Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai gyerekeket ennyire nem...

A mai gyerekeket ennyire nem érdeklik a programok?

Figyelt kérdés

(Az elején szeretném leírni, hogy ez nem általánosítás akar lenni, jó pár ellenpélda is van, de feltűnt a sok hasonló)

Volt most hétvégén a Kecskeméti Repülősnapok. Rengeteg család látogatott ki, rengeteg kisgyerek is volt. Körbesétáltuk kb az egész repteret, sok család mellett álltunk/ültünk/ettünk/nézelődtünk, és feltűnt, hogy mennyi gyerek nem tudja élvezni a programot. Sok olyan 5-10 éves gyereket láttam, akiket abszolút nem hatott meg a légiparádé, meg úgy semmi. Láttam olyat is, aki hason fekve telefonon játszott, miközben az égen elképesztő látványt mutattak be színes füstökkel a különböző repülőgépek. PErsze nem lehet mindenkinek egyforma az érdeklődési köre, de azért ennyire érdektelenség számomra megdöbbentő. Nagyjából a 10. ilyen unatkozó/szenvedő kisgyerek után kezdett ilyen furcsa érzésem lenni, hogy miért van ez... ennyire beszippantja már az internet meg az elektronikus kütyük a gyerekeket, hogy a valós élmények már nem adnak elég ingert nekik? Még egyszer leírnám, hogy természetesen sok olyan gyereket is láttam akik ámulattal kommentálták végig amit láttak és alig várták hogy találkozzanak a pilótákkal meg stb...de olyan szomorú volt látni, hogy a letört szülők félmosollyal tekintenek az égre, nézik a műsort amire megvették a drága jegyeket hogy a család jól szórakozzon, a csemete meg dögunalomban nyomja a minecraftot apa telefonján. Mit gondoltok erről?

2021. aug. 30. 10:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
84%
Azt, hogy ha a szülő nem nyomná a kétéves gyerek kezébe a tabletet, hanem foglalkozna vele, akkor szívesebben menne szabadidős ptrogramokra is.
2021. aug. 30. 10:47
 2/23 anonim ***** válasza:
98%

8 és 5 éveseim vannak, utaztunk 200km-t a nyíregyházi állatkertbe, a kisebb 1 óra múlva már azért nyavajgott, hogy mikor megyünk már az állatkert melletti játszótérre... A nagyobbat sem érdekelte túl sokáig.

Mi is próbáltuk volna őket mindenfelé elvinni, de nem érdekelte őket amikor mutogattuk a képeket, feleslegesen meg nem költünk annyi pénzt 🤷‍♀️ Pedig mind gyerekprogramok voltak.

A légiparádé szerintem inkább a felnőtteket érdekli

2021. aug. 30. 10:47
 3/23 anonim ***** válasza:
91%
Felnőtt ember vagyok, és lefogadom, hogy én is dögunalomban ültem volna ott, mert abszolút hidegen hagy a légiparádé. Ezért nem is mentem el. Egy csomó gyereket gondolom csak elrángattak azért, mert nem lett volna aki vigyázzon rá otthon. Nem mindenkinek ugyanaz az érdeklődési köre, ennyi.
2021. aug. 30. 10:51
 4/23 anonim ***** válasza:
97%

20 éve mikor én voltam gyerek, az én szüleim is sok programra megvették a drága jegyet, én meg utáltam és csak haza akartam menni. Például világ életemben utáltam strandra járni, a mai napig nem szeretek. Ellenben állatkertbe minden hétvégén tudtam volna menni.

Általában a szülők döntik el, hogy milyen programra viszik a gyereket, és viszik ha akar menni, ha nem. Ha meg a gyerek nem élvezi, akkor jöhet az érzelmi zsarolás, hogy bezzeg más gyerek örülne, stb, stb.

Persze az is igaz, hogy ma már a 2 éves gyerek kezében is tablet van, így már nem köti le egy csutka baba vagy pár színes golyó, pedig 100 évvel ezelőtt az is jó volt.

2021. aug. 30. 10:52
 5/23 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom milyen gyerekeket láttál, de mi hétvégén pl a Kőbányai Rendvédelmi napokra látogattunk ki és a lánygyerekem le volt nyűgözve pont ahogy az összes többi gyerek is akiket kint láttunk. Teljesen odáig volt a lovas rendőrökért, a rendőrkutyákért, a mentőhelikopterért, a tűzoltóautóért, a tankokért, a katonai autó óriási kerekeiért, a kézműves programokért, a gyerek színházi produkcióért, esze ágában nem volt sem telefonozni sem átmenni a játszótérre, hazarángatni alig tudtuk. Szerintem azzal a gyerekkel akinek még ilyen programokon is inkább a kockulásra van ingerenciája azzal valami nem stimmel és a szülőknek érdemes lenne elgondolkodniuk magukon. Hála az égnek csak 1-2 ilyet szoktam látni és nem tömegjelenség azért, az aggasztó lenne.
2021. aug. 30. 10:53
 6/23 A kérdező kommentje:
Persze, írtam is hogy nem lehet mindenkinek ez az érdeklődési köre, ez teljesen rendben van. De hogy ilyen látványosságra még csak rá se pillantani?! Engem se érdekelnek az ilyen repülős-tankos-katonai dolgok úgy általában, viszont ilyen látvány mikor tárul az ember szeme elé? Szokatlan, látványos, menő és feltűnő dologról volt szó... ez nagyjából olyan mintha hidegen hagyna valakit hogy átsétál előtte az úton egy oroszlán, és így "mehh...a tévében nagyobb". Nyilván vad hasonlat, de nagyjából ez történt.
2021. aug. 30. 10:55
 7/23 anonim ***** válasza:
78%
5 vagyok: szokott tabletezni a gyerekem, ésszerű keretek között, szabályozva, mégis érdeklik az ilyen valódi programok, ennyit erről, ez nem a tablet jelenlétéről szól hanem a keretekről.
2021. aug. 30. 10:56
 8/23 A kérdező kommentje:
#2 Így akkor kirándulni sem igazán tudtok menni? Vagy milyen programot tudtok szervezni a családnak, amiben ők is szívesen részt vesznek?
2021. aug. 30. 11:02
 9/23 anonim ***** válasza:
82%
Valószínűleg inkább apukát érdekelte, és alibiből elrángatták a gyereket is. Nem voltál végig minden egyes gyerek mellett. Honnan tudod, hogy soha nem pillantott fel? Akinek alapvetően nem tartozik az érdeklődési körébe, annak egy ilyen kb.2percig érdekes.
2021. aug. 30. 11:12
 10/23 anonim ***** válasza:
83%

egy gyerek nem fogja fel, hogy "oké ez nem érdekel engem, de nézem mert mikor leszek itt legközelebb meg drága volt a jegy"

Szerintem ilyenre érdemesebb idősebb gyerekkel menni, de a szülők sem tudják felmérni, hogy milyen korú gyereket mi érdekel.

2021. aug. 30. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!