Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Németh József Kevin v. Németh...

Németh József Kevin v. Németh Kevin József?

Figyelt kérdés
Tudom valaki azt fogja írni az a Kevin nem kéne, de nekem tetszik, a Józsefet meg a férjem szeretné. De nem tudom, hogy hangozna jobban. Illik egyáltalán egy kisfiúra a József? Hogy lehet hívni? A Kevin nem túl giccses? Már az sem számít új névnek, sőt elég régi a Józseffel együtt. Köszönöm az ötleteket!

2023. okt. 30. 08:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
82%

"Németh J. Kevin"

Ez így nem adható..

Németh József Kevin, ha a Kevin mindenképp szükséges.

2023. okt. 30. 08:35
 12/25 anonim ***** válasza:
77%
Bocs, de ez a két keresztnév röhejes együtt, semmiképpen nem adnám. A Kevin modern és baromi giccses, a József régimódi és (ez már ízlés kérdése) de nekem sosem tetszett. Ilyen alap vezetéknévvel nem jó a kevin, de úgy még ronthatsz rajta ha mellé teszed a Józsefet, lapozgassatok még az utonevkonyvet szerintem.
2023. okt. 30. 08:44
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy szeretnétek szólítani a gyereket. Amelyik néven szólítanátok az legyen elöl.

Józsefet lehet becézni Józsinak, Jocónak, Jocinak, Jocikának stb.

A Kevin nem igazán becézhető,de a Józsefhez képest új név, nagyobb az esélye, hogy az oviban lesz még egy Kevin a csoportban, mint az hogy még egy Jocika.

Sokan adják modern név mellé apuka nevét is, úgyhogy szerintem nem gáz a kettő együtt, de én személy szerint egy név párti vagyok, úgyis csak egyet fog használni a másik csak nyűg lesz, úgyhogy azt mondanám egyeztetek meg a férjeddel az egyikben.

2023. okt. 30. 09:33
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a Kevin helyett mást keresnék, errefelé nagyon C név. A Józseffel nincs semmi baj, többféle becézése is van.
2023. okt. 30. 09:44
 15/25 harebell ***** válasza:
100%
Egyezzetek meg, melyiken szólítanátok és szerintem az legyen elöl, vagy adjátok csak azt. Nekem személy szerint a József jobban tetszik, de ez egyéni dolog.
2023. okt. 30. 10:22
 16/25 anonim ***** válasza:
34%

Németh Kevin

Jobban is hangzik így, és mivel a vezetéknév is elég gyakori, a Józseffel egy viszonylag gyakori neve lenne.

De ha a férjed ragaszkodik a Józsefhez, akkor azt adnám második névnek, és Kevinnek szólítanám.

2023. okt. 30. 10:27
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Külön külön egyik névvel sincs bajom de együtt szerintem szörnyű
2023. okt. 30. 11:36
 18/25 anonim ***** válasza:

Hát nem illenek össze sajnos.

Inkább a Kevin József sorrendet választanám, de leginkább azt sem.

Eldönteném hogy a Kevin vagy a József fontosabb és ahhoz választanék jobban illő másikat.

Értem hogy ketten két irányba vagytok, de hogy melyikőtök ragaszkodik jobban a nevéhez. A másik helyében a gyerek érdekében engednék és keresnék olyat ami nekem is tetszik és passzol is.

2023. okt. 30. 11:36
 19/25 anonim ***** válasza:
75%

Ha mindenképpen ez a két keresztnév kell, akkor inkább a második sorrendben. De a legjobb lenne keresni egy harmadik keresztnevet, amit mindketten el tudtok fogadni szülőként.

Mindkét keresztnévről lehet prokat és kontrákat mondani.

Kevin modern, manapság kevésbé kapják már a fejüket rá, főleg a korosztályában, a nagyon átlagos keresztnév mellé jobban passzol, de amúgy szerintem elég gáz név Magyarországon, részben a külföldiessége miatt, részben meg mert főleg karácsony közeledtével vajon hányan fogják azzal ugratni, hogy "Szent Isten, Kevin!" Becézni sem becézhető, bár ez nem feltétlenül hátrány.

József elég régimódi név, maximum ebbe lehet belekötni, elég kommersz is, és nagyon-nagyon átlagos név egy Németh József, személy szerint a becézései sem tetszenek. Viszont klasszikus, magyar és ha számít a vallás, akkor bibliai név is.

2023. okt. 30. 11:57
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
A második sorrend hangzik jobban, de a két név közül a József viselhetőbb inkább.
2023. okt. 30. 13:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!