Egyedülálló kisgyerekes anyukák, barátnővel+ kisgyermekével albérletben? Tapasztalatok? Hátrányok?
2 éves fiammal jelenleg anyumékkal élek, de borzalmas, gyereknevelés lehetetlen...
Volt osztálytársam is hasonló helyzetben, arról beszélgettünk hogy igy a gyerekekkel elmegyünk albérletbe. De nem tudom mit beszéljünk meg előre mik a buktatók.
Anyagiakban szűkösen de kijönnénk.
Előre is köszönöm a válaszokat, mennek a zöld kezecskék

Nem mennék. Egy olcsó albérlet vidéken is 30.000+40.000 a rezsi
Az 35.000 fejenként
Azért ez nem kevés, ha egyedül nevelés a gyereket!
Sok mindenen össze kaphattok, pl. Ti már aludnátok, de ők tv-znek, vagy ki nem pakol el maga után, aki korábban megy dolgozni az felkelni a másikat....
Ugyan úgy egy jdő után veszekednétek, mint a Szüleiddel!!!

Én anno örültem volna, ha van olyan barátnő, aki hasonló helyzetben van, és közösen tudunk bérelni, de hát egyetlen ilyen barátnőm volt, és az is messze lakott (úgy értem, teljesen másik városban, olyan messze meg egyikünk se akart költözni). Gyerekkel egy évig laktam a szüleimmel, különösebb baj nem volt, de azért voltak súrlódások, meg hát a testvérem is még otthon lakott, mi ketten voltunk a picivel a félszobában, nekem nem volt egy szemernyi privát terem sem. Úgyhogy az lett a vége, hogy elköltöztünk albérletbe a gyerekkel ketten. Hát, jobb lett volna, ha nem egyedül megyünk, nem egyedül kell mindent fizetnem, igaz, ha lett volna + egy barátnő + egy gyerek, akkor nagyobb lakás is kellett volna, szóval lakbér terén ugyanott lettünk volna, vagy legalább is majdnem ugyanott, de mondjuk a rezsi például olcsóbbra kijött volna.
Különben az eltérő szokásokat leszámítva egy buktatóját látom a dolognak: mi van akkor, ha valamelyikőtöknek, bármelyikőtöknek már nem jön be ez az együttlakás, mert mondjuk rájön, hogy mégsem tudja fizetni, és inkább visszaköltözik, vagy egyikőtöknek lesz új párja, és már szeretnének összeköltözni, vagy munka miatt más városba költözne, vagy akármi ilyen, akkor ott a dilemma, hogy a másikat hagyja ott? Mert nyilván gondot okozna, valószínű, hogy egyedül nem tudná fenntartani a lakást, viszont a végtelenségig nem várhat, hogy a másik is tudjon lépni valamerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!