Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mennyi jövedelemből érezné...

Ki mennyi jövedelemből érezné magát biztonságba?

Figyelt kérdés

Sokszor felmerül bennem a kérdés, havonta mekkora jövedelem kellene egy családba ahhoz, hogy kényelmesen megéljen? Ki mennyit szeretne keresni, hogy úgy érezze, nem kell nélkülöznie, de nem költekezik feleslegesen. Kíváncsi lennék, hogy a család hány gyerekből áll (esetleg mennyi vállalna), milyen kiadások lennének, hogyan gazdálkodna a pénzzel?

Azért ne essünk túlzásokba, nem milliós havi jövedelemre gondolok, hanem reálisan mennyi!

Kérdésem azért fogalmaztam meg, mert sokszor látom, hogy más országokban többszörösét keresik a mienkének, s látom, mire futja!

2010. okt. 19. 13:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

lássuk csak.

van a baba, a párom, én és az anyósom, össz. bevételünk kb. 230-240.000 ft. ebből fizetünk: rezsi, kaja, egyéb vásárlás( pelus háztartási dolgok), lakáshitel, autóhitel, biztosítások. a családi megy a baba start-számlájára, ez az egyetlen megtakarításunk, de ebből nem engedek.

ami marad, szinte a 0-val egyenlő, de kijövünk, megélünk így is. én is megnézem persze az árakat, csak turiból veszünk ruhákat, jobbára a babának, magunknak nagyon ritkán. az autó nem luxus, mert vidéken élünk, enélkül sehová se jutnánk el.

hogy biztonságban érezzem magam és félre tudjak tenni valamicskét, úgy 300 elég lenne bőven.

de ha utazni szeretnénk stb., hát, talán 500 ezer, abból már nem kellene annyira spórolni sem.

2010. okt. 19. 18:35
 22/26 anonim ***** válasza:

Sziasztok.A kettőnk össz keresete sztem jó(360e)Én akkor érezném biztonságban magam,ha nem lenne hitelünk(ház,kocsi) egyáltalán ami havi 130e Ft.

1 kislányunk van,2 éves.

2010. okt. 19. 18:51
 23/26 anonim ***** válasza:

A kettőnk jövedelme 360, ebből 95 lakáshitel, a páromnak a cég minden hónapban megnyirbálj a afizetését még 40-50 ezerrel, 80 a rezsi.

Hárman vagyunk és januárban jön a 4. tag.

Én elégedett lennék annyival, ha nem lenne a lakáshitel, ami amúgy a fele volt, mikor felvettük. Vígan megélnénk és félre is tudnék lakni, így minden pénzünket feléljük hónap végére!

2010. okt. 19. 19:07
 24/26 anonim ***** válasza:

Nekünk most kb. 300ezer Ft az összjövedelmünk, ebből majdnem 100ezer a lakáshitel.

Ha ez nem lenne, akkor tudnánk félretenni, nyaralni, új gumikat venni a kocsira... :)

De már csak 5 év van hátra a 8-ból, juhhhhhéééé :)

Csak ne menjen 220 fölé a frank...

2010. okt. 20. 09:51
 25/26 anonim ***** válasza:
Én is kb. 300 000 Ft-tal elégedett lennék. Nekünk is van hitelünk. 300 000.ből futná arra amire szeretnénk, pl. új nyári gumi szett, egy-két új ruhadarab a régiek helyett, jobb minőségű élelmiszerek, és talán a nyári nyaralásra is. Ebből talán spórolni is tudnánk, és félretenni a kislányunknak.
2010. okt. 20. 22:29
 26/26 anonim válasza:

Minden viszonyítás, helyzet, indulás, beosztás kérdése.

Nekünk jelenleg 300-350 e havonta (átlagosan) a jelenlegi bevételünk (fizetünk lakáshitelre, törlesztőkre, lízingre, tankolásra, rezsire, ételre). 3 fő.

Tudom, hogy ennél jóval rosszabb helyzetben lévő családok is vannak ill. tehetősebbek is. Spórolni, a háztartásban "gazdálkodni" szükséges, így ezt át lehet értékelni. Megnézzük hogy mit, mikor és főképp mennyiért veszünk. Mi igyekszünk fizetni amit lehet, nem költünk luxus, drága cikkekre, nem nyaralunk, jó lenne sportolni, pihenni, önképezni magunkat, biztonságban élni. Több nehézségünk volt az évek alatt, ill. várt, nem várt anyagi kiadásunk, a párom nem egyszer állást kényszerült keresni, legutóbb 2 év után mondtak fel neki (recesszió miatt).

Szeretnénk majd még egy gyereket, de egyenlőre nem merjük bevállalni.

A mi családunknak kb 450-600 ezer havi biztos jövedelemre hangsúlyozom korrekt, stabil, hosszútávú munkahelyen lenne szükségünk, ahhoz anyagi biztonságot tapasztaljon (amikor megengedhetjük magunknak az utazást, képzést, sportot, félretevést is).

2011. ápr. 17. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!