Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai gyerekeket ennyire nem...

A mai gyerekeket ennyire nem érdeklik a programok?

Figyelt kérdés

(Az elején szeretném leírni, hogy ez nem általánosítás akar lenni, jó pár ellenpélda is van, de feltűnt a sok hasonló)

Volt most hétvégén a Kecskeméti Repülősnapok. Rengeteg család látogatott ki, rengeteg kisgyerek is volt. Körbesétáltuk kb az egész repteret, sok család mellett álltunk/ültünk/ettünk/nézelődtünk, és feltűnt, hogy mennyi gyerek nem tudja élvezni a programot. Sok olyan 5-10 éves gyereket láttam, akiket abszolút nem hatott meg a légiparádé, meg úgy semmi. Láttam olyat is, aki hason fekve telefonon játszott, miközben az égen elképesztő látványt mutattak be színes füstökkel a különböző repülőgépek. PErsze nem lehet mindenkinek egyforma az érdeklődési köre, de azért ennyire érdektelenség számomra megdöbbentő. Nagyjából a 10. ilyen unatkozó/szenvedő kisgyerek után kezdett ilyen furcsa érzésem lenni, hogy miért van ez... ennyire beszippantja már az internet meg az elektronikus kütyük a gyerekeket, hogy a valós élmények már nem adnak elég ingert nekik? Még egyszer leírnám, hogy természetesen sok olyan gyereket is láttam akik ámulattal kommentálták végig amit láttak és alig várták hogy találkozzanak a pilótákkal meg stb...de olyan szomorú volt látni, hogy a letört szülők félmosollyal tekintenek az égre, nézik a műsort amire megvették a drága jegyeket hogy a család jól szórakozzon, a csemete meg dögunalomban nyomja a minecraftot apa telefonján. Mit gondoltok erről?

2021. aug. 30. 10:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
47%
#5 te egy csoda vagy. :)
2021. aug. 30. 11:58
 12/23 anonim ***** válasza:
77%

Nyilván a szülőnek nem kellene kb 0 éves kortól nyomni a gyerek kezébe a telefont/tabletet. Olvastam olyat, hogy minden reggel Bogyó és Babóca maratont rak be anyuka a fél éves (!) gyereknek, hogy tudjanak tovább aludni. Ezek után nem nagyon van mit csodálkozni, ha a gyereket más nem érdekli.

Ugyanakkor szerintem azt sem kell hinni, hogy egy gyereket minden érdekel. Minket is vittek szüleink, én voltam az első 4 évesen, aki fel akartam ülni a helikopterre (meg is tettem), 6 éves bátyám meg pont letojta. Teszem hozzá, egyik másik ilyen családi program kifejezetten gagyi és a legizgibb rész mindenkinek a vattacukor.

2021. aug. 30. 11:58
 13/23 anonim ***** válasza:
79%

"Sok olyan 5-10 éves gyereket láttam, akiket abszolút nem hatott meg a légiparádé, meg úgy semmi. "

Tudod van olyan gyerek, akit nem érdekel a légiparádé. Egy felnőttet se érdekel minden. Erre a programra nem a gyerek akar menni, hanem a felnőtt.

2021. aug. 30. 12:20
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

Mi sem élveztük volna! Sem mi sem a gyerek nem szereti a repülőket.. szolnoki reptárban voltunk, a nagyszülők ott laknak. Tényleg d.g unalom az egész.

De egy szuper parkot, tengerpartot strandot, állatkertet élvezünk.

2021. aug. 30. 13:35
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább a szülők örültek a programnak, a gyerekeket meg vinni kellett, mert nem lehet őket egyedül hagyni. 30 éve voltam ilyesmi korú, akkoriban is sok gyereket nem hatott meg az ilyesmi, de nekem is "kötelező" volt a családdal menni. Csak ugye akkoriban nem volt még tablet, úgyhogy fogócskáztunk. Ha volt valakinél labda, akkor fociztunk.

Állatkertben meg talán kétszer voltunk 15 év alatt, pedig azt élveztem volna, csak anyám utálta.

2021. aug. 30. 13:39
 16/23 anonim ***** válasza:
81%

"akiket abszolút nem hatott meg a légiparádé, meg úgy semmi"

Oka van, hogy nem egyből iskolába járnak a gyerekek, nem tudnak végigülni (állni) 1 órát és folyamatosan figyelni.

A nem interaktív programok a legtöbb esetben a gyerekeknek rosszak.

Azért izgalmas pl. a tablet a gyereknek, mert interaktív, mert ő csinálja.

2021. aug. 30. 13:55
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod mióta voltak már kint? Lehet, hogy az első 1 órában érdekes volt, később már nem.

Ráadásul, ha sokat autókázna (vagy dugóban ülnek, ezt olvastam, hogy sokan inkább visszafordultak) akkor elfáradnak, amire odaérnek.

Vagy nem készítették fel előre, hogy hová mennek. Ez főleg a kisebbeknél fontos.

Nekem ez a tapasztalatom. A 2,5 éves és 5 éves gyerekem is érdeklődődve végigsétált a Szigeti várban. Mert eleve meséltünk róla és ott bent is beszéltünk hozzájuk.

Az ilyen rövidebb programok jók nekik, de pl. az állatkert is csak az elején érdekes, a vége felé már nem érdekli őket, teljesen mindegy milyen állat van ott.

2021. aug. 30. 14:40
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Lányomat sem érdekelte volna max 5 percig az ilyen légiparádé ,viszont vonatok,buszok,villamosok igen,vagy állatkert,vagy szuper jó játszótér vízi játszótér,kirándulás erdőben.
2021. aug. 30. 15:25
 19/23 A kérdező kommentje:
#15-ös Igazából pont ez az, hogy rendben, pont a légiparádé nem érdekli rendben, de semmi mással nem tudják elfoglalni magukat a gyerekek csak a tablettel? Ott a többi gyerek, bazi nagy rét, interaktív kiállítás, gépek amikbe bele lehet ülni, fegyverek meg mindenféle katonai cuccok amiket megfoghatnak, akadálypályák. Ehelyett inkább a tablet... aztán persze hogy egy idő után a szülő inkább odaadja neki, csak ne nyavalyogjon már mindenki előtt. Nem azt mondom hogy feltétlen az a gond hogy ez valakit nem érdekel, mert azzal semmi baj. A gond az, hogy nem is tudja/akarja elfoglalni magát, alkalmazkodni, megadni az esélyt hogy jó legyen csak máshogy. Nem csatlakozik be a többi gyerekhez, nem mozog, nem használja a kreativitását, hogy jól érezze magát. Csak bevágja a durcit, és világ kizár, tablet ON. De egyébként el lehet vonatkoztatni a repülősnaptól egyébként... hányszor látni pl étteremben hogy ugyanezt csinálják a gyerekek, vagy ahogy többen írták állatkertben, strandon is. Nekem gyerekként a strand egyenlő volt azzal, hogy nyári barátokat szerzek. (nem a szabadságharc idején voltam kisgyerek, 30 alatti vagyok :D )
2021. aug. 30. 15:28
 20/23 anonim ***** válasza:
88%
Lehet én vagyok parás, de 10ezer ember között nem hagynám, hogy más gyerekekhez "csatlakozzon". El nem mozdulna mellőlem.
2021. aug. 30. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!