Mivel büntetnéd a gyereked, aki nem dolgozik órákon? Nem azért, mert nem tudja, hanem "nincs kedve"!?
Ez a sokadik hiányos dolgozata és órai munkája, nincs baja azzal, hogy nem képes kiszámolni vagy megírni, csak nem akarja, mert "fárasztó". Otthon is sokszor így van ezzel, de ha kiabálok vele megcsinálja. Bent nem tudok kiabálni vele. Van, hogy hazudik is, hogy kikerülje, amit csinálni kell, ezeket utólag beismeri, de sokszor nyilvánvaló hazugságok.
Egyszerűen elegem van. Tavaly még alig alig volt ilyen suliban, most meg sűrűsödnek, és hamarosan jönnek rá az egyesek, nem sokáig lesz toleráns a tanára, ha az órai hiányokat el is nézi, mert jelentkezik és bekapcsolódik az órai munkába, az üres dolgozatokat nem fogja. Továbbtanulás előtt álló, értelmes gyerek. Ez a féléve még nem fog számítani, az év vége már igen. Mit kezdjek vele? A hagyd had romoljanak le a jegyei nem opció, nem egy kisgyerek felelőssége, hogy a jövőjéről előrelátóan gondoskodjon.
Jutalomra nem reagál, büntetésen gondolkozom vagy valami lelkibeszéden, de most két nagy pofon is eszembe jutott, mert képes volt a szemembe hazudni, hogy nehéz volt neki bekarikázni a páros számokat, és ezért csinált két oldal 10+ feladatából 2,5 feladatot csak.
8as, nagyon sok ilyenre járunk, megyünk fénykiállításra a füvészkertbe, kalandszobába, játszóházba, színházba, könyvtárba, a kedvenc könyveit megkapja, vagy 20 legókészlete van, mindent, amit szeretne megkap(élmény és tapasztalat alapon), ilyen nem szokta motiválni. A barátaival heti 4x találkozik sulin kívül. Járhat olyan különórára, amit ő választott, olyan nyelvet tanulhat, amilyet szeretne. Itthon lecke után szabad játék vagy bárhova mehetünk, általában a barátait választja, de ez nem motiválja a leckeírásban, ha nincs kedve letojja, hogy kivigyem-e a barátaihoz, vagy épp itt csengetnek, hogy lejöhet-e. Heti többször eszik gyorskaját, a kedvenceit váltogatva. Főttételből csak azt kell ennie, amit szeretne.
Most átjött bocsánatot kérve, hogy mennyire sajnálja, de igazából csak azt akarta, hogy mondjam meg, hogyan kapcsoljon össze két mondatot eggyé, milyen kötőszóval(mert vagy hogy, igazából mindkettő jó, csak ezt nem tudta), szóval nem volt őszinte, de a stílusából visszavett legalább. Visszament a szobájába, még másfél oldal megvan, utolsó feladat.
Kész idegbaj ez a hullámvasút, amit le tud vágni, de örülök, hogy már nincs több pótolni való.
Kitalálom. 9 éves.
Azért nem csinál semmit, mert mindig mindent megcsináltál helyette. És unja is az egészet. Te pedig csak idegbetegen hisztizel mindenen, de igazi korlatokat nem vagy kepes felallitani neki, mert mindent megcsinalsz helyette, aztán értetlenkedsz, hogy semmit nem akar megcsinalni.
Szuper, hogy megint kihisztizted magad. A zoknijat felhúzza már egyedül vagy még mindig kiabálnod kell érte?
Ennek a gyereknek egy baja van. Az anyja.
Üdv, egy pedagógus
#4 vagyok.
"Az órai munkája és dolgozatai se tartozzanak rám?"
Igen, pont arra gondoltam, hogy az ezzel való foglalkozást valaki másra kéne bíznod. Akár fizetett segítségre.
"10 centire vagyok mindig."
Pont ez a baj. A gyerekednek már herótja van tőled. Látod, tök jól tud dolgozni, a jelenléted stresszeli. Az, hogy a stresszre álmossággal reagál, valószínűleg valós, ez egy gyakori jelenség.
Ha el tudod engedni a témát teljesen ("fiam, mától nem foglalkozom az iskolai előmeneteleddel, az a te dolgod, az ellenőrzőt csak hozd ide, szó nélkül és pofavágás nélkül aláírom, ha bármilyen segítségre van szükséged szólj") az valószínűleg hosszú távon működni fog. Mondjuk egy hónap után.
Szerintem nem fogod tudni elengedni. De jobb lenne, ha valaki másra bíznád. Minimum van annak a gyereknek még egy szülője, aki ugyanannyira érintett az iskolai előmenetellel kapcsolatban, mint te. Ha ő nem elérhető, akkor egy korrepetáló tanárt fogadnék fel napi 1 órában, aki ugyanúgy ellenőrizné a házit, mint te, de nem te lennél, tehát nem menne a gyereked idegeire. Vagy valami ilyesmi.
És megértem, hogy őrjítő számodra a helyzet. Nem csoda. Az sem csoda, hogy bármilyen kötél idegeid is vannak (pláne ha nincsenek), már az agyadra ment a dolog, és ezért már megy fel benned a pumpa, ha a tanulásra rágondolsz. Meg a gyerekednek is, ha rádgondol. Ebből a szituációból ki kell lépni valahogy, bárhogy, minél hamarabb, mert lesz egy átmeneti gödör. Mondjuk most az első félév tökéletes erre, ha jól sejtem maximum 7-es a gyerek, tehát a félévi jegy még sehova nem fog számítani.
Megint itt szapulod a gyereket?
Sok választ kaptál a régebbi kerdeseid alatt,hogy a gyerek lusta,O a hibás,meg kell nevelni meg ilyeneket.
De neked is szükséged van egy jó pszichológusra.
Te latvanyosan utalod a gyerekedet...
Te egy idiota vagy.
A gyerekednek az lenne a legjobb ha nem te lennél az anyja.
Igaza van az egyik válaszolonak.
Utalod a gyerekedet
19 van benne valami.
Ennek sem lennék a gyereke,de majd a fia felesége sem.
Francnak sem kellene ilyen anyós.
Tipikus onimado,"mindenki rossz csak én vagyok a jó"egyén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!