Tettél már gyereket inkubátorba? Bővebben lent.
Azokra az inkubátorokra gondolok, amit a kórházak bejáratánál helyeznek el a gondozatlan terhességből született babák megmentésére. Ma is találtak egy kisfiút😁
Sok válságterhesség szokott lenni itt az oldalon és sok baba életét megmentették már ezek a dobozok. Arra vagyok kíváncsi, hogy a kettő között van-e átfedés.
Mindenkinek van elképzelése róla, hogy miért kerülhetnek oda a babák, de engem most az érdekel, aki valóban megtette már és esetleg névtelenül megszabadulna az azóta érzett lelki fájdalomtól.
Nagyon hasznosnak tartom az inkubátorokat, mert szó szerint életet mentenek és minden tiszteletem azoknak az anyáknak, akik kénytelenek lemondani a gyermekükről, és egy jobb élet reményében ezt teszik.
A bunkó, anyákat szidalmazó kommentekrt töröltetem, olyat ne is írjatok.
Nagyon gyakran nem az anya teszi bele, hanem a bántalmazó partner, strici stb. Nagyon kemény dolgok ezek.
Én Szlovákiában élek, itt lehetőség van kórházban titkosított szülésre, szóval sehol nem lesz feltuntedve a neved, hogy a kórházban szültel, se a gyerek papírjaiban. Csak egy számot kapsz, az alatt fut a dokumentáció, utána viszont a gyereket nem láthatod, nem tudhatsz meg róla semmit. Nem tudom, Magyarországon működik e ilyesmi. Azt olvastam, évente 40en veszik igénybe (5 millio lakos).
Inkubátorba nálunk évente 2 gyerek kerül. Ebből kifolyólag szerintem gyakorlatilag semmi esély, hogy itt egy ilyen anyuka jelentkezzen.
Nem, nem tettem.
Alapvetően szerintem sem rossz dolog az inkubátor, inkább mint hogy valami rosszat tegyen a babával. Viszont egyszer olvastam egy cikket az örökbe.hu-n valami örökbefogadási szakemberrel, aki valamilyen szinten ellenezte. Pont azért, mert teljesen anonim. Azt mondta, hogy minden örökbefogadott gyerek életében eljön az az időszak amikor kíváncsi lesz a vérszerinti családjára. Ugye normál örökbefogadásnál még ha titkosított is, az örökbeadó ügynökség/az állam azért tudja ki az anyuka, nincs elvágva teljesen a tájékozódás lehetősége a gyerek elől. Az inkubátornál viszont igen. És ez elvileg negatívan hat a gyerek lelkére, mert esélye nincs megtaláni a vérszerinti anyját ami pedig fontos része szokott lenni az örökbefogadott gyerekek személyiségfejlődésének.
Most nyilván mint írtam is, minden viszonyítás kérdése. Egy kukánál pl jobb inkubátorba kerülni. De nekem az egy nagyon érdekes cikk volt, mert a negatív oldalába eddig nem gondoltam bele. Sajnos már nem találom, pedig biztos fent van még.
#19! Persze, ez biztosan igaz. Nem ismerem az erre vonatkozó statisztikát, de ha emiatt csak eggyel kevesebb baba kerül kukába, már megérte.
Biztos káros, ha valaki nem ismeri a gyökereit, de mindig a kisebbik rosszat kell nézni szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!