Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pár éve a neten találtam egy...

Pár éve a neten találtam egy videót. Kicsi gyerek hisztizik és apuka csak ül a földön csöndben, figyeli. A végén átöleli a kicsi és megnyugszik. Youtube vagy videán volt. Tudnád linkelni?

Figyelt kérdés
Köszi.
2023. okt. 19. 00:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
39%

Ez egy blabla. Ha bármikor megkérdezték tőlem kiskorukban, mit csinálok, ha hisztiznek, azt válaszoltam, semmit, leülök, és megvárom, hogy elmúljon. Jó tudni, hogy ez egy elismert módszer, zseni vagyok! :D

A módszer arra kell, ha időpontotok van a szakrendelésre, bébibogyó meg hisztériás rohamot kapott a sapkájától.

2023. okt. 19. 11:25
 12/13 anonim ***** válasza:
78%

11# Nem vagy zseni, normál helyen ez ösztönként jön. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni. Szóhasználat.

Ez ugyanolyan, minthogy normál esetben tudod hogyan vezesd le a feszültségedet. Mondhatjuk azt, hogy elmész futni, meg azt is, hogy a te módszered az, hogy elmész futni. És ha nem tudod hogyan vezesd le a feszültséged, akkor elolvasol egy cikket, ahol olvashatsz erre 15 módszert. Neked 14 biztos nem jön be, egy talán. És akkor sem kell módszernek nevezni, egyszerűen csak kocogásnak.

Ma ugyanez a helyzet a gyerekek hiszti kezelésénél is.

2023. okt. 19. 11:43
 13/13 anonim ***** válasza:
70%

11: lehetsz cinikus, de egy gyerek mivel nem képes a rossz, nehéz érzéseit saját maga elhordozni, ezért szüksége van/lenne rá, hogy mellette legyenek támogató figyelemmel. Amit te mondasz az számomra nem az.

Ezen kívül azok a gyerekek, akiknél rendszeresen alkalmazzák a sírás meghallgatás eszközét, vagyis rendszeresen van lehetősége kiengedni a feszültséget támogató keretek között, illetve elismerik, validálják az érzéseit (lehet dühös (akár rád is), szomorú, csalódott stb), azok a kisebb dolgokon (mint pl a sapkáján) kevésbé borulnak meg. Ettől függetlenül sosem lesz olyan, hogy egy gyerek sosem hisztizik, mivel az a természetes idegrendszeri fejlődés része. És a szülőnek nem is feladata megakadályozni a hisztit. A szülő feladata annyi, hogy olyan közeget biztosít a gyerekének, ahol ha van rá lehetőség kiengedheti a felgyülemlett rossz érzéseit.

2023. okt. 19. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!