Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire spontán szerveződnek...

Mennyire spontán szerveződnek a családi programok?

Figyelt kérdés

Nálunk anyum arra szokott panaszkodni, hogy mi előre le akarjuk fixálni, hogy ki és melyik nap jön és hány órára. Mert neki az hiányzik, hogy spontán szerveződjenek a programok. (Mondjuk, ha fixáljuk sem akkor jön senki, ahányra megbeszéltük, de legalább +/- egy órán belül beesik.

Most pl. tesóm jön ebédre a párjával. Valamelyik nap a hétvégén valahány órára. Én ettől be kell valljam a falra mászok, hogy két felnőtt ember nem tudja megmondani, hogy melyik nap akar hozzánk jönni és tőlem várják el egy 3 hónapos gyerekkel, hogy hozzájuk alkalmazkodjak. Ráadásul valahányszor felhozom, állítják, hogy mi vagyunk a furák a férjemmel, mert mindenki más így csinálja, mint ők.

Ez tényleg így van?

2023. okt. 25. 09:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
14%
Az a baj,hogy te leszel az az anyuka,akivel majd nem lehet semmi közös gyerekes programot csinálni,mert hetekre előre le kell egyeztetni. És mire eljön az időpont, persze valaki úgyis beteg lesz vagy elromlik az idő,úgyhogy program sztornó. Legyél lazább,gyereked van, az ő érdeke is,hogy sokan szeressék,látogassák,hívják.
2023. okt. 25. 13:52
 12/15 anonim ***** válasza:

Van, akivel olyan közeli a viszonyunk, hogy belefér az, ha spontán beugranak valamikor. Ők azok, akik nem fognak pofákat vágni, ha nagy a rendetlenség, nem várnak 3 fogásos ebédet és azt sem, hogy őket szórakoztassam. Inkább ők szórakoztatják a gyerekeket. Ettől még jobb szeretem, ha nagyjából tudom, mire számítsak a következő nap. Távolabbi rokonok, ismerősök legyenek szívesek és jelezzék előre, ha jönnek.

Ha mi megyünk, akkor szeretem előre nagyjából megtervezni, hogy kihez, hova, mikorra. Sajnos gyakori kicsi gyerekekkel a csúszás, de igyekszünk.

2023. okt. 25. 15:46
 13/15 A kérdező kommentje:

#11 Szerintem ez csak a programok mennyiségétől függ. A tegnapi nap kivételével, minden napra van valami programunk, régen is volt.

Pont akkor nem feltétlenül lehet szerintem minden napra programot szervezni, ha nem szervezed meg.

Pl. most hétvégén jó lett volna egyik nap tesómékat áthívni, másik nap elmenni barátokkal kirándulni. De ha nem tudom mikor jönnek, akkor nem tudom a barátokat sem rászervezni a hétvégére.

2023. okt. 25. 16:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindig megmondjak elore, hogy kb. mikor jonnek hozzank. En kb. het kozepen szolok, hogy tervezunk menni, ha raernek, de elozo este tudom fixalni az idopontot, mert a 10 honapos gyerekemmel megyunk, aki rendszerint elozo nap taknyos lesz, vagy epp elkezd fogzani, vagy nyugos stbstb, igy vele nem latom elore egy hettel, hogy tudunk-e menni, vagy nem.
2023. okt. 26. 09:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Nincs gyerekem, de ALAP, hogy aki nem jelentkezik be előre, az NEM jön. Igen, szó szerint, ugyanis csengethet, nem nyitok ajtót.
2023. okt. 27. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!