Mennyire öröklődik a "testes, husisabb" testalkat, a hízásra való hajlam?
Ha magad is hajlamos lennél túlevésre, nem csoda, ha a lányod is követi a mintát.
Nemhogy az ember gyereke, nekem még a macskám is olyan, hogy ha stressz éri, megy a kajástálhoz. Teljesen egyértelmű, hogy tőlem vette át a mintát.
Többtényezős a dolog, mindenre figyelj, de a hozott anyag(genetika) is kérdéses. Alapvetően a testalkatban van olyan, aki szélesebb, masszívabb, már a csontjai is. A gyerekem vékony, könnyű, a védőnő mindig madárcsontúnak csúfolta, mérges is voltam rá, de igaza volt, ugyanolyan magas, ugyanolyan tápláltságú gyerek egyszerűen szélesebb volt és nehezebb. Az én gyerekem arányos, ha felnő homokóra alakja lesz, egyébként meg szélesebb vállú típus még így, keskeny csípővel:)
Pont nemrég tettem fel kérdést, hogy egy gyerek idősebbnek látszik, mint amilyen, pedig csak masszív(meg rosszul van öltöztetve), olyan tagbaszakadt. Szóval ez a része genetika, illetve az is, hogy milyen habitsú. Az enyém energiabomba volt, esélye sem volt elhízni, illetve borzalmas válogatós és csak gyorskaja csúszott neki meg kelttészták és felvágottak. Manapság kezdett változni, több dolgot megeszik és kevésbé aktív úgy 1-2 éve.
Szerintem a környezeti hatás csak a fele a dolgoknak, az alacsonyabb vaskosabb alkat genetika, a lassú reakciók is, leginkább ez felelős a gyerek súlyáért. Ezt mind úgy mondom, hogy gyorskajákon, meg kelttésztán nőtt fel a gyerekem és már 8 évesen be tudott nyomni egy 32cmes pizzát egy étkezésre, miközben a bmi szerint nagyon sovány, most épp nem sportol, amúgyis csak néha-néha sportolt:) Másik kislány falat mászik, lovagol, táncra jár és gyógytesire, lassú típus volt mindig, már a levegőtől is hízott. (nyilván nem, csak főttételt kapott, ette a menzakaját, amíg az enyém benyomta helyette a 3 mekis csibeburgert sültkrumplival)
Én a mozgásra élezném ki a dolgot, hagyd, nem kell "csak lassan, nehogy eless", had szaladjon, ha jól esik neki. Lehet elesik párszor, de majd rögzül neki.
Szerintem nem feltétlenül öröklődik.
Én a kövér férfiakat szeretem (hozzájuk vonzódom), ezáltal az exem és a párom is nagydarab, pocakos. Én vékony, 50 kilós nő vagyok.
Egyik gyerekem sem husis, 2 lányom van és egy kisfiam.
Nem sportol egyik sem, úgyhogy még erre sem lehet fogni, hogy ezért nem azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!