utána.

Magadban kell helyretenni a dolgokat, nem csak tiltakozni.

Én is azt mondom, lépésről lépésre haladj. Ez nem normális, amit csinálsz

2023. nov. 7. 21:17
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Terápia, mást nem tudsz tenni. Nyilván neked is dolgoznod kell a gyógyuláson. A férjed mondjuk elég érdekes, hogy neki már fogy a türelme…
2023. nov. 7. 21:48
 7/14 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, nagyon sajnálom, amin keresztül mész! Nem lehet könnyű, főleg nem egy pici babával most, őszintén remélem, hogy a pszichológus segíteni fog! A férjed pedig lehetne kicsit belátóbb, tapintatosabb. Teljesen érthető, hogy ez a sok minden felhozott benned dolgokat, a szülés önmagában a legtöbb nőben változást okoz hormonálisan, másrészt teljesen rendben van még traumák nélkül is, ha hat hét után nem az az ember lányának első gondolata, hogy kielégítse a férjét.

Szerintem ne erőltessétek, pláne te ne erőltess magadra semmit. Mert ha olyan dolgokba mész bele, ami nem esik jól, az még inkább felhozza benned a régi rossz érzéseket. Azt pedig meg fogja érezni a kisbabád is, mert ő érzi, ha anya nincsen jól.

Nincs olyan megbízható rokonod, barátnőd, akivel tudsz a pszichológuson kívül beszélgetni? Olyan, aki meg tud nyugtatni, meg tud hallgatni?

Egy ilyen traumából kijönni évekbe is telhet, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog!

A férjednek pedig lehetne annyi esze, hogy támogat, ahelyett, hogy nógat arra, hogy szexeljetek, komolyan mondom érthetetlen ez számomra, főleg ha tisztában van a traumáiddal. Szégyellje magát, amiatt pláne, hogy "fogy a türelme", van két keze, intézze el magának.

Őszintén a legjobbakat kívánom neked kérdező, és azt ,hogy mihamarabb kigyere ebből a szörnyű dologból lelkileg! A kisbabához pedig sok örömet, egészséget, szeretetet!

2023. nov. 7. 22:00
 8/14 anonim ***** válasza:
76%
Szexterápia párosan, nálunk segített.
2023. nov. 7. 22:26
 9/14 anonim ***** válasza:
57%
5: hogy lehet ilyet mondani? Ki határozza meg mi normális egy traumát átéltnél? És az hogy neked nem hozott fel semmit és nem élted meg rosszul a szexet, van olyan hogy másnál másképp van. Annak ellenére, hogy azt mondod te is áldozat vagy, nulla empátia szorult beléd egy sorstársaddal szemben.
2023. nov. 8. 07:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk, nem tervezett terhesség volt egy traumatikus szüléssel, problémásabb terhességgel ( ettől még imádom a gyerekem és, hogy megtartottam ) de szexuális életünk nem jött rendbe. Egyszerűen nem akartam még az esélyt se megadni és azt se hogy hozzámérjen, természetesen ahogy fogyott a türelme és jobban erőltette nekem annál inkább elment a kedvem. Ha alkalmasnak találod a rá a férjed akkor próbáld neki elmagyarázni miben tudna neked segíteni, nekem rengeteg türelemre és gyengédségre lett volna szükségem, bár ez pici baba mellett extrán nehéz.
2023. nov. 8. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!