A mai gyerekeket ennyire nem érdeklik a programok?
(Az elején szeretném leírni, hogy ez nem általánosítás akar lenni, jó pár ellenpélda is van, de feltűnt a sok hasonló)
Volt most hétvégén a Kecskeméti Repülősnapok. Rengeteg család látogatott ki, rengeteg kisgyerek is volt. Körbesétáltuk kb az egész repteret, sok család mellett álltunk/ültünk/ettünk/nézelődtünk, és feltűnt, hogy mennyi gyerek nem tudja élvezni a programot. Sok olyan 5-10 éves gyereket láttam, akiket abszolút nem hatott meg a légiparádé, meg úgy semmi. Láttam olyat is, aki hason fekve telefonon játszott, miközben az égen elképesztő látványt mutattak be színes füstökkel a különböző repülőgépek. PErsze nem lehet mindenkinek egyforma az érdeklődési köre, de azért ennyire érdektelenség számomra megdöbbentő. Nagyjából a 10. ilyen unatkozó/szenvedő kisgyerek után kezdett ilyen furcsa érzésem lenni, hogy miért van ez... ennyire beszippantja már az internet meg az elektronikus kütyük a gyerekeket, hogy a valós élmények már nem adnak elég ingert nekik? Még egyszer leírnám, hogy természetesen sok olyan gyereket is láttam akik ámulattal kommentálták végig amit láttak és alig várták hogy találkozzanak a pilótákkal meg stb...de olyan szomorú volt látni, hogy a letört szülők félmosollyal tekintenek az égre, nézik a műsort amire megvették a drága jegyeket hogy a család jól szórakozzon, a csemete meg dögunalomban nyomja a minecraftot apa telefonján. Mit gondoltok erről?
Ki mondta hogy menjen el? :) A szülők előtt játszanak...
A vadászgépest meg nem is értem hogy gondoltad, nyilván nem arról van szó hogy ereszd el a gyereket a vakvilágba.
Fordítsd meg a dolgot: egy olyan világban, ahol a legszebb, legbrutálabb érdekességeket nézheted végig teljesen bele élve magad akkor miért érdekelne egy negyede annyi élményt nem nyújtó program?
Kifejtve: vannak olyan játékok, ahol Te vagy a pilóta, a hangok közvetlen a füledbe hallatszódnak és még TE is részese vagy az élménynek (te irányítasz), remek grafikája van és még könnyen is elérhető. Miért élvezné ezek után azt, hogy a tűző napon van, más gyerekek ordibálnak és semmi mást nem lát csak több ezer méter magasan valami pontot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!