Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire szimpatikisak avagy...

Mennyire szimpatikisak avagy unszimpatikusak azok az anyukák számotokra amikről ordít hogy jól élnek?

Figyelt kérdés

Puccos feltűnő babakocsi

Drága márkás ruhák a babán-anyukán.

Anyuka küllemre mintha sose szült volna.

Ha egy ilyen anyuka jön veled szembe a babakoltba mennyire vagy előítéletes?

Rögtön unszimpátiát valt ki?

2023. okt. 25. 18:06
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
u*
2023. okt. 25. 18:07
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem vált ki belőlem semmit. Nem attól lesz valaki szimpatikus vagy unszimpatikus, hogy mit visel ő vagy a gyereke. Vagy hogy éppen milyenek a testi adottságai.
2023. okt. 25. 18:08
 3/17 A kérdező kommentje:

Ezt örömmel olvasom

Enis ezen a véleményen vagyok!

De sajnos a többség szerintem előítéletes és általánosít,pedig ettől még lehet az ember jó

2023. okt. 25. 18:11
 4/17 anonim ***** válasza:
96%

Az ilyen igen, unszimpatikus. Én igazi jómódú emberek között élek, az az ismérvük, hogy egyikük gyerekén se látsz hű de márkás ruhát, nem tolják túlhypeolt babkocsiban, és nem olyanok mint akik most jöttek le a címlapról.

Ugyanúgy leggingsben és hosszú pólóban játszanak a gyerekkel a játszótéren. Én is így járok.

Úgy vettem észre, hogy ez a puccos babakocsi, meg hatalmas márkajelzés a gyereken pont nem a gazdagok ismérve, hanem az alsóbb rétegeké, akik meg akarnak felelni az általuk követett influencerek "elvárásainak".

Gyere le hozzánk a Véralom téri játszóra, sehol se fogsz látni designer dolgokat. Múltkor engem leöntött a gyerek smoothieval, a játszón, bevallom nem szaladtam átöltözni:-D

2023. okt. 25. 18:12
 5/17 anonim ***** válasza:
71%

A 4es jól írja, mivel kb rólam szól a kérdés, én is csak látszatot tartok fent, a márkás holmi használtan vett jó áron, a ruhák akciósak mert jó helyről veszem, genetika a külsőnk. Mondjuk játszóra mi is játszósban megyünk, de úgy alapvetően csak be akarok illeszkedni és úgy érezni jó életünk van, és jobban érzem magam a kellemes megjelenéstől, és hát had ne mondjam mennyivel többen mosolyognak egy ápol, megcsinált hajú, esztétikusan öltöztetett gyerekre, mint mikor nem figyelek ilyesmire.. Szerintem hasznos, hozzájárul a gyerek önértékeléséhez is a társadalom pozitív visszajelzése, meg az enyémhez is, hasznosnak érzem a napot, ha a szép, ápolt, jókedvű gyereket megdicsérik. Egy rakás ember mosolyog rá akkor is, mikor olvas, ezt is megfigyeltem, és utána jobban érzi magát, és fontosnak érzi hogy olvasson és lássák, mert így elismerik:)

Egyébként én néha irigykedek(szép bőrre szoktam leginkább), meg jónak látszó kapcsolatra.

2023. okt. 25. 18:32
 6/17 anonim ***** válasza:
93%

Nekem így, ha szembe jön velem, szerintem fel se tűnne. De van pár anyuka a környezetemben, akivel beszélve unos-untalan oda lyukadu ki, hogy a gyerekén ez nem kínai cipő, ez nem replika melegítő, hogy neki mennyiért vett valami játékot, mert megteheti, mert míg a másé csak álmodozik róla, addig az övé már játszik vele... Na ez sokkal unszimpatikusabb.

Vagy ad egy zsáknyi babaruhát ajándékba valakinek, majd hozzáteszi, hogy a márkásat kiszedte, azt nem fogja eljótékonykodni...

2023. okt. 25. 18:39
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Márkás holmik a baban-tesom fiarol van mind,én egyet sem vettem.

Drágább babakocsi-hasznaltan vettem szimbolikus összegért

Rajtam márkás ruhak-turibol vannak fillérekért

Külsőleg nem mondja meg senki,hogy szültem.

Nem vagyunk gazdagok,átlagos család vagyunk.

Most elgondolkodtam azért,hogy mit is gondolok azokról az anyukakrol akik így mutatkoznak amit leírtal.

Semmit nem gondolok. ugyanúgy vásárolhatta olcsón a cuccokat mint én,ha pedig nem,akkor egészségére,ha megteheti a drága dolgokat hat miért ne venné meg?

Ettol meg lehet valaki normális.

2023. okt. 25. 19:30
 8/17 anonim ***** válasza:
69%

A naaagy márkalogós ruha szegénységi bizonyítvány inkább. Utoljára 2005-2010 környékén számított menőnek TALÁN. Vagy már akkor se. Szóval az gáz.

A babakocsikhoz nem értek,hogy melyik drága,melyik nem. Én anno kiválasztottam egy szürkét,mert jó masszív kereke volt,fogalmam sem volt a márkákról se.

Jól kinézni nem bűn,én is baromi jól néztem ki.

Szóval...akiről "ordít,hogy jómódú", azok általában a nagyhangú,affektálós,féligmeddig c típusú fazonok, vagy a most 30-40 éves korosztály olyan képviselői,akik bentragadtak a 2000-2010-es évek életérzésében,csak most van pénzük megélni.

2023. okt. 25. 19:32
 9/17 anonim ***** válasza:
80%
Én elsősorban nem a kinézetről hanem a viselkedés alapján ítélem meg az embert. Hisz a legutolsó koszos csóró lehet százszor emberibb mint egy teljesen átlagos színvonalon élő vagy egy jobb módúnál, és fordítva is igaz.
2023. okt. 25. 19:44
 10/17 anonim ***** válasza:
58%
Én azokat az embereket eleve ki nem állhatom,akikröl valami "ordít". Tök mindegy,hogy az ordít róla,hogy nézzed,de gazdag vagyok,de okos vagyok, vagy az,hogy hú,de jófej vagyok,vagy az,hogy hú de laza vagyok,hú de szét vagyok tetoválva. Ha valaki egy sima boltban így feltünősködik,akkor garantáltan idegesítő,frusztrált ember, akiket a legjobb elkerülni. A normális felnőtt emberek normálisan, átlagosan öltözködnek és viselkednek ÉS ettől függetlenül lehetnek gazdagok,lehetnek sportolók,művészek,vagy bármi.
2023. okt. 25. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!