Mennyire spontán szerveződnek a családi programok?
Nálunk anyum arra szokott panaszkodni, hogy mi előre le akarjuk fixálni, hogy ki és melyik nap jön és hány órára. Mert neki az hiányzik, hogy spontán szerveződjenek a programok. (Mondjuk, ha fixáljuk sem akkor jön senki, ahányra megbeszéltük, de legalább +/- egy órán belül beesik.
Most pl. tesóm jön ebédre a párjával. Valamelyik nap a hétvégén valahány órára. Én ettől be kell valljam a falra mászok, hogy két felnőtt ember nem tudja megmondani, hogy melyik nap akar hozzánk jönni és tőlem várják el egy 3 hónapos gyerekkel, hogy hozzájuk alkalmazkodjak. Ráadásul valahányszor felhozom, állítják, hogy mi vagyunk a furák a férjemmel, mert mindenki más így csinálja, mint ők.
Ez tényleg így van?
Van, akivel olyan közeli a viszonyunk, hogy belefér az, ha spontán beugranak valamikor. Ők azok, akik nem fognak pofákat vágni, ha nagy a rendetlenség, nem várnak 3 fogásos ebédet és azt sem, hogy őket szórakoztassam. Inkább ők szórakoztatják a gyerekeket. Ettől még jobb szeretem, ha nagyjából tudom, mire számítsak a következő nap. Távolabbi rokonok, ismerősök legyenek szívesek és jelezzék előre, ha jönnek.
Ha mi megyünk, akkor szeretem előre nagyjából megtervezni, hogy kihez, hova, mikorra. Sajnos gyakori kicsi gyerekekkel a csúszás, de igyekszünk.
#11 Szerintem ez csak a programok mennyiségétől függ. A tegnapi nap kivételével, minden napra van valami programunk, régen is volt.
Pont akkor nem feltétlenül lehet szerintem minden napra programot szervezni, ha nem szervezed meg.
Pl. most hétvégén jó lett volna egyik nap tesómékat áthívni, másik nap elmenni barátokkal kirándulni. De ha nem tudom mikor jönnek, akkor nem tudom a barátokat sem rászervezni a hétvégére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!