Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gondolja mindenki...

Miért gondolja mindenki itthon, hogy nem lehet valaki jó anya, ha a gyerek egy éves kora előtt vissza akar menni dolgozni?

Figyelt kérdés
A férjem családjában mindenki azt hitte, hogy rossz anya leszek és nem érdekel majd a gyerekem. Miért nem lehet elfogadni, hogy úgy is lehet jó anyának lenni, ha korán elkezdek dolgozni, sőt néha a babának is jobb, ha nem egy depressziós anyával van otthon? Miért gondolják az emberek, hogy valaki rosszat akar a gyerekének, ha vissza akar menni dolgozni? Miért nem hisszük el, hogy van, akinek van annyi önismerete és önkritikája, hogy tudja, hogy csak akkor tud kiegyensúlyozott lenni, ha van más, amivel el tudja magát foglalni? És miért akarjuk az embereket meggyőzni róla, hogy a gyereknek jobb, ha otthon van az anyjával, amikor néha se az anyát se a gyereket nem ismerjük?
2023. szept. 26. 07:50
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
79%

USA-ban oké,hogy ez van,de nekem ne mondja már senki,hogy az a normális,hogy gyerekágy után rohanok vissza dolgozni,ahol sok nő óránként szoptat még,növekedési ugrás,társai. Mondjuk gondolom nem a magyarországi beosztások szerint,ahol kicsi mellett is 12-be dolgozol,ha olyan a munkaköröd. Nyilván családbaráttá van alakítva,nem úgy mint itt,hogy kolléganőm visszament a két éves mellől csökkentett óraszámba és úgy indult a beosztása,hogy két 12 óra nap,egy pihenő majd újra két 12. Sokat nem látta a lányát,hajnal 4-kor alvás közben és este 8-kor mire hazaesett. Most nem rád gondolok kérdező,aki szeretne pár hónapos mellett majd visszamenni pár órába,de ott ha akarják ha nem,le van nyomva a torkukon az USA-ba. Aki szeretne nyilván menjen,mint te is,de aki szeretné ebbe rohanó világba ezt a kis időt a gyerekével tölteni,hadd töltse,utána úgy is lehet élete végéig rohanni a munkahelyére,a gyereknek is intézménybe. Nálunk Angliába van barátnőm,de ők például az egy fizut választották,egyszerűen nem akart pici mellől visszamenni olyan hamar,vele akarta tölteni.

Kérdező,arra nem válaszoltál,az miért gond ha az apjával maradna otthon?

2023. szept. 26. 21:51
 42/46 A kérdező kommentje:

41. Mert nem szeretnék 8 órában visszamenni. Szeretnék sokáig szoptatni, szeretnék időt tölteni a lányommal, szeretném látni, ahogy felnő.

Az, hogy felismerem, hogy kell napi pár óra, amikor nem babázom, nem azt jelenti, hogy nem szeretnék vele időt tölteni vagy ne tennék meg mindent azért, hogy boldog legyen (csak azt gondolom boldogabb lesz akkor, ha négy órában dolgozom, mintha végig vele vagyok). Nem azt jelenti, hogy kevésbé szeretném, mint bármelyik másik anya a saját gyerekét és valahol azt is gondolom, hogy talán nem is fáj kevésbé, hogyha magára kell hagynom, mint másnak.

De azt gondolom, hogy neki ettől jobb lesz, ezért bármennyire is fáj, megteszem, mert mindig kiegyensúlyozottabb és boldogabb vagyok, ha dolgozhatok, emberekkel beszélhetek és nem “a babázáson jár az eszem”.

Pont erre vonatkozott a kérdésem is, hogy miért feltételezi mindenki ezt?

És mint írtam a férjem lényegesen többet is keres és utána nem veszik vissza vezető pozícióba. Nekem a fizum felét elviszi a törlesztő, nagyon családbarát helyen dolgozom, ahol remélem ezután sem kell a teljes munkaidőt ledolgozni és amíg itt maradok, addig nem is fog emelkedni, mert nem szoktak emelni jóformán soha.

2023. szept. 26. 22:40
 43/46 A kérdező kommentje:

A másik, hogy nekem a mostani munkám a hobbim. Néha kicsit stresszesebb, mint ha mondjuk kirándulni járnék vagy festenék, de attól még szeretem csinálni.

Azt gondolom, hogyha megnyerném a lottót, akkor szívesebben mennék másnap dolgozni, mint világkörüli útra, bár biztos adna egy magabiztosságot, ha tudom, hogy van annyi pénzem, hogy a gyerekem biztonságban tudjam.

2023. szept. 26. 22:56
 44/46 anonim ***** válasza:
55%
Igazából nekem az jön le,hogy neked ez hobbi. Más is tölt pár órát a gyereke nélkül,amit mondjuk olvasással vagy egy szaunával tölt,téged meg ez tölt fel,nincs is ezzel baj szerintem. 41# voltam.
2023. szept. 26. 23:07
 45/46 anonim ***** válasza:
80%

Én most igazán nem értem.

Szóval még meg se szültél, de igazából már most azon görcsölsz mikor menj vissza dolgozni, és azon vergődsz, hogy senki nem ért veled egyet?

Van ám baj a toronyban.. 🤦

2023. szept. 27. 06:59
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, hogy kinek és miért bizonygatod itt is, hogy márpedig neked így jó? Nekem, vagy neked így jó, sokan leírták, hogy tégy úgy, ahogy neked jó. De attól, hogy nekünk ez lehet normális, más gondolhatja úgy hogy nem az és meg is fogalmazhatja a véleményét. Ennek nem lenne szabad eltántorítania, ha tényleg biztos vagy a dolgodban.
2023. szept. 27. 10:25
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!