A szülés traumája miatt félek a szextől, ilyenkor mit kellene tegyek?
Nem tenné és lehet igazat is mond és nem is csalna meg, de hosszútávon ez akkor is rányomja a kapcsolatotokra a bélyegét. Szóval én a helyedben mindenképp próbálkoznék, de nem feltétlenül a szexszel azonnal. Valahogy agyban kéne magad helyretenni, beszélgess sokat a férjeddel is erről, hogy megértse ő is mi zajlik benned pontosan és hátha türelmesebb lesz.
Amíg kényszernek éled meg és rágörcsölsz, addig hiába próbálkozol mert szar élmény lesz mindkettőtöknek.
Engem évekig molesztált nevelőapám. Majd jóparszor megerőszakolt.
Évekig jártam pszichológushoz.
Ennek ellenére mégsem hozott fel semmit a szülés. És a szex sem utána.
Magadban kell helyretenni a dolgokat, nem csak tiltakozni.
Én is azt mondom, lépésről lépésre haladj. Ez nem normális, amit csinálsz
Kérdező, nagyon sajnálom, amin keresztül mész! Nem lehet könnyű, főleg nem egy pici babával most, őszintén remélem, hogy a pszichológus segíteni fog! A férjed pedig lehetne kicsit belátóbb, tapintatosabb. Teljesen érthető, hogy ez a sok minden felhozott benned dolgokat, a szülés önmagában a legtöbb nőben változást okoz hormonálisan, másrészt teljesen rendben van még traumák nélkül is, ha hat hét után nem az az ember lányának első gondolata, hogy kielégítse a férjét.
Szerintem ne erőltessétek, pláne te ne erőltess magadra semmit. Mert ha olyan dolgokba mész bele, ami nem esik jól, az még inkább felhozza benned a régi rossz érzéseket. Azt pedig meg fogja érezni a kisbabád is, mert ő érzi, ha anya nincsen jól.
Nincs olyan megbízható rokonod, barátnőd, akivel tudsz a pszichológuson kívül beszélgetni? Olyan, aki meg tud nyugtatni, meg tud hallgatni?
Egy ilyen traumából kijönni évekbe is telhet, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog!
A férjednek pedig lehetne annyi esze, hogy támogat, ahelyett, hogy nógat arra, hogy szexeljetek, komolyan mondom érthetetlen ez számomra, főleg ha tisztában van a traumáiddal. Szégyellje magát, amiatt pláne, hogy "fogy a türelme", van két keze, intézze el magának.
Őszintén a legjobbakat kívánom neked kérdező, és azt ,hogy mihamarabb kigyere ebből a szörnyű dologból lelkileg! A kisbabához pedig sok örömet, egészséget, szeretetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!