Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gondolja mindenki...

Miért gondolja mindenki itthon, hogy nem lehet valaki jó anya, ha a gyerek egy éves kora előtt vissza akar menni dolgozni?

Figyelt kérdés
A férjem családjában mindenki azt hitte, hogy rossz anya leszek és nem érdekel majd a gyerekem. Miért nem lehet elfogadni, hogy úgy is lehet jó anyának lenni, ha korán elkezdek dolgozni, sőt néha a babának is jobb, ha nem egy depressziós anyával van otthon? Miért gondolják az emberek, hogy valaki rosszat akar a gyerekének, ha vissza akar menni dolgozni? Miért nem hisszük el, hogy van, akinek van annyi önismerete és önkritikája, hogy tudja, hogy csak akkor tud kiegyensúlyozott lenni, ha van más, amivel el tudja magát foglalni? És miért akarjuk az embereket meggyőzni róla, hogy a gyereknek jobb, ha otthon van az anyjával, amikor néha se az anyát se a gyereket nem ismerjük?
2023. szept. 26. 07:50
1 2 3 4 5
 11/46 Bogica0616 ***** válasza:
98%

Ha jól értem otthonról fogsz dolgozni szitter segítséggel? Az nem olyan mint a bölcsőde, vagy azt 1 éves kora előtt lenne?

Az otthonról dolgozás teljesen jó dolog. A bölcsőde már más, oda fiatalnak tartom. Külföldön azért mennek mert rövid ideig kapnak ellátást. Más a kultúra és a társadalom.

2023. szept. 26. 08:37
 12/46 A kérdező kommentje:

5 Nem, csak mióta terhes vagyok anyósom két hetente felhozza, meg magyarázza, hogyha én nem maradok gyeden, akkor maradjon a férjem én menjek vissza, de ez így mennyire rossz a babának (a férjem dolgozik, amúgy meg anyósom rendes, tényleg aggódásból mondja, meg mindig hozzáteszi, hogy amúgy a mi döntésünk, csak két hét múlva megint hozza Vekerdy-t meg az egyetemi tanulmányait, ami szerint ez nagyon káros lesz a gyereknek). A férjem unokatesója, nagynénje is több alkalommal felhozta, hogy még oviba sem szabadna beadni a gyerekeket és milyen kár, hogy vinni kell őket.

A munkatársaim közül az egyik csoportvezető aki a szomszédban lakik, mikor összefutunk vele séta közben, szintén utalgat folyton rá, hogy úgyse megyek vissza, mert meggondolom magam. Aztán néha megemlíti, hogy “azért erről megvan a véleménye”. (Szerencsére az ő főnöke támogat benne).

Barátoknak születtek velünk egyszerre babái, velük is kerülni kell minden olyasmit, ami érinti ezt a témát, mert ha feljön, akkor kínos mindenkinek.

És azért zavar, mert úgy érzem, mintha non-stop politikai vitát kéne folytatnom olyanokkal, akik nem értenek velem egyet, vagy azon ügyeskednem, hogy ezt elkerüljem.

2023. szept. 26. 08:38
 13/46 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Megszületett a baba már?
2023. szept. 26. 08:41
 14/46 A kérdező kommentje:

A becsavarodást nem úgy értettem, hogy abba csavarodok bele, hogy itthon vagyok, hanem az aggódásba.

Ha elmegyek szórakozni, ugyanúgy be fogok csavarodni. Olyan feladatra van szükségem, ami leköti az agykapacitásom jelentős részét :/

Mindig ilyen voltam (sajnos/nem sajnos), ha sok ideig nem használom az agyam, akkor túl sok időm van problémákat generálni.

2023. szept. 26. 08:43
 15/46 anonim ***** válasza:
94%
Én azt gondolom azért zavar,mert belülről te is azt érzed,hogy nem ez a normális. Ha nem éreznéd nem zavarna. Nekem is volt amivel feljött így mindenki is, lepergett, mosolyogtam és lezártnak tekintettem a témát. De nálam tudják is,hogy ha lezártnak gondolom,akkor lezárt. Nálad valami van a háttérbe és az nem az emberek. Rosszabbat alszol este,ha a főnököd rossz anyának tart vagy mi?:D
2023. szept. 26. 08:43
 16/46 A kérdező kommentje:

14 Igen két hónapos.

15 Azért zavar, mert annyira nyomják, hogy elbizonytalanodom.

Eleinte nem zavart. Sajnos kevés az önbizalmam alapból és könnyen elbizonytalanodom. Ezt elég biztosan éreztem (érzem), hogy így kéne csinálnom, de nem szoktam hozzá, hogy ekkora ellenszélben kb. nulla támogatással kellene véghezvinnem (a férjem is egyre bizonytalanabb, mert az anyja őt többször annyira pressziózza, mint engem).

2023. szept. 26. 08:53
 17/46 anonim ***** válasza:
8%

Szóval a gyerek még meg sem született, de te már most pontosan tudod, mi lesz 1 éves korában. :)))

Ez nagyon nem így működik. Tervezgetni persze szabad, de ennek hisztinek (bocs, de amit itt előadsz, az), a világon semmi értelme.

Térj vissza erre a kérdésre majd akkor, amikor annyi idős lesz a gyerek. Ha akkor még mindig jó ötletnek tűnik hajrá.

De az anyaság sok mindent megváltoztat ám.

2023. szept. 26. 08:54
 18/46 anonim ***** válasza:
80%
Na várj. A 12-es kommentedben azt írod, terhes vagy, a 16-ban meg már 2 hónapos. Csak nem a napi provokatív kamuval van dolgunk megint?
2023. szept. 26. 08:56
 19/46 A kérdező kommentje:
18 Rosszul fogalmaztam. Mióta terhes lettem azóta csinálja ezt anyósom.
2023. szept. 26. 08:59
 20/46 A kérdező kommentje:
Eredetileg azt akartam írni, hogy mióta itthon vagyok a gyerekkel és gyakran jár át, aztán rájöttem, hogy már a terhesség alatt is állóháborút folytattunk a téma kapcsán (de amúgy szeretem anyósom, meg sokat segít a babával, ezt leszámítva semmit nem tudok felhozni ellene).
2023. szept. 26. 09:02
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!