Németh József Kevin v. Németh Kevin József?
Figyelt kérdés
Tudom valaki azt fogja írni az a Kevin nem kéne, de nekem tetszik, a Józsefet meg a férjem szeretné. De nem tudom, hogy hangozna jobban. Illik egyáltalán egy kisfiúra a József? Hogy lehet hívni? A Kevin nem túl giccses? Már az sem számít új névnek, sőt elég régi a Józseffel együtt. Köszönöm az ötleteket!2023. okt. 30. 08:08
21/25 anonim válasza:
Nekem az első változat hangzik jobban, de egyik nevét sem adnám.
22/25 anonim válasza:
Ha muszáj mindkettő, akkor József Kevin, de szerintem sem illenek össze. Az egyik régimódi, a másik giccses divatnév. A Jocó, Joci becézés szerintem aranyos, én inkább csak a Józsefet adnám, a Kevint elfelejteném.
23/25 anonim válasza:
A Kevin mindenképpen jó, mert túl egyszerű a vezetéknév, és ahhoz valami extrább név jobban menne. Igaz, hogy a Kevin nem régi magyar név, hanem ír, de nem rossz. Én N. József Kevint adnám. Csak egyiket sem lehet normálisan becézni, a Jóska, Józsi, Jocó nem tetszenek, a Kevin meg csak úgy szép, hogy Kevin, a Kevi már nem. De nem is muszáj egy nevet becézni. Hivatalosan legyen N. József Kevin, hogy mégis a magyar név legyen elöl, és szólítsátok Kevinnek, így, becézés nélkül. Vagy lehet Előd is, azt legalább nem lehet becézni, és úgy is nagyon szép, hogy Előd, N. J. Előd.
24/25 anonim válasza:
Szerintem a második verzió jobb. Kicsit furcsa a két név együtt, de megszokható. Nekem is volt több fiú osztálytársam, akinek a második neve régies volt, senki se lepôdött meg rajta. Mindenki tudja, hogy az ilyen második nevet leginkább családi hagyományból kapják az emberek. Úgyis csak az elsô bemutatkozásnál hangzik el, azután mindenki az elsôt használja.
25/25 anonim válasza:
Csak akkor adnám ezeket együtt,ha romák vagytok.És ezt nem bántásnak szánom...A Németh önmagában is eléggé romásnak hat( én is ismerek Németh nevűt). Kombinálva ezzel a József Kevinnel,vagy Kevin Józseffel teljesen romás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!