Mivel büntetnéd a gyereked, aki nem dolgozik órákon? Nem azért, mert nem tudja, hanem "nincs kedve"!?
Ez a sokadik hiányos dolgozata és órai munkája, nincs baja azzal, hogy nem képes kiszámolni vagy megírni, csak nem akarja, mert "fárasztó". Otthon is sokszor így van ezzel, de ha kiabálok vele megcsinálja. Bent nem tudok kiabálni vele. Van, hogy hazudik is, hogy kikerülje, amit csinálni kell, ezeket utólag beismeri, de sokszor nyilvánvaló hazugságok.
Egyszerűen elegem van. Tavaly még alig alig volt ilyen suliban, most meg sűrűsödnek, és hamarosan jönnek rá az egyesek, nem sokáig lesz toleráns a tanára, ha az órai hiányokat el is nézi, mert jelentkezik és bekapcsolódik az órai munkába, az üres dolgozatokat nem fogja. Továbbtanulás előtt álló, értelmes gyerek. Ez a féléve még nem fog számítani, az év vége már igen. Mit kezdjek vele? A hagyd had romoljanak le a jegyei nem opció, nem egy kisgyerek felelőssége, hogy a jövőjéről előrelátóan gondoskodjon.
Jutalomra nem reagál, büntetésen gondolkozom vagy valami lelkibeszéden, de most két nagy pofon is eszembe jutott, mert képes volt a szemembe hazudni, hogy nehéz volt neki bekarikázni a páros számokat, és ezért csinált két oldal 10+ feladatából 2,5 feladatot csak.
Nem olvastam a korábbi válaszokat.
Tipp: Én megpróbálnám "lemásolni" az ő viselkedését: ha vannak olyan dolgok, amiket te szoktál megcsinálni neki, és neki fontos, akkor én is csak részben csinálnám meg, aztán közölném vele, hogy "fárasztó", meg "nincs kedvem". Ha esetleg nem kapcsolná össze a saját viselkedésével, akkor megeresztenék erre célzást is.
22 akkor olvasd el.
Ez egy nárcisztikus anya.
Bármit csinál a gyerek az sosem jó,mindig hazudik stb
Utalja a gyereket
Csokorba lehetne szedni a kérdéseit már.szegeny fia...
A düh teljesen normális reakció, ha szélsőségesen viselkednek az emberrel, és egyébként lányom van, az enyém a zoknis, amire utaltak is. Nem, nem húzza fel a zokniját, reggelente én adom rá a zoknit, a bugyit, a nadrágot, és délutánra ilyenekkel borít ki. Ma nem volt ilyen, lazán megírta a leckéjét. Nyilván dühös vagyok, az lenne gond, ha letojnám, és kifejezetten szeretem a gyerekem, a viselkedését nem bírom elviselni, ezzel más is így van. Bevágták a kettest neki matekból két ötös után, most mintha minimálisan zavarta volna(ez az első rossz jegye, amit beír a tanár, aki hagyta eddig, hogy ne dolgozzon órákon), mondta, hogy szerez 5 ötöst, és akkor biztosan ötös lesz(átlag). Nem lusta a gyerekem. Valami érzelmi zavar van nála, ami néha előjön és néha nem, ezért teljesen ellentétesen viselkedik. Nála kiváltó ok nélkül, én meg okkal vagyok dühös. Tanulni/tanítani kifejezetten szeretem, mert értelmes, pillanatok alatt felfogja, de bármilyen területen nem csinál meg valamit, amit kérek, de meg tudná csinálni csak hazudik róla és sérültnek állítja be magát és/vagy hülyének néz, felmegy bennem a pumpa, ahogy másokban is. Kivéve, aki ilyenkor fogyatékosként kezeli és már azért megdicséri, ha megfogja a zoknit vagy a ceruzát.
És ja, itt élem ki magam, mivel egyedül vagyok vele, egy barátnőm van, és vele csak ritkán tudok beszélni, ezért kb úgy használom a fórumot, mintha egy emberi kapcsolat lenne, kényszerből. A fordított viselkedést is próbáltam. Amikor valami bekattan nála, olyankor nem lehet rá hatni. Érdekes amúgy, ugyanaz van, mint a pszichológusoknál, vagy túlságosan belefolyok, vagy nem segítem eléggé:D Mindig van valami. Naponta pár órát egyedül van, a lecke most kb 20 perc volt és önállóan csinálta, ő szokott magától jönni, általában rajtam írja meg, a lábamra vagy a testem más részére pakolja a könyvet, vagy támaszkodik rám, de máskor meg megírja ha olyan kedve van a földön, vagy a szobájában. El van kényeztetve, legalábbis így mondják, de tartom rossznak, mert nem pénzben sok, amit kap, hanem minőségi időt és figyelmet és meghallgatást és testhezálló programokat, amiből elvileg nem lehetne "túl sokat" kapni, hogy valakire nagyon figyelnek és az igényeire szabják a környezetet, de esélyes, hogy ez lesz a ludas, keveset kellett alkalmazkodnia, mert mindig ő a fontos, amíg el nem szakad nálam a cérna és ki nem bukok rá, hogy nem érzi mennyire rohadt jó neki. Amúgy az egyik legjobbfej gyerek, amikor normális, többször vagyok rá büszke, mint ahányszor kiborít.
Persze, a 2 nagy pofon aztán kva sokat segít! 😄🤦
Inkább ülj le vele, és szépen magyarázd el neki, hogy kisfiam/kislányom, ha nem érdekelnek a feladatok, a tanulás, akkor nem lesz jó munkahelyed, és így nem lesz sok pénzed.
Ennyi.
Azt írtad, hogy nem kisgyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!