Hogy éltek meg ilyen árak mellett kedves egyedülálló anyukák főleg? Aki albérletbe él mennyit fizet az albira, es mennyi a fizuja?
Nem tudom mennyire lesz releváns a válaszom...
Mérnökként dolgozom, nettó 740 ezer forintot keresek, plusz csp és adókedvezmény két gyerek után. 5 és 7 évesek. Kimondottan gyerektartást nem kértem/kérek, megbeszéltük mit fizet ő (cipő, kabát, sulikezdésnél iskolatáska, könyvcsomag, edzés/szakkör, ovi/suli kaja, stb.). Ezen felül sokat vannak nála is a gyerekek, ő is költ rájuk bőven, jól kialakult a rendszerünk, próbáljuk nagyjából "felesben" eltartani őket.
Saját lakásban lakunk, amihez kellett hitelt felvennem, ennek a törlesztője 80 ezer forint. Én úgy érzem anyagi biztonságban élünk, nem csak azért, mert viszonylag magas a bevételem, hanem mert tudom, hogy a gyerekek apja sosem hagyná, hogy a gyerekek valamiben nélkülözzenek (hasonlóan keres), így tulajdonképpen ha én nem is, de ők két lábon állnak. Engem ez megnyugtat.
1 gyerek van, van lakásunk, de hitellel.
Én 430-at keresek, a gyt 50, csp 13, így kb. 500 a bevétel. A lakáshitel 60, a rezsink is kb. ennyi, így nem panaszkodom hálistennek.
Jut is, marad is. Ha ki kéne most fizetni egy ekkora lakás (120 nm) bérleti díját, már nagyon nehéz lenne, örülök hogy van lakásom, már gyerek előtt volt, enélkül nem is vállaltam volna gyereket, házasságba is úgy mentem be, hogy megvolt a különvagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!