Mennyire öröklődik a "testes, husisabb" testalkat, a hízásra való hajlam?
19es, a gyerekek nem is extra mozgékonyak? Normálisan esznek, vagy válogatósak?
Mondjuk az is igaz, hogy a gyerekem osztályában sok a túlsúlyos gyerek, akik a szüleik szerint nem azok, csak egészségesen masszív alkatúak(...), hanem az én átlagosan vékony gyerekem a kórosan sovány.. 136 cm és 27kg, egyáltalán nem az, az ő 136 cmes és 36kilós gyerekük a dundi. Attól, hogy nem extrém mértékű a feleslegük, még van pocakjuk meg zsír a combjukon, karukon bőven(az izom mellett). Szóval igazából a 19esnek sem feltétlen lehet hinni, mert a megítélése a kövérebb testalkatról is mindenkinek más.
Az én gyerekem b-c a képeken, az ő gyerekük meg e-f. Nyilván nem szélsőségesen kövér gyerekek az övéik, csak husik, de ők átlagosnak tartják.. átlagos is, mert itt a husis gyerek átlagos, amúgy meg nem annak kéne lennie, hanem az enyém az egészséges, és még nála is vannak vékonyabbak.
De, annak számítottál.. értem, hogy később már nem voltál túlsúlyos, de akkor az voltál, azért volt mit "elnőnöd".
Erre mondtam, hogy nem mindegy, látatlanba ki mit nyilatkozik a gyerekéről, pontos adatok kellenek, meg kb kép, mert az edzettebb gyerek is más arányokkal van, mint a zsíros. Attól, hogy valaki leírja, hogy az ő gyerekei nem ducik, még simán lehetnek azok, csak ő nem tartja annak őket, mint a 22es válaszoló..
Egyáltalán nem iskolai szűrésen testzsír százalékot, mindent is mértek és a súlyom és magasságom, testzsír százalékom alapján nem voltam túlsúlyos.
Nekem kicsit úgy jön le ha valaki nem olyan mint a te gyereked te azt egészségtelen túlsúlyosozod. Pedig nem csak egy bizonyos testalkat az egészséges. A túlsúlyos és a sovány között még nagyon sokféle egészséges testalkat létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!