Pár éve a neten találtam egy videót. Kicsi gyerek hisztizik és apuka csak ül a földön csöndben, figyeli. A végén átöleli a kicsi és megnyugszik. Youtube vagy videán volt. Tudnád linkelni?
Ez egy blabla. Ha bármikor megkérdezték tőlem kiskorukban, mit csinálok, ha hisztiznek, azt válaszoltam, semmit, leülök, és megvárom, hogy elmúljon. Jó tudni, hogy ez egy elismert módszer, zseni vagyok! :D
A módszer arra kell, ha időpontotok van a szakrendelésre, bébibogyó meg hisztériás rohamot kapott a sapkájától.
11# Nem vagy zseni, normál helyen ez ösztönként jön. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni. Szóhasználat.
Ez ugyanolyan, minthogy normál esetben tudod hogyan vezesd le a feszültségedet. Mondhatjuk azt, hogy elmész futni, meg azt is, hogy a te módszered az, hogy elmész futni. És ha nem tudod hogyan vezesd le a feszültséged, akkor elolvasol egy cikket, ahol olvashatsz erre 15 módszert. Neked 14 biztos nem jön be, egy talán. És akkor sem kell módszernek nevezni, egyszerűen csak kocogásnak.
Ma ugyanez a helyzet a gyerekek hiszti kezelésénél is.
11: lehetsz cinikus, de egy gyerek mivel nem képes a rossz, nehéz érzéseit saját maga elhordozni, ezért szüksége van/lenne rá, hogy mellette legyenek támogató figyelemmel. Amit te mondasz az számomra nem az.
Ezen kívül azok a gyerekek, akiknél rendszeresen alkalmazzák a sírás meghallgatás eszközét, vagyis rendszeresen van lehetősége kiengedni a feszültséget támogató keretek között, illetve elismerik, validálják az érzéseit (lehet dühös (akár rád is), szomorú, csalódott stb), azok a kisebb dolgokon (mint pl a sapkáján) kevésbé borulnak meg. Ettől függetlenül sosem lesz olyan, hogy egy gyerek sosem hisztizik, mivel az a természetes idegrendszeri fejlődés része. És a szülőnek nem is feladata megakadályozni a hisztit. A szülő feladata annyi, hogy olyan közeget biztosít a gyerekének, ahol ha van rá lehetőség kiengedheti a felgyülemlett rossz érzéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!