Ki mennyi jövedelemből érezné magát biztonságba?
Sokszor felmerül bennem a kérdés, havonta mekkora jövedelem kellene egy családba ahhoz, hogy kényelmesen megéljen? Ki mennyit szeretne keresni, hogy úgy érezze, nem kell nélkülöznie, de nem költekezik feleslegesen. Kíváncsi lennék, hogy a család hány gyerekből áll (esetleg mennyi vállalna), milyen kiadások lennének, hogyan gazdálkodna a pénzzel?
Azért ne essünk túlzásokba, nem milliós havi jövedelemre gondolok, hanem reálisan mennyi!
Kérdésem azért fogalmaztam meg, mert sokszor látom, hogy más országokban többszörösét keresik a mienkének, s látom, mire futja!
13.24-es válaszoló:
Nekem is ...
nálunk a gyerek turiból öltözik a pelenkát kuponra veszem meg amit lehet mást is a kenyeret itthon sütjük minden nap főzök egy hónapban egyszer kétszer van pizza rendelve
Köszönöm a válaszokat!
Látom, nem száltatok el a milliók felé, mindenki megelégszik annyival amennyiből megélne! Sajnos azt tapasztalom, s azt tükrözi írásotok, hogy nagyon sokan kevesebbet kerestek annál, mint amennyi valójában kellene!
Nem akarok vitát fakasztani, mert tudom, hogy valaki a 150-tis szépen beosztja, s van, aki a 500t sem tudja beosztani. Mindannyian mások vagyunk, eltérőek az igények is, csak kíváncsi lettem volna!
További hozzászólásokat is szívesen várok!
2 gyerekkel az összbevételünk 170ezer.
Ez arra jó, hogy hónapról hónapra meglegyenek a szükséges dolgaink. De nem járunk sehova szórakozni, nem járok fodrászhoz, stb... Nem eszünk minden nap friss főtt kaját, nincs mindig hús az asztalon, nem veszünk új ruhákat, stb...
Én is csak annyival szeretnék többet, hogy félre lehessen rakni egy kicsit, vagy nyaralásra, vagy a gyerekeknek.
Olyan havi 20-30ezerrel lehetne több.
De én akkoris annyit kaptam, amikor dolgoztam, mint most...
Carmen: Tévedsz, ha azt hiszed, hogy nálunk ez mindennapos:)
Mekiben kb 2 hónapja nem voltunk, akkor is csak azért mentünk mert volt pár ezer ft. kajajegyünk. 1 hónapban max kétszer rendelünk pizzát...
annyi az össz luxus az életünkben, hogy nem főzök minden nap, hanem házhoz hozatjuk a 2 fogásos ebédet 650 Ftért. Igaz 2 adagot minden nap, mert a férjem itthonról dolgozik. Ez amúgy luxus lenne?
Mi havonta 52 ezerből élünk átlagban.Villanyszámla 7000,tv 1200 forint havonta.Más rezsi nincs,tanyán lakunk.(félreértések végett,összkomfortos,újszerű tanya)A páromnak nincs munkája,én táppénzen vagyok,terhesen.
Mi azt mondom,a babával és a párommal együtt 110-120 ezerből kijönnénk szépen havonta.
De így se panaszkodom,van autó,fent tudjuk tartani,a ház az enyém,hitelmentes.Az internetet anyukám fizeti,amíg le nem jár a hűségidő.Utána nem lesz.
Ezt a kis pénzt "egyszerű" beosztani: rezsi max 10 ezer/hó,autó 5000/hó biztosítás(+ha van pénz,tankolunk,ha nincs nem) a többi kajára+ orvosra.De sok minden van a kertben is,mióta párom itthon van.Azon spórolunk.
Ha lenne még több pénzünk,úgy,hogy ne kelljen egyikünknek se reggeltől estig dolgozni,akkor lehetne tesó is valamikor.De ezt nem lehet Mo-on megvalósítani.Mert kell a pénz,de nem mindenáron.Inkább élünk szűkösebben,de legyünk együtt minél többet.
Szia,sziasztok.
Mi itthon lakunk szüleimnél,apu nyugdijas,anyum rokkant nyugdijas de még dolgozik,kisfiam 4,5 hónapos.Gyorsan öszeszámoltam kb 220.000 ft az őssz bevételünk.Panelban lakunk jön a fütésszezon ilyenkor nehezebb kicsit.Hitel ami van az nem vészes,számlák hónaprol hónapra rendben vannak.Igaz hó végére azért össze kell húzni a nadrágot,pont az a pénz hiányzik amit megtakarítás cimen félre lehetne tenni.Egy kb 300 ezres bevételnél jutna is maradna is.
13:07
Lehetne kevesebből élni, csak- mivel egyszer élünk,- abban az egy életben jó lenne a vágyainkat is véghezvinni, ehhez meg több pénz kell.
én úgy látom, hogy általában ha mindneki kb. 50.000-rel keresne többet már nagyon örülne neki
viszont 1 dolgot szerintem mindenki elfelejt, hogy mi lesz a nyugdíjjal?
az ok, hogy most még felneveljük a gyereket meg megélünk úgy ahogy, de mire mi odajutunk nem lesz nyugdíjunk vagy csak max ilyen 40.000 ft- gyógyszerre
szóval én azért is dolgozok keményen, hogy az öreg korom miatt ne kelljen aggódnom
egyébként a havi jövedelmünkkel elégedett vagyok, de ez is tudom,hogy nem lesz így örökké, így mi most spórolunk, hogy ha később gond van ne legyen túl nehéz
(angliában dolgozunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!